Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Проблем със скоростния лост


Thor

Препоръчано мнение

Привет на всички.

Бихте ли препоръчали сервиз/майстор, който би могъл да помогне с ремонта на скоростния лост на един Спейс Стар. Бащата се оплаква от известно време, че не може да се включи задна скорост. "Пръстенът" на скоростния лост се вдига, но нищо не се случва, когато се опита да включи на задна скорост.

Благодаря предварително за съветите.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега, те майсторите са много, но и градовете не са малко! Та за кой точно град става въпрос?

%7Bstyle_images_url%7D/offtop.gif
Ми софиянец сигурно... :D
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 3 месеца ...

И аз имам подобен проблем.Ако някой ми каже как се сваля топката на скоростния лост ще му бъда много благодарен.Нещо от онези пластмасарий се е счупило но не мога да стигна до там без да сваля топката.В Ратола ми казаха че имат всички пластмасови части но трябва да видя първо коя точно се счупила.

P.S.От Козлодуй

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Тя топката на скоростния лост не играе никаква роля в механизма за вдигане и включване на задна скорост. Не ти трябва да я махаш по принцип. Просто махни кожения маншон - той е на щипки отдолу, и след това си провери механизма - най-често се чупи пластмасата в долния край на лоста, където има една пружина. Или пластмасовата втулка на лоста, която не позволява да се върти наляво и надясно механизма, да се е изтъркала. Аз други проблеми при самия лост не виждам какви може да има.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Тази схема ми изпратиха от ратола но от нея не става ясно как се сваля топката.Това което е счупено при мен най-вероятно е втулката в горния край където се захваща за палеца т.е. когато вдигаш палеца не се предава движението на втулката и не се повдига нагоре за да освободи лоста за да се премести наляво.Когато хвана втулката и я вдигна нагоре всичко си идва на място.Нали разбирате че аз го правя но жената няма да успее,а е и досадно.От Ратолата ме посъветваха да го раглобя от долу но аз не виждам какможе да излезе всичко надоло при положение че има ябълка.Та въпроса ми беше КАК ДА ИЗВАДЯ ПРОКЛЕТАТА ТОПКА.

post-4532-059636600 1393082750_thumb.png

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 5 години ...

Здравейте,

 

Предполагам колегата през 2014 е успял да се пребори. Ето моят опит със смяната на топката за скоростния лост - подобно на колегата колкото и да дърпах и въртях не излизаше пущината - клещи, отвертки и керпиден опитах да го извадя , но не излизаше. Стигнах до ножовка , с която отрязах отгоре разрез и със резач и чук сцепих пластмасата отгоре надолу до като не й @@@@ м@м@т&.

В крайна сметка излезна и това остана от топката:

 

E94-FF7-D5-12-E7-4418-B636-63298755-CF9-B.jpg

 

Купих си нова топка от Китай (за около 10лв за рено клио, канго и тн) и по препоръка от един руснак от клип в нета, я разпробих , за да пасне пружинката за включване на задна , но се оказа, че при моя лост пружинката е отрязан конус и топката не може да сеърши работа така разпробита. Купих нова топка - тези топки за Рено не пасват 100% и трябва да минат през леки манипулации.

 

1. Трябва да се разшири леглото, в което да пасне и да се подпира пружината за задна скорост - на топката това легло беше около 14-16мм при 18мм в оригиналната . Леглото го разширих с нагрят с горелка кръгла глава (20мм) на болт , който с клещи натиснах за кратко и той разтопи пластмасата и остана по-широко и дълбоко легло за пружината. С ножка обрах разтопената пластмаса в монтажния отвор.

 

C842-C909-3008-4891-8016-33-BF32-DCF40-C.jpg

 

 

2. Монтажният отвор на топката е малко по-широк от лоста с около 0,5-1мм и поради това малко изолирбанд на лоста се навива преди монтажа на топката.

 

Финален резултат:

 

F6-CBC875-3-DFC-494-E-8-ADE-F194088153-AC.jpg

 

Ако някой търси топка за лост и пружината му е цилиндрична, а не отрязан конус - мога да ми дам такава която да тества дали ще стане.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...