Премини към съдържание

Какво се случва с дизеловите двигатели на VW?


Препоръчано мнение

  • Admin

http://i1.dir-i.net/CMS/2015/09/28/6/5e_6t4s4q.jpg

 

Германските власти дадоха на Volkswagen краен срок 7 октомври да приведе всичките си дизелови автомобили с националните изисквания срещу замърсяване. Ако концернът не спаси срока, може да му бъде отнет лицензът да посочените автомобили, което означава да се спре продажбата и движението им по германските пътища, пише вестник „Билд ам зонтаг", цитиран от БГНЕС.

 

Междувременно германската компания Bosch още през 2007 г. е предупреждавала Volkswagen, че програмата, занижаваща показателите за изхвърлените вредни газове, е предназначена само за изпитания и не трябва да се монтира в колите, предназначени за продажба.

 

Именно Bosch е доставяла на концерна програмата, заради която той попадна в т.- нар. дизелов скандал. Заедно с това Bosch е уведомил програмата да не се монтира върху колите за пазара.

 

Освен това един от инженерите на Volkswagen е посочвал нередността, но не му е било обърнато дължимото внимание, добавя вестник "Франкфуртер алгемайне зонтагсцайтунг", цитиран от БГНЕС.

 

Скандалът с концерна гръмна наскоро, след като в САЩ установиха, че в компютрите на неговите дизелови коли е оборудвана програма, която занижава реалните показатели на изхвърлените газове.

 

САЩ настояха автогигантът да изтегли от американския пазар 482 000 леки коли Volkswagen и Audi, продадени през периода 2009-2015 година.

 

Отделно срещу концерна бе предприето разследване не само в САЩ, но и в Европа и Азия. Той е застрашен от глоба в размер до 18 милиарда долара.

 

В Италия може би има един милион двигатели на немския автомобилопроизводител, които не съответстват на екологичните стандарти, заяви Рикардо Ненчини, заместник-министър на инфрастрактурата и транспорта, цитиран от ТАСС и БТА.

 

Според италианския премиер Матео Ренци ситуацията с немския автомобилен колос не е екологична катастрофа, а крупна измама.

 

В писмото до италианските концесионери италианският филиал на Volkswagen посочва, че прекратяването на продажбата на тези превозни средства е предпазна мярка, която се взима в очакване на последващи разяснения и подробности.

 

Мярката касае автомобили Volkswagen, Audi, Seat, Skoda и лекотоварните автомобили.

 

Това решение ще засегне около 40 000 автомобила и ще постави в затруднено положение автомобилните търговци, които вече понесоха щети от икономическата криза и след 10 години на загуби тъкмо се възстановяваха, отбелязва италианският вестник.

 

От Audi съобщиха, че общо около 2.1 милиона коли на марката са били оборудвани със софтуера, позволил на компанията- майка Volkswagen да манипулира резултатите от тестовете за вредни емисии на дизеловите си коли в САЩ, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

 

Засегнатите модели на Audi включват А1, А3, А4, А5, А6, ТТ, Q3 и Q5, съобщава говорител на марката.

 

Източник: dir.bg чрез Зюддойче Цайтунг

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Според мен не са единствените изкривяващи истината при вредните газове. Фауве са трън в очите на американските производители отдавна. Взимат им част от пая. Ако погледнем реално двигателите на американските автомобили по 5-6 литра обем и с разход 20-30-40 на сто, кой ли замърсява повече... Също така много се лъже и за разхода на гориво. На практика масово се дава постигнатият най-нисък разход при някакъв тест, а реално човек трябва да си добави +20-30% над обявения и вече ще е близо до истината. Това плюс занижените изкуствено вредни емисии е нелоялна конкуренция и следва да бъде сурово наказана. За мен допусналите това хора от ръководството на концерна VW ауди груп са мислели другите за глупави. Факт е, че хората не са глупави. Нереално и наивно тъпо е да мислиш че това може да се скрие.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

....а крупна измама.

 

Гледайки новинните по този въпрос, си припомних за сканндала навремето с Milli Vanilli.

Колко ли трябва да си голям за да "минеш между капките", но пък тук важи също така поговорката: "Колкото по-нависоко си, толкова от по-високо ще паднеш".

И Toyota навремето имаха гафа със спирачките. Вярно оправиха го, но аз за жалост с това ги запомних. Не само VAG а всички производители на дизелови двигатели трябва периодически да се проверяват. Това е все едно на Олимпияда, само едни да ги проверяват за допинг, само защото са ги хванали веднъж...

Редактирано от svetliof
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Като се има в предвид, Bosch на колко автомобилостроители доставят технологии,

нищо чудно още някой да излезе виновен. :rulez:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Друго мнение по въпроса - https://www.facebook...53518312510239/

 

Много яко клипче !

Обаче има и нещо друго. Днешна статия в английски вестник се споменава за ръст с около 6.8% в продажбите на ваг в Америка за Септември , май антирекламата е най-добрата реклама , така както се случи преди много години с а-класата на Мерцедес и еленовия тест, така и миналата година с айфон 6 и бенгейт. В Англия в момента здраво се плюва срещу дизеловите коли и дори се говори, че може да им наложат допълнителни пътни такси и ограничения, и естествено хората са много недоволни. А по между другото забелязвам все повече нови вагове да имат бадж TSI вместо както беше преди години само TDI .

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...