Премини към съдържание

icomitsu

Потребител
  • От него общо

    60
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което icomitsu е написал

  1. Не е реклама, не е СПАМ! Привет колеги, много отдавна не съм влизал и (в темата), но искам тука да БЛАГОДАРЯ на: 1. Каравел сервиз за успешния монтаж на Гу - ГИ romano, 48 l, 2. Най-вече на Пламен за ремонта след моя гаф м. май '13 Сега Галанта вече е кола-мечта: искаш 130, караш с 130, ... искаш 160, имаш ги, твой са! Е-еее,после на колонките свят ми се "завива" при 12-13 l/100klm и нагоре, ама знам къде съм!
  2. icomitsu

    Лампа на таблото светна?

    Течности има достатъчно, дори и над max-а! Много ти благодаря за съвета, колега! Започвам да се замислям за нивото на маслото (вж горния пост), ако е там проблема съм извадил голям късмет!
  3. icomitsu

    Лампа на таблото светна?

    Или, може би, отговора е тука http://dashboardsymb...vel-indicators/
  4. icomitsu

    Лампа на таблото светна?

    Здравейте колеги! Яви ми се подобен проблем, затова ползвам тази тема за споделяне: На Галант 2.0; 4G63; 98 г започна да ми присветва горе вдясно жълта лампа с изображение "лейка и под нея три вълнички", описвам по детски, защото я няма тука Интересното е, че угасва веднага и само при изключване от скорост! Течности и масло има, няма повишаване на температурата. Не съм "в час" с тези автомобили, но много "ме кефи" галантния звяр и Ви моля за съвети! Предварително Ви благодаря!
  5. Много съм благодарен на колегата SLX, при мен не светеха копчетата за предни и задни "допълнителни" светлини.
  6. icomitsu

    Камери на пътя.

    Скораст [km/h]: - измерена - 66 - ограничение - 50 - превишена - 16 -НАКАЗУЕМО ПРЕВИШЕНИЕ?????? -13 .... Ви е наложена глоба 50 лв Някога събирах фотоснимки в албуми, сега поради големината им (А4) са вече в ... папка! Ама, хич не е на добре!
  7. icomitsu

    Стeлки Галант София

    Не ми се вярва за цена от 12 лв/м2 на мокет, но ... кой как го намери! На предните от страна на вратите на черния мокет е "извезан" червен надпис MITSUBISHI.
  8. Отговорност за действия и предложения! Жив и здрав!

  9. Здравейте колеги! Искам да опиша мойте "наблюдения" относно ГИ на "Romano", дано съм полезен: Имах щастието да монтирам " ГИ на "Romano", и ето мойте констатации: Бутилка 47л;Зарядка на газ: 39л Пробег: комбинирано и по отношение на индикациите - около 110 клм - угасна четвърта лампа - около 170 клм угасна трета лампа - около 210 клм угасна втора лампа - около 240-250 клм пробег вече светеше само "червената" (резерв), а не знаех колко е той - при 310 клм вече бях "уплашен" в зоната за резерв за разхода и реших все пак да видя какво става: заредих на "Петрол" и то точно 31 литра! Може би при празна "бутилка" разхода да покаже 11-12/100 л/клм! Определено, за себе си съм доволен! ...... Скоро ще съм "на преглег в Каравелгаз" за консултации и коментари! