Премини към съдържание

Въпроси и цени за внос от Германия


dan

Препоръчано мнение

Здравейте колеги, в скоро време ще ходя до Германия за Мицубиши Галант, та имам следните въпроси:

 

1. знаете ли търсачки за коли в интернет освен mobile.de и autoscout24.de?

2. като цени колко пари ще излезе докарването от Германия

- преглед в сервиз преди покупката - 60 до 120 е

- номера - 29 е

- застраховки - 60 е

- регистрация за износ - 27.90 е

- гориво - около 200 е

 

тези които са внасяли коли могат ли да кажат такива ли са цените и има ли някакви допълнителни данъци и такси, и откъде е по - удачно да се мине на идване към България - през Сърбия или Румъния?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

здравей,

за други търсачки не мога да помогна, освен че може да се купи местен вестник с обяви.

За таксите : номерата със застраховките (ако искаш червени номера) 130 евро общо , тогава можеш да минеш на връщане през Сърбия (оттам е по-бързо и сигурно прибирането) , има и вариант да си вземеш жълти номера , но по принцип те важат само за Германия те са 60-70евро с вички такси. Ако колата няма валиден TUV - около 50 евро е нов , но се казва TUV за експорт, защото е по-евтин. TUV валиден ти трябва за да си изкараш червените номера. Ако си със жълти номера, варианта за прибиране е само през Румъния, кадето с около 40 евро можеш да минеш двете граници.

Това е ;-)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Логика на избора :

1) Ако минеш през Румъния - по-бавно поради липса на магистрала, но без гранични пунктове и няма платени очастъци. Все ЕС.

2) Ако минеш през Сърбия - по-бързо заради добрата магистрала, но гадост по митниците , допълнителна застраховка ,винетка, платени участъци.

 

 

 

Минавайки през Румъния ти трябват:

* Паспортите не ти трябват. Лични карти да.

* 13 евро за ферибот или 8 евро мост.

* Румънска винетка - евтина е, 3-4 евро нещо такова(рувинета)

* Търпение, трафика е жесток.

* Унгария - винетка (матрица), пак е евтина. Пътищата са добри, всичко е магистрала.

* Австрия - винетка

 

Караш само европейски съюз, няма разправии с митничари и опашки на тирове.

Успех с покупката!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

тези които са внасяли коли могат ли да кажат такива ли са цените и има ли някакви допълнителни данъци и такси, и откъде е по - удачно да се мине на идване към България - през Сърбия или Румъния?

 

Сумите са долу горе такива....... Ивънредни разходи са спането в Хърватска или Сърбия (40 евро на нощ максимум), ако все пак ще се преспива..... Друго важно нещо са глобите в Сърбия :icon_thumbup: Ако автомобилът няма пожарогасител, въже за теглене, триъгълник, аптечка и жилетка (абе за нея не съм сигурен, но е важна за Австрия), ако ги нямаш те също са разход , за мен бяха :),та ако нямаш едно от тях, глобата е в кърпа вързана, минимум 2000 динара :), ако всичко от горепосоченото е налице може да те глобят затова, че колата е мръсна :), ако и тя е чиста, то ще те глобят защото, например си по блузка къс ръкав, няма как, но не е нещо, за което трябва да се притесняваш :) Та всичко може да възлезе на около 3000-4000 динара или 40-50 евро и някоя и друга кутийка кола, това не е някаква тайна :)....не забравяй винетките през Австрия, Унгария и таксите за аутобана през Сърбия, съотетно.....уффф за Австрия я забравих, за Унгария беше май 10 евро, а за Сърбия към 20 евро, не твърдя че сумите бяха толкова, нека някой да ме поправи......, имаше и такса на българската митница за "манифест", май че беше към 15 лв, манифестът е, ако колата влиза от Сърбия, през Румъния няма, друго за Румъния не знам....и винетка за България :) На нас ни се наложи в Сърбия да вземаме и масло за двигателя.....

