Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

niksun

Потребител
  • От него общо

    191
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което niksun е написал

  1. Колега това е нормалното състояние на колата. След почистването на цедка предполагам, че ще се оправи това гаснене. Но диагностика никога не е излишна след проблем.
  2. niksun

    Check engine Problem

    Аз Ви препоръчвам DJ_Tymbi !
  3. Аз бих сменил само маншоните на шарнирите, но е важно да се разбере от какво е потропването. И като се разбият тези шарнири тогава да се сменят.
  4. Здравей колега! Изтегли си това и други работи ще разбереш. http://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/119.gif
  5. Точно така е захващането! След като я свалите вижте коя клема е откачена "+" или "-" . Ако е "+" задължително с ел. лепило цък, или поялник (слаб поялник и затоплено стъкло), ако е "-" може да го подпрете с ламарината на купето цък .
  6. Долу горе литър ми наляха в системата, ама те майсторите ще ти сложат колкото трябва. И без това сам не можеш да си я изсмучеш, трябва си специален компресор заради ABS-а.
  7. niksun

    Оборотомер

    Ами стрелката на оборотомера се обръща като преискри някъде, например като се откача/ закача акумулатора. Чак да е проблем, за 1мин. работа е!
  8. niksun

    Оборотомер

    Няма нужда да го чакате просто откачете едната клема на акумулатора "-" и я закачете пак (ако е необходимо няколко пъти) докато стрелката си дойде на мястото.
  9. niksun

    Mitsubishi Space Star

    Ако не и пречи на аеродинамиката си карай така, а иначе по автоморгите питай, ще намериш на добра цена предполагам.
  10. niksun

    Угасване в джижение.

    Колега кой каквото ти напише и ти си готов... Най-добре направи една диагностика на колата и там ще излезе точно от какво е. Като за ЕГР 100% ще е записало грешка щом казваш че ти е разделен на две части. Може от всичко да е този проблем с гасненето!
  11. За да е по-сигурно за какво говорим това е маска до 05.2002г. (като разликата с 1999г. е само че фаровете са пластмаса а не стъклени) , а това е след 05.2002г. От снимките си личи че маските са заедно с броните.
  12. niksun

    Угасване в джижение.

    Здравей, първо се насочи към ЕГР-а, той трябва да е абсолютно неподвижен. Тук съм снимал моя преди да го поставят. И 1мм. да хлопа е много. ЕГР-а не може да се изолира (премахне)! Не знам за какви щипки обясняваш, но той се държи на три болта. Всъщност има два вида клапани който съм виждал, на снимката е единия който се захваща и долната (механичната) и горната (електрическата) част с три болта (болта обхваща и двете части). А вторият вид болта обхваща само долната (механичната) част, а горната част е залепена. Ако е втория вариант при теб трябва да измислиш някак си да го закрепиш неподвижно за механичната част със планки или нещо подобно. Но преди да го закрепиш си извади механичната част и я почисти хубаво, защото най-вероятно е клеясала. Ваденето на тази част е доста трудно, но във форума има тема за това как става номера - потърси я!
  13. Е чак пък трудно! Може да си сложиш бутон докато си свалил за презапояване дисплея (колегите са спретнали чудесна тема от важните в раздела). Или пък да ползваш комбинацията от бутони и пак да си гледаш останалите стойности, които са доста излишни с течение на времето ще го разбереш. (стойността за налично гориво като си газифицираш колата е напълно излишна, а тази за средната скорост на движение няма нужда да коментирам) За радиото човек може да предпочита по-качествен звук и да си смени плеъра и/или колонките. Така че това е нещо което няма абсолютно никакво значение за покупката на автомобил. За бутоните също има тема от важните в раздел "Каризма". Общото взето това са елементарни неща лесно поправими. И това са коли на 10-15 години, не може да очакваме да са като нови! А двигателя 1.8 ГДИ също е японски и е може би най-хубавия, само че не се газифицира (трудно е, но не невъзможно). Но за всеки влак си има пътници!
  14. За стъклата просто си разглобете бутоните и ги почистете с контактен спрей. Ако всичко друго е здраво ще тръгнат. За чистачката разглобяване му е майката и почистване, но първо проверете ел. част дали всичко е ОК.
  15. niksun

