Премини към съдържание

two_stars

Потребители
  • От него общо

    9
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което two_stars е написал

  1. Здравейте , И аз имам този проблем и ще съм изключително благодарен ако някой сподели снимки къде е точно и как се оправя. Ако има някъде в нета клипче , ще е супер. Хубава вечер.
  2. two_stars

    Грешка P0170

    Здравей, При моят 1.6 имах подобен проблем и ми смениха 1вата ламбда сонда с такава универсална на Denso , каквато се оказа че беше и преди монтирана. 100 тина лева. Успех.
  3. Здравейте, Предполагам колегата през 2014 е успял да се пребори. Ето моят опит със смяната на топката за скоростния лост - подобно на колегата колкото и да дърпах и въртях не излизаше пущината - клещи, отвертки и керпиден опитах да го извадя , но не излизаше. Стигнах до ножовка , с която отрязах отгоре разрез и със резач и чук сцепих пластмасата отгоре надолу до като не й @@@@ м@м@т&. В крайна сметка излезна и това остана от топката: Купих си нова топка от Китай (за около 10лв за рено клио, канго и тн) и по препоръка от един руснак от клип в нета, я разпробих , за да пасне пружинката за включване на задна , но се оказа, че при моя лост пружинката е отрязан конус и топката не може да сеърши работа така разпробита. Купих нова топка - тези топки за Рено не пасват 100% и трябва да минат през леки манипулации. 1. Трябва да се разшири леглото, в което да пасне и да се подпира пружината за задна скорост - на топката това легло беше около 14-16мм при 18мм в оригиналната . Леглото го разширих с нагрят с горелка кръгла глава (20мм) на болт , който с клещи натиснах за кратко и той разтопи пластмасата и остана по-широко и дълбоко легло за пружината. С ножка обрах разтопената пластмаса в монтажния отвор. 2. Монтажният отвор на топката е малко по-широк от лоста с около 0,5-1мм и поради това малко изолирбанд на лоста се навива преди монтажа на топката. Финален резултат: Ако някой търси топка за лост и пружината му е цилиндрична, а не отрязан конус - мога да ми дам такава която да тества дали ще стане.
  4. Снимка 1- снимка на двата капака 1,6i и 1,9 DID Снимка 2 - снимка на монтирания спортен филтър
  5. two_stars

    P0421

    Здравей колега, В Балкан Стар бях питал преди години и втората сонда за 1,6 беше ако правилно помня над 500 лв. Втора ръка вървяха по 80лв тогава, но ми обясниха, че свалена от един двигател на друг почти винаги спира да работи нормално. Докато за първата сонда в началото на тази година я сменях с Денсо (както са писали / препоръчали колегите в темите на форума) каквато се оказа и старата (далата фира) и няма проблеми с нея. Весели празници.
  6. Здравей, Моят апарат ми го рециклира Пламен (DJ Tumbi) и съм много доволен , но ми спомена, че е много пипкава работа. Можеш да се консултираш с него какъв комплект е най-удачен да се ползва. Весели празници.
  7. Здравейте, Имах същия проблем - капака на кутията на въздушния филтър ми беше с две клапи/кихалки и като гръмна една сутрин и пръсна горния капак. Прочетох тук за капак от кутия на дизел - пасва като размер и 3 от 4 щипки пасват, но дизела има дебитомер и не може да се свърже гуфрето с капака ... може и да има някаква възможност с клапа, която да свърши работата на муфа ... но не съм търсел, защото ме предупредиха, че пак ще замине кутията. Купих си спортен въздушен филтър за около 30 лв с голям отвор 90мм и с накрайници за намаляване на отвора , за да се монтира в/у гуфрето и се подпира на долната половина на кутията. Ще снимам , за да покажа. Весели празници.
  8. Здравей колега, С моя 1,6 имах подобен проблем със същото каре - пратиха ме при “Жизет” до Окръжна болница да го рециклират и те си оставиха ръцете и краката ... та Пламен от форума като го видя каза, че вероятно са ми сложили от Рено. Смени ми го, но нямам идея от къде го беше намерил . Консултирай се с някой с опит да ти потвърди за карето или търси по сериини номера, Успех в търсенето. Весели празници
  9. Здравей, Ключът за колата е на Волво и като търсех ключ, за да си подменя моя, който се разпадна, то открих в Алито китайски заготовка за волво само да се изреже от ключар и да монтираш /мушнеш чипа в него. Весели празници!
×
×
  • Създаване...