Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Георги Павлов

Потребител
  • От него общо

    37
  • Регистрация

  • Беше тук

За Георги Павлов

  • Рожден ден 02/05/1973

Интернет контакт

  • Уебсайт адрес
    http://
  • ICQ
    0

Информация за профила

  • Интереси
    Space Wagon 2.4 GDI, 2000<br />KTM EXC 525<br />UP Summit II

Георги Павлов's Постижения

Откривател

Откривател (4/14)

  • Първа Публикация
  • Сътрудник
  • Начален Разговор
  • Първа Седмица
  • Един месец

Спечелени Значки

0

Репутация

  1. Потърсих, много търсих... Когато го взех моя вагон, огледах още 4 преди това (те не че са много в БГ). Единият беше с малкия мотор, но като отидох да го видя, се оказа '98 а не 2000, онзи си беше измамник. Не съм търсил само в Бургас и Русе. Ходих и до Варна, и до Плевен и... абе мани - 2 месеца телефони и гледане. Вие по-добре знаете какво е положението на нашия пазар с тези коли. А пак повтарям - не искам Рено, Фолксваген, Форд, Ситроен, Опел... 'Щото сега можеше да си пиша във форума на VW с някой голфаджия, колко е яко, да му сложа неони отдолу и надпис РАСИНГ на задното стъкло, и ШАРК отляво над стопа.
  2. При Пламен ще отида със сигурност. И моят вагон харчи 8-8.5/100 при скорост 90км/час ама при 120-130 не мога да падна под 10... А ако някой ми каже, че вагонът му на градско в София, около НДК сутрин в 8.30 и вечер в 18.30 харчи под 13/100, ще го обвиня в шарлатанство Пробвал съм какво ли не - каране без газ, каране с много газ, гасене по светофарите... ей така заради експеримента. Разходът ми не пада под 14... ама това беше веднъж само.
  3. С постовете си не се опитвам да убеждавам никого в предимства и недостатъци. Това направих преди да монтирам газовата уредба. Но понеже усещам лични нападки, та да взема да допълня Ако ми покаже някой газов инжекцион, който да разпознава, кога бензиновите инжектори впръскват при засмукване и кога при сгъстяване, веднага го слагам. Ама такъв няма. И от Нова зеландия и от Англия ми казаха, че няма... това съвсем сериозно. За разхода на бензин - по книжка му дават градско 13.5л/100, ама не градско - 2 км за 20 минути. Имам 6 коли във фирмата и шестте ми харчат с по 1.5-2.0 литра над каталожните данни при градско каране. Аз искам да карам камион, вие ме убеждавате да си взема Смарт... Пламене, ако искаш, ще се радвам да мина да видиш колата. И без това имам някакви съмнения за окачването, та да си кажеш мението...
  4. Ще карам по ред: Тапите са от стомана; същите са като дюзите. Дюзите още не съм открил, къде мога да ги обслужа, имам предвид сервиз, в който обслужват ТАКИВА дюзи, а не ВСЯКАКВИ както пише наповечето сервизи. Километрите вече са 23000 все още не съм карал зимата. Ще ви държа информирани как е и на минусови температури. На бензин при моето каране в задръстванията разходът беше 15л/100км (при цена 2лв на литър това са си 0.30лв/км отнесено към 0.20лв/км на газ). На извънградско разходът на бензин не падаше под 10.5 (0.21лв/км) което за 1700 кг кола без багаж и хора мисля, че е доста добре. На газ извънградско разходът е 12.5 средно (0.14 лв/км). Аз също не исках ГДИ, но исках и искам Спейс Вагон след 1999. Искам да е 4х4. Искам да е Мицубиши а не Рено или Фолксваген, или Опел. За мен този даунгрейд на мотора има смисъл. Трабва да се има предвид и че сложих уредбата, когато бензинът беше 2,4 лв/л а газта - 1.05 лв/л. Когато газта стане 75% от цената на бензина ще си сложа обратно дюзите и ще си гарам ГДИ.
  5. Здравей колега, пише ти колегата, който какво ли не пита къде ли не рови за газ. Сложих газ на Вагона - 2.4 ГДИ. Ама понеже ми се видяха много пари 700 и кусур английски лири за газов инжекцион за моя модел, без монтаж и без гаранция... та сложих конвенционална уредба с ламбда контрол. НО... за да запазя бензиновите инжектори, ги махнах и сложих тапи на тяхно място. Колата е на 20000 км вече откакто е на газ. Паля на газ, върви на газ... харчи на градско у Софето около Руски паметник - 18 на сто. Извънградско - между 9.8 и 12.5 на сто. Има два недостатъка - ако излизаш в чужбина трябва да внимаваш с логистиката и зареждането и вторият е празния ход - не може да се стабилизира под 1000 об/мин. за да е стабуилен, трябва да е над 1000. Туй-то...
  6. Благодаря за информацията. С просто око ги гледам вече два месеца. Отпред в ляво е с около 2см по ниска при халката за теглене отколкото същата халка в дясно. Отзад има разлика от няколко милиметра.
  7. Никой ли не се е сблъсквал с проблем с пружини и амортесьори? Моля, дайте контакти на доверен сервиз. Благодаря още веднъж!
  8. Колата е Спейс Вагон 2000 година. Имам съмнение, че пружините отляво са омекнали... Не съм напълно сигурен и искам да отида на стенд, но не знам къде. Можете ли да ме насочите към подходящия сервиз? Благодаря предварително
  9. Като разглеждах схеми от разните сайтове има показани жила... все още не съм успял да разгледам подробно и да разглобя това онова. Някой знае ли, как се сваля конзолата с врътките на вентилацията? От къде се почва, шото не откривам никъде никакви винтове?
  10. Когато двигателят е студен въздухът, който влиза е с външна температура. Когато дигне малко температура и вече е по-топъл от външния. Няма разлика между леко загрял двигател и много загрял. Въобще не пускам климатика при този експеримент. Тази сутрин въздуховодите бяха студени и пак си дихаше леко загрят въздух щом стрелката на температурата отлепи от студеното. Искам да отворя централната конзола или ако има друг начин да достигна до управлението студено-топло и да проверя крайните положения на жилата за клапата. Ако някой знае как да достигна до тях, ще му бъда благодарен за информацията.
  11. Пропуснах да кажа модела - Спейс Вагон 2000 година, ръчни скорости, нормален климатик.
  12. Още един бърз въпрос Забелязах, че когато врътката за студен-топъл въздух е в крайно студено положение, въздухът, който влиза, е леко загрят. Това на какво може да се дължи - на нестройка на жилото, което управлява клапата или на нещо по-сериозно? Как мога да стигна до жилото/жилата за управление и да опитам да ги донастроя? Благодаря ви.
  13. Имаш ли линк към тази кирилизирана клавиатура. Пробвах какво ли не и не става.
  14. Здравей Колега, Напълно съм съгласен с всичко, което си написал, но искам да уточня: - Не искам аз да съм превилигирован, а имах предвид, че понякога човек (аз или някой друг) няма компютър с кирилица и няма възможност да реши този проблем в момента; - За съжаление на джобния компютър няма как да инсталирам кирилица, операционната система не позволява, освен това интернет експлорерът е с ограничени възможности и не мога да ползвам всички опции на сайтовете. Благодаря за всички мнения и за търпението.
×
×
  • Създаване...