Премини към съдържание

Българска работа!


  

5 гласа

  1. 1. ??? ?? ??????? ? ??-????? "????????"

    • ?????? ?? ????????
      0
    • ?????? ?? ????? ?????????


Препоръчано мнение

http://www.btv.bg/az-reporterut/id/12/usernews/1348992292-Avtobus_na_Montana_AT_sas_skorost_110_km/ch.html

 

Гледайте клипа и почете коментарите :icon_doh:

 

На фона на многото трагедии, които ни сполетяха с автобусни катастрофи, искам да Ви представя победителя в шампионата за нарушаване на Закона за движение по пътищата.

 

На 30 Юли, събота, автобус на Монтгана АТ в продължение на 10-15 км. се движи зад мен на 5 метра НЕ спазвайки дистанция. Преди влизане във Враца автобусът започна да изпреварва масово леки и тежкотоварни автомобили, като караше с превишена скорост около 110 км./ч при допустима 90 км./ч

 

Nikitov 03.08.2011 / 23:34

Дано някой успее да ме убеди, че някоя от автобусните фирми си е взела поука от трагедиите.

Аз лично ще повярвам ако карайки с 90 км./ч настигна междуградски автобус и водачът ми подаде десен мигач за да не образува колона след него. :@) Тогава бих изчакал на автогарата в следващия град за да стисна ръката на водача.

Pifcho_26 03.08.2011 / 14:43

Изчакай го да спре и го пребии от бой. Тва е единствения начин.

 

Моето мнение за автора:

Първо не е наясно с ЗАКОН ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА Чл. 21. (1)

Второ и той е нарушител, защо не каза и собствения си номер :icon_hmm:

Всичката работа била, защото го изпреварил автобус :icon_doh: :icon_doh: :icon_doh:

Той щом е с кола може да кара с колкото си иска и да раздава правосъдие :icon_doh:

На водача на автобуса това му е работа с това си изкарва хляба спазва нереален график и всеки ден е на път!

 

, искам да Ви представя победителя в шампионата за нарушаване на Закона за движение по пътищата.

1 000 000 % "Българин" Той винаги е прав!!!

 

Крадецът вика "дръжте крадеца"!

 

А коментара на Pifcho_26 :icon_bye:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Шофьорът на лекия автомобил очевидно не е карал с превишена скорост щом е бил настигнат от автобуса, който е залепнал зад него и в един момент го е изпреварил. Ако шофьорът на лекото мпс е карал с 110-120 например, автобуса нямаше да го настигне. Явно издразнен от факта, че автобуса го е притискал известно време е решил да го снима карай ги успоредно с неговата скорост. И дори шофьорът на леката кола да е нарушава ограничението, този на автобуса е по-виновен поради простата причина, че кара обществен транспорт и отговаря за пътниците в автобуса. Мисля, че решението на проблема с междуградските автобуси е лесно, като им се сложи ограничение на максималната скорост...

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Вестник "24 часа" от 6 януари 2012 год. "Бойко - Браво за пътя, карахме със 180 км/ч!"

 

На първа страница. За какво говорим!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Нормално е за да снимаш нарушител, трябва и ти да станеш такъв. Лично на мен ми се ще да има закон или пък място, сайт, където да се качват снимани такива нарушители и да може да бъдат глобявани въз основа на снимков материал. Еееех мечти.

Иначе, чак пък "победител в шампионата" - далеч е от тази титла. По-скоро автора, в състояние на афект /някъде по това време през лятото се случи трагедията с автобуса на м.Тракия/ и раздразнен, че въпреки тези катастрофи шофьорите продължават по стария начин.

Относно ограниченията - при нас скороста на автобусите е ограничена до 102 или 108 км - не съм сигурен колко беше, и дали беше заради влязла в сила наредба, или просто решение на превозвача.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че решението на проблема с междуградските автобуси е лесно, като им се сложи ограничение на максималната скорост...

 

От 4 или 5 години всички автобуси задължително са със тахографи и ограничители на скоростта, настроени на 100 км/ч. Тези 106-110 реално може да са не повече от 100. Зависи на колата колко лъже километража.

А за анкетата бих гласувал "И двамата са по-по-най" ако имаше такъв отговор.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

За мен тези 110 км/ч са малко нереални,но не това е важното. Така или иначе водача на автобуса е в нарушение и проблемът е, че снимковия материал няма сила в съда, ако убие пътниците или се блъсне в друго МПС. :icon_censored:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Аз поне не видях да прави рисково изпреварване,да се прибере в лентата в последния момент,заради насрещно движещо се мпс.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

А и първите изпреварвания на автомобила залепен зад автобуса без видиомост направо си е руска рулетка с късмета....

Като почнат да слагат камерите и ще се вразумят.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Аз не виждам нищо драматично в този клип. Минавал съм по този път. На мястото на изпреварване има предостатъчно видимост, право е и пътят е равен.

Водачът на лекия автомобил също не рискува докато изпреварва заедно с движещия се отпред автобус, тъй като автобусът стои достатъчно дълго време в лявата лента и изпреварваните МПС остават десетки метри назад. Аз също практикувам такъв начин на изпреварване с цел да помогна на водача зад мен също да изпревари без проблем и без да се притеснява. Държа лява лента и му давам необходимото време да изпревари. Особено ако е автобус или ТИР. Така че и тук не виждам нещо особено.

И според мен скоростта на автобуса е не повече от 100-102 км/ч. Има си разписание и пътниците искат то да се спазва. Не знаем причината за по-високата скорост. Може да се е забавил и да наваксва, но не виждам нищо опасно. Тази скорост не е никакъв проблем за този автобус.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, тук са по две ленти във всяка посока, затова няма насрещно движещи се автомобили. Няма риск при изпреварване. Нищо шокиращо.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Истината е , че автобусите са ограничени на 100 км. По закон имат право да вдигнат не повече от 90 а 10 - те километра до 100 са им дадени за да могат да изпреварват предимно тирове движещи се с 80 км. . Всяка тяхна моментна стоиност от километража се записва на тахографска шайба и при пристигане в крайна точка може да бъде проверено кога и с колко километра в час се е движил автобуса . (Тези шайби в Европа вече не се признават за там са необходими дигитални тахографи )

На въпроса защо се е движел с 100км. и изпреварвал орговара е елементарен : Недомислено разписание ! (както един колега спомена по горе)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...