    Ключ

    Аз бих добавил,че в "Ратола" оригинален илизаше по-малко. Заготовка по спомен около 35 + 10 за нарязване + около 35 за обучение. Мирослав може да каже точните цени или всеки може да си провери, но човека каза че ключ си има и е нарязан т.е. остава само обучението. Ако ключа (чипа) е здрав. Затова Мирослав писа на човека да отиде да си обучи ключа на место където имат такава техника. П.П. Сега видях че човека е от Дряново малко му е далече Пловдив или София. Но пък то не е спешно да я свърши тая работа днес утре.
  16. niksun

    Ключ

    Аз бих Ви посъветвал да си запазите час в "Ратола" и да отидете там с двата ключа. Цената на обучението беше около 35-40 лв. Е разбира се ако чипа на неработещия ключ е здрав. В "Балкан стар" извършват същата услуга, но цената е различна. Предполагам че ключовете са оригинални с надпис на Mitsubishi. Пък ако не Ви пречи че единия ключ не пали, а само може да отключва си го оставете така. Но като се замисля по-добре е да имате два работещи ключа, че ако се счупи или изгуби единия да си имате резервен. При ключарите (поне тези в квартала около мен) цените за обучение започват от 50 лв. и стигат до 150лв.
  17. Колега стига вече с този коментар, колите са различни, но са снимани на едно и също място! Няма измама, да не говорим че едната е зелена а другата синя. И виц мога да разкажа: за мутри дето си купили еднакви мерцедеси и все ги бъркали и не можели да запомнят кой на кого е. За да ги различават блъснали единия отпред другия отзад, после единия от ляво другия от дясно, докато накрая решили белия за единия, а черния за другия.
  18. Аз също мисля че не е кой знае каква болка с тези обороти, но при мен нещата са си както трябва на студен двигател 1000 об. малко като по загрее (като се отлепи стрелката) и си падат в нормалните стойности и не мърдат от там, при следващо палене ако не е изстинал мотора са си нормални, но ако се е охладил напълно се качват на 1000 и пак като мръдне стрелката за темп. се връщат в нормални стойности.
  19. niksun

    Загряване

    ГИ Вие ли го слагахте и дали са Ви допълнили системата с антифриз(вода), като е поставен изпарителя? Защото системата става по-голяма още маркучи и изпарител който трябва да се напълни с охлаждащата течност. Според мен тези симптоми са за по-малко количество антифриз в с-мата. По принцип стъклата се запотяват когато сте на вътрешна циркулация т.е. копчето свети, а най-бързо се оправят прозорците като си пуснете климатика, врътнете на студен въздух и външна циркулация , ама на дали ще издържите така дълго http://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/biggrin.gif.
  20. Eто тук още едно CD. Ама не е нужно да е оригинално радиото че да си командва дисплея. Дисплея може да се командва: "пъха се ключът (не се завърта) натиска се и се държи безцветното копче под дисплея на компютъра (reset-а) докато държим копчето, завъртаме ключа, така че да светнат индикаторите по таблото (не се запалва автомобила) все още държейки натиснато безцветното копче, натискаме бутона в дясно - SET, с който се превключва между трите показания. Избраното ще седи така докато не се смени отново по тази процедура." А пък ако много държи човек да си ги сменя тези стойности по време на движение да си монтира бутон както е описано в тази тема П.П. малко късно стана за редакция, затова пускам нов пост.
  21. Здравей колега, те майсторите са много, но и градовете не са малко! Та за кой точно град става въпрос?
  22. Здравейте, може ли още един за София?
  23. Откачете едната клема на акумулатора "-" и я закачете пак (ако е необходимо няколко пъти) докато стрелката си дойде на мястото.
  24. Здравей колега, то затова си има диагностика. На която веднага си показва грешката която е записал компа.(за 20лв. вече щеше да знаете къде е проблема). Естествено че ако е откачен ЕГР-а ще ви прави такива проблеми. Този на снимката вашия ли е или не е? Защото този на снимката се държи с три болта, и това което е оградено с червено е електрическата част, а механичната е вътре в колектора. ЕГР служи за вкарване на изгорелите газове отново в двигателя (клапана се отваря), когато колата не ускорява т.е. при дърпане на кракът от педала на газта, а когато се натисне падала на газта и колата има нужда от свеж въздух за да ускори този клапан се затваря и всички изгорели газове си излизат през ауспуха. Нали се сещате какво става когато този ЕГР клапан не работи коректно. И да знаете че на нашите коли той не може да се изолира(премахне)!
×
×
  • Създаване...