Премини към съдържание

Препоръчано мнение

Мисля да си купувам ксенон и попаднах на ето този вид: EaglEye .Ако някои се е сблъсквал с този модел,с добро или с лошо,да коментира,защото искам нещо добро,но немога да си позволя 600-900 лева за ксенон в момента.Знам за темата за "Истинските ксенон светлини" и не смятам да си купувам от онези китайчета. Благодаря ви.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 2 седмици ...
http://www.renault-bg.com/smf/index.php?topic=53341.0 Редактирано от Sulio Dimitrov
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Игъла са добри и не са лоши. Напред тия Инес не бяха такива на 2ма приятеля сме вземали от тях и сме ги сложили - проблем досега 2 години не е имало а и тоя не беше шеф тогава :). Спокойно те ще огладнеят - един продавач преди да замина във Франция командировка като отидохме със един приятел да си купува също ми обясняваше кое как с ксеноните без да се е поинтересувал и да е прочел 1 ред как на 8000 светели по-добре от на 4100 - тъпи са като галоши дето се вика на 2 магарета сламата не могат да разделят а се правят на големи. А иначе истински Филипс в София все още оттук може да купиш - http://www.motorbox.bg/ - момчетата са си разбирачи а и цената на Филипс падна. Имаше един пич от БМВ форума продава Игъла и има много доволни от него - потърси го в статията на А.Иванов тука : http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?p=145012&sid=70aecad5e34125756bcb5050f8d222ce . Надявам се да съм ти бил полезен.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Задавам малко лаишки въпрос, но наистина не съм запознат. След монтирането на ксенон от типа "китайски, корейски и т.н." може ли да се възстанови обратно заводското осветление на колата? Т.е. нарушава ли се невъзвратимо то при монтаж на горепосочените ксенони и съотвено ако не си доволен, да ги разкараш без последствия за колата.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Разбира се, по всяко време можеш да се върнеш към обикновените си крушки. Но дори и с китайски ксенон, ако се върнеш към обикновените ще се почувстваш като слепец, освен ако не е светел в небето :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

При Галанта не става така лесно както си мислиш.Има зад самата крушка един цокъл,който се наложи да го "побългари" майстора за да стане.Но на място,вечерта да го направиш,ще се изнервиш много докато го направиш и пак повтарям без резервен цокъл трудно ще се получи.А за ксенона,аз го взех вече и наистина е съвсем друга работа с него,отвориха ми се очите,така да се каже.И аз съм на мнението,че не са много коректни,защото поръчах ксенон 4200 К,а на кутията гледам е било маркирано 5000 К,но е изтрито и е зачеркнато 4200,но няма проблем,въпросът беше да не свети синьо.Иначе цената за резервен балст и крушка е 60 лева всеки.Изглежда ми като оригинален корейски ксенон,имат си и страница даже http://www.namyung.co.kr/english/index_eng.asp ,даже предупреждават за излезли китайски ментета на техния продукт.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, имам едно въпросче за ксенона. Колко често горят крушките, като обикновенни халогени или по често??

Предполагам зависи от качеството на ксенона колко често ще ти горят крушките....или няма значение!

Редактирано от Trafik
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Зависи от това колко китайски ти е ксенона.Някои изкарват доста време,но пак зависи.Сега гледам се продават и по 79 лева ксенони,ама колко време ще изкара крушката или баласта-и сам можеш да разбереш.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

На един приятел точно такъв от 79лв (тогава беше 100) изкара точно една година преди да изгори едната крушка, сега заминала и втората. Вярно май са по 20лв резервните. Ама при тези, най-големия проблем според мен е че нямаш никаква гаранция че двете крушки ще светят еднакво, да не говорим че цвета дето го пише на кутията не си отговаря и няма разлика особена между комплектите независимо каква температура е написана, общо взето квото излязло такова свети, сега че едната била по-бяла от другата голям прас :)))

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

За тебе може да няма значение,но в моята кола не може да има различни фарове,части менте и побългарена техника.Затова си купих този ксенон,засега всичко е нормално,ако има проблеми ще продължавам да пиша в тази тема.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Не знам защо си прочел само последното изречение, поради което не си доловил иронията в поста ми. Естествено че има голямо значение, това и казвам.

Редактирано от Sulio Dimitrov
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

А какво се случва с капачката против прах? Примерно на моята каризма тя ляга почти директно върху крушката. Не виждам как ще се побере баласта без да се реже капачката или напълно да се премахва...

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Предполагам всичко е изчислено и да не се налага.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Според тебе,какво представлява баласта? Не,не е тежест,която се слага на кукучката на въдицата.Това е една метална кутийка,която увеличава тока към крушката (ако се бъркам ме поправете),малко по-голяма е от кутия цигари и два пъти по-дебела.Тя няма как да е във фара,затова се закрепя отстрани и единия кабел отива към крушката.За да не се получава влага във фара се намазва задния край на крушката,където са кабелите със силикон.И да гуменото чорапче си стои пак там,в средата си има дупка и от там минават кабелите за крушката.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Естесвено, че знам какво е баласт... на картинките на горепосочения сайт крушката изглежда по-дълга от стандартна H4. Освен това в упътването пише, че капачката е "модифицирана" за да пасне крушката...

http://www.namyung.co.kr/english/images/img_103.gif

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Галантите са с H7 цокъл. Не съм снимал по време на монтажа, но има една "тънкост" така да се каже-трябва да се пробие отвор в пластмасовата основа на крушката, за да минат кабелите от там и с още малко "булгар тунинг", всичко си идва на мястото.

Ето какво представлява самият комплект EagleEye H7 conversion kit:

post-3680-1267212640,4794_thumb.jpg post-3680-1267212732,5732_thumb.jpg

post-3680-1267212769,564_thumb.jpg

 

Ето го вече монтиран:

post-3680-1267214250,3242_thumb.jpg post-3680-1267214366,1925_thumb.jpg

post-3680-1267214476,7496_thumb.jpg post-3680-1267214688,3919_thumb.jpg

 

Преди: Сега:

post-3680-1267214778,4292_thumb.jpg post-3680-1267214837,4499_thumb.jpg

post-3680-1267214871,5245_thumb.jpg post-3680-1267214905,8906_thumb.jpg

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...