Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

vins365

Потребител
  • От него общо

    89
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което vins365 е написал

  1. Мда, ще се наложи да ходя до Пловдив.
  2. "Майстора" беше поръчал сонда от UK, но вече близо месец няма доставка и се изнервям. Ако до сряда не дойде, ще взема универсална. Все повече си мисля че проблема може да не е в сондата, а вероятно не е успял да нагласи оборотите, макар да твърди че имал оригинален софтуер за Mitsubishi.
  3. Тъй като все още сондата не е пристигнала, някой може ли да ми уточни откъде и точно коя универсална сонда мога да поръчам.
  4. Ако и с новата сонда проблемът не се реши, преминавам към този вариант. Лошото е че до момента съм дал над 400лв.
  5. Преди малко на студен двигател отново оборотите бяха ниски. Поръчах сонда Вемо с букса за около 160лв. Според майстора запояване на буксата не било желателно.
  6. Да, наистина така се оказа. Сондата работи, но няма подгрев. Не разбрах доколко е голям този проблем. Досега си я карах така. Иначе диагностиката показа, че катализатора си е наред. Проблемът бил в две лули и повредени свещи. След смяната им и обучението на дросела, двигателят работи по-добре от преди. Сега чуденката е дали да поръчам сонда от Великобритания или заместител. Благодаря на Stanislav Konstantinov и angel1223 за полезните съвети.
  7. Здравейте, След Спейс стар станах собственик на Аутлендър 1, 136 кс бензин-газ, 2006г. Газовия инжекцион е слаган още в Италия, вероятно веднага след покупката. В момента колата е на 200 хил. според показанията. Допреди дни бях влюбен в тая кола. След едно изпреварване с високи обороти, колата започна да гасне, когато не е на скорост. Аз и до момента си я карах с грешка Р0135, но тогава се появи и грешка р0420. Иначе си има мощност, но просто държи ниски обороти и гасне. Почистих дроселова клапа и стъпков мотор, но ефект няма. По изчетени теми от нета, вероятно ми е запушен катализатора и изгоряла ламбда 1. Въпроса ми е как да действам оттук насетне. Може ли да се сложи резонаторно гърне и втулка, или софтуерно решение, или пък китайско менте? И къде могат да ми решат проблема. От гр.Смолян съм, а тук няма много специалисти.
  8. Здравейте, Наскоро преминах от Спейс стар на Аутлендър 1 2006г, бензин , 2000 куб., ръчни скорости, сменен е съединителя. Общо взето съм доволен от колата, но ме притеснява едно виене, което се чува при ускоряване, на свободен ход го няма. Наподобява шум от турбокомпресор. Страхувам се да не би да има проблем в диференциала или скоростната кутия.
  9. Аз пък мойта я позакрепих със свински опашки. Навързах ги по две, че бяха къси. Но вероятно ще търся нова седалка, в смисъл стара от някоя морга.
  10. Май аз грешно го обясних, тя стрелката само като дам на контакт и си отива в средата, при студен двигател. Така, че тя температурата си е О.К. Иначе колата е Спейс стар 1,3 , щом мислите че е важно.
  11. Досега винаги колата след като загрее, стрелката се настаняваше в средата и не мърдаше. От няколко дни обаче при студен двигател стрелката се вдига до средата, а при каране почти стига до червеното. Очевидно колата си загрява нормално, газта си работи според реалните градуси, антифриз има. Знаете ли къде е проблема -датчици или повредена стрелка, спойки или нещо друго? Защото така е малко напрягащо да се кара.
  12. Аз съм си слагал евтин парктроник. Монтажът не е труден, сам човек за около 1 час. Бронята не съм махал, първо сложих датчиците според инструкциите, после връзване със свински опашки на кабелите и ги вхарах, като пробих дупка и ги вкарах в гумен маркуч. Маркуча залепих със силиконче. Кабелите на сензорите включих в платката, а нея поставих до мястото където ми стои крика, в дясната част. Важно е да се нагласи впоследствие поредността на сензорите -като се разместват буксите в управляващия модул. Захранването вързах към светлините за задната скорост, като просто проследих кабела и го обелих, а после изолирах отново. Оттам кабела до дисплея мина по гумените уплътнения над вратите и така до огледалото. Нищо не съм разглобявал, работи прилично вече две години.
  13. %7Bstyle_images_url%7D/offtop.gifКолкото и да го поддържаш тоя 15 годишен Спейс стар, 170 км с такава кола си е неоправдано безразсъдство... Мое мнение!
  14. Моят "Спейс стар" от 1999 има чип, така че вероятно и ти имаш. Чиповете не са скъпи, програмирайте поне още един.
  15. Попитай и тук Мицубишито
  16. Вземи си помпа от друга кола, те помпите работят на един принцип.
  17. Аз вече един път смених съединител, защото тресеше при потегляне. Долкото разбрах са се износили демферните пружини, защото феродо имаше предодстатъчно. Лошото е че само след 20 хил. километра пак започна да тресе. Засега само сутрин и затова се опитвам да потеглям по-плавно. Явно има някакъв проблем, я по скоростите, я по другия диск.
  18. Със силен удар върху волана, счупих нещо и клаксона започна да свири постоянно. Към момента съм откачил буксите на двете тромби, но бих искал да си оправя бибитката, защото обичам да си "комуникирам" с другите участници в движението. Моля за съвети, как да разглобя волана и какво евентуално е счупено. Колата е Спейс стар 1,3 , 99г. има Airbag на волана.
  19. Със силен удар върху волана, счупих нещо и клаксона започна да свири постоянно. Към момента съм откачил буксите на двете тромби, но бих искал да си оправя бибитката, защото обичам да си "комуникирам" с другите участници в движението. Моля за съвети, как да разглобя волана и какво евентуално е счупено. Колата е Спейс стар 1,3 , 99г. има Airbag на волана.
  20. vins365

    Дразнещо скърцане!

    При мен така скърцаше и тропаше от шарнирния болт на носача .
  21. 1.3 двигателя си върви съвсем прилично. Проблеми има само, ако е натоварена до максимална степен и работи климатика, тогава трябва да се изпреварва с повече форсиране. Карам я три години в планински район и я експлоатирам яко. А разликата в разхода с 1,6 е значителен.
×
×
  • Създаване...