Премини към съдържание

Джанти - 16-ки или 18-ки? Цена на 18ки?


sleepless

Препоръчано мнение

Здравейте, колеги!

Колата ми е с 16ки, обаче напоследък се заглеждам по 18ките, та затова ще Ви бъда благодарен ако ме светнете какви са плюсовете и минусите на двата вида, както и за колко пари мога да си купя 18ки.

Благодаря предварително.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Принципно, колкото по-голяма е джантата и съответно гумата е по широка и ниска като профил плюсовете са, стабилност, старт и визия...минусите са: вдигане на разхода, втвърдяване на возията, ускорена амортизация....Т.е. всеки сам решава ;) Аз например минах от 13" на 15", супер съм доволен и лятото небих сложил 13", оба4е в града съм върнал газта, защото риска да изкривя джантите е по-голям ;)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Специално 18-ките, които идват с колата мисля че в Балкан Стар са по 600 лв. на парче само джанта, но може и да греша... имам спомен, че толкова ми прошепна дилърката, че и нея я беше срам даже.

Аз лятото не бих сложил по-малки от 18-ки, но зимата определено с 16". Даже още отсега започвам да се оглеждам.

Между другото видях, че в каталога с аксесоарите има и 19" вече, които се предлагали от няколко месеца и са адски злобни. Малко приличат на тези на новото Mondeo, но за цената не ми се мисли.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

19''те са 600лв за бройка а 18''те беха някаде към 450лв за бройка джанта. Разликата при гумите е пак към 150лв за броика като 18''те са около 400лв. Разхода на гориво няма да мръдне ако се спази радиуса на гумата, което значи да спазиш размерите препоръчани от производителя.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Разходът ще се увеличи с малко и то заради по-високият коеф. на съпротивление при търкаляне на по големите ( при 18 инча гумата ще е по-широка ). Ако двигателят е с малка кубатура, разхода може да се увеличи повече. С 18 инча колата ще е доста по-стабилна в завои, почти няма да се накланя и ще има чудесен външен вид. :) Естествено заради по-голямата ширина на гумата сцеплението също ще се увеличи. Автомобила ще вози по-твърдо и ще ускориш износването на ходовата част ( както спомена колега над мен ), освен това при евентуален проблем с някоя от гумите - подмяната с нова ще ти излезе по-скъпо.

Аз бих се насочил към 18-инчовата опция, ако съм на твое място.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Дайте да ги видим тез 19-ки, някой има ли снимка?

Мисля, че са тези: http://www.margel.info/lang_bg/rim.php?id=738 или тези: http://www.margel.info/lang_bg/rim.php?id=695. Ако не се лъжа някаде по темите за аксесоарите на Лансера беше пуснат каталога с всички предложения. Там ги имаше също.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...