 

И нещо много важно, вземи си поне някой и друг ключ с теб, не се знае дали, не дай си боже, ще ти се наложи нещо да разглобиш или гума да смениш по пътя, всичко е възможно..... Успех!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти колгега! И мен ме касае тази тема! Относно търсачки освен тези двете за Германия няма смисъл да търсиш в други! Изборът е никакъв. Понеже в Германия продажбата и обслужването на определените марки са групирани - примерно само мицубиши или ауди и фолксваген бих те посъветвал да потърсиш в интернет или ако имаш някой човек в определен град да потърси той къде се намират съответните дистрибутори на мицубиши, за да можеш първо там да търсиш. Потърси адресите на автокъщи за коли втора ръка в или около града в който ще ходиш. в интернет ги има. Бих ти препоръчал този сайт - http://www.meinestadt.de и там трябва да търсиш за търговци на автомобили. А най - сигурно е ако имаш човек той да поразпита на място.

Аз лично заминавам на 21 юни за манхайм и там ще търся! Насочил съм се към 2000 GLS Galant след 97 година или V6 - 2500 в зависимост на каква читава кола ще попадна. За коли около 130 -140 хил. км. цените вървят от 4400е нагоре. Ако и ти имаш някаква полезна информация моля заповядай :mitsu-smiley: !!!!!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Едно малко, но важно допълнение към темата. От 1-ви април при износ на кола на собствен ход т.е. с номера е нужно освен документа за TUV също и документа за изгорелите газове - Abgasuntersuchung (AU). Поискаха ми го в Мюнхен, а търговеца от който взех колата твърдеше че не е нужно да го имам. Ако не го бях притиснал да ми прати потвърждение по факс в бюрото за регистрация... :icon_crying: Така че внимавайте и с това. Липсва ли - няма регистрация, ако ще колата да е минала прегледа вчера. Иначе за наличие на TUV се приема и печата на гърба на малкия документ - Fahrzeugschein. Уточнение и за застраховката- ако имаш познат може и да ти я поръча по интернет от следния адрес http://www.deckungskarten.eu/ излиза 60 Евро за 15 дни за червени номера или 65 евро за 30 дни. Трябва само да се предвидят макс. 3 работни дни за получаването на документа.

За търсачките- ако няма подходящи коли в mobile.de и autoscout24.de просто няма смисъл от друго търсене. Останалите са твърде малки и локално ограничени. Бих предложил и търсачката в autobild.de , но цените определено са по-високи.

Успех!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ако ще си изкарваш червени номера, минавай през Сърбия, по-добре дай 100 евро за разходи от там и карай по свестни пътища, отколкото през Румъния.

Аз направих тази грешка и в крайна сметка Европа я минах за 14 часа, а само Румъния за 12 ч. през Карпатите. Табели - няма.Пътя е ужасен - няма аналог за сравнение в България, митничарите на Оряхово по-алчни и от....и това няма аналог, в 4 часа сутринта те питат, носиш ли пиво. На ферибота ти вземат такса за колата и такса за всеки човек в колата отделно. Разбира се издават бележка само за единия, и после на корабчето береш ядове, къде е таксата за другия човек. Може би трябваше да мина през Русе, не знам как е от там, който е минавал да сподели. Аз минах през Румъния, защото не знаех че с червените номера може и през Сърбия. Като разбрах че може на Турну Северин ми идеше да мина в Сърбия, да си платя таксите, каквито трябва и да се прибирам по-бързо. Моят съвет е мини си през Сърбия, или ако ще е през Румъния поне не прави грешката да минаваш през Карпатите . След това пътуване съм се зарекъл да не минавам през Румъния, освен ако няма друга възможност.

Не забравяй да си сложиш една светлоотразителна жилетка в колата и аптечка. В Австрия налагат глоби, ако нямаш такива.

Някой правят номера с ферибота през Италия до Гърция но не знам как излиза, зависи от кой край на Германия ще вземаш колата.

Успех в избора и безаварийно прибиране.

Ха, и да кажа нещо във връзка с ключовете. Аз имах един ключ за резервната гума и крик - толкова е необходимо за :mitsu-smiley: Карах с един човек от Враца с един Опел Астра, той насред пътя сменя накладки, на които дори желязото беше изтрито. Това е за сравнение и за по-добра ориентация при избора на автомобил. :icon_thumbup:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Друго важно нещо са глобите в Сърбия

Много пъти съм минавал през Сърбия, това не е вярно. Един от най-големите митове впрочем. Ако си изряден няма да те глобят. Ако не си - задължително. Там полицията е доста и строга, и дебнат чуждите номера, не разчитай да минеш между капките.

 

Винетката за Австрия е 7 евро за седмица.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...