Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Пак за газова уредба


Препоръчано мнение

Последно за настройките на ECU на газовия инжекцион питах дали има инструкции:

 

Thank you for the information.

 

Is there a system setup guide for the ECU settings on the CD?

 

Отговор:

Yes universal install guides & software file to load to get you started with tunning

 

Сега ще обиколя няколко сервиза за газови инжекциони, ще се консултирам с тях дали биха се наели да се запознаят със софтуера и инструкциите за монтаж и настройка.

След това ще се запозная и аз с тях и ще решавам тогава дали да се заемам.

По груби сметки икономията излиза следната

Ако разходите за уредбата за към 2200 лева (950 лева е само газовият инжекцион)

При среден разход 11л/100 бензин

За около 28000 км ще се изплати инвестицията (за около година и 2 месеца).

 

Дали бихте ме насочили към сервизи, където биха се заинтересували от подобно упражнение? Мисля, че ако системата тръгне, ще има доста желаещи да монтират...

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Дори и да тръгне, в момента имаш само далечни уверения и никаква гаранция от производителя. Представи си че тръгне, но не работи добре в някой от режимите - примерно на празен ход предварението е твърде малко - пак ще работи, но след месец ще сменяш клапани, представи си че се сработи още по-добре, но след година стигнеш до основен ремонт на двигател... Можеш ли да го съдиш?

Кой друг би рискувал, след колко време? Порови по чуждите форуми и виж реални впечатления - аз, освен рекламни такива от дистрибутори в различни страни, отзиви на хора, които я ползват не съм видял. Не се ли питаш защо?

Мисля, че просто не знаеш, че нищо не знаеш...

 

Аз нямам предрасъдъци към газта, защото от както имам книжка съм карал само на газ и с български уредби, и с чужди и въпреки че доста знам, знам че нищо не знам за GDI.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ама колеги, нещо не мога да разбера от чий зор ще преправяте цялата горивна система на GDI и да го направите да работи на газ-това е пълна простотия............става , като му изтръгна помпата, като му орежа цялото управление на дюзите и т.н. и ще го направя на обикновен мотор 4G64 2.4литров който ще харчи като нормален 2.4 литров мотор........абсолютна измислица е според мен ...........логично е да си купиш 2.4 ECI-Multi и да си сложиш АГУ ,така хем ще си го караш на бенз, хем далеч по евтино ще е , хем не го мислиш въобще.......... :icon_blush:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Така е Миро , но на твоя човек му давам още най много 40 000 км. и следва основен ремонт на мотора..........а и едва ли сега работи както трябва..........да не стане като с някои хора идвайки при мен и викат.........." моята кола перфектно работи , никви грижи и ядове" ....кога я пали и се хващам за главата....... :icon_doh: пали на 3 цилиндъра , работи много лошо ,но все пак движи , не върви ,а движи.......свалям му свещите - те нямат анод вече............високото напрежение на всеки цилиндър ходи до 40 000 волта и излиза от скалата на осциоскопа, въглеводородите отиват на над 1000 , ламбда фактора го няма никакъв и т.н. .....това ако е перфектно за него , за мен е мъртвец.............. .... :icon_doh:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Пламене, за да е най-обективна оценката, ако имаш възможност, направи си измерване на газовете.Може да отидем на презентация на продукта събота от 14.00 часа хотел Шипка. От там ще вземем и хапчета. Ефекта е ПОРАЗИТЕЛЕН !!! А :icon_rock: УСПУХА МИ Е ЧИСТ !!!

Що не му препоръчате хапчета? :D

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Миро, благодаря за телефона.

Този твой клиент монтира ли газови инжекциони по принцип. Имам предвид дали е запознат с работата на ECU на мотора и на АГУ.

Ще му се обадя следващата седмица. Ако мога преди това ще поискам от Волтран да пратят някакви инструкции и Мануели за монтаж и настройки. Искам да ги разуча, искам и твоят клиент да се запознае с тях и да каже мнение.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

... Ако мога преди това ще поискам от Волтран да пратят някакви инструкции и Мануели за монтаж и настройки. Искам да ги разуча, искам и твоят клиент да се запознае с тях и да каже мнение.
Виж тук може да ти свърши работа.
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 4 години ...
http://www.gazovi-uredbi.net/bg/polezna_informacia.html?id=11 - Гледайте какви работи обещават. Интересно дали не включва само монтаж и после да си я гледаш за красота... :icon_doh: Нещо гнила работа - "Елате на място"... Единствения начин за който си мисля, че има минимален шанс е да се вкара течна газ в системата предвидена по принцип за бензин... (Нещо като Vialle LPdi) И какво ли ще се случи след регулаторите на налягането и дали ще може да се адаптира работата на мотора в някаква степен... И газта ще се изпарява по-бързо след впръскване и дали ще се получи правилно смесообразуване и т.н... Но те явно предлагат решението на тези и други проблеми. :icon_hmm:
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Това ще е интересно ако стане и работи безпроблемно във времето.

 

Някой няма ли да мине да поразпита?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Както казах в другата тема имам сериозни съмнения относно живота на инжекторите с такава система. Най-вероятно представлява почти стандартен газов инжекцион пускащ от време на време малко и през бензиновите инжектори, което отлага малко тяхното стапяне. Някъде имаше качени снимки на такова нещо. Но дори и да работи както трябва ще приемем, че след като е ГИ ще гори поне с едни 15% отгоре (15% повече от стандартен MPI, не GDI) и за да отложи смъртта на бензиновите инжектори 25% бензин постоянно. Цената също ще е по-висока от на най-обикновения ГИ и дори и да работи както трябва икономията на средства ще е много съмнителна. Другия вариант - да са измислили как да вкарват течна газ през бензиновата система и да го накарат да работи нормално. В повечето случаи си мисля, че ще е по-скъпа системата от колата на която се ще монтира. Решението е колт или лансър 1,3 с газов инжекцион. Разхода трябва да е почти същия, само че на газ.

Редактирано от vladimirov
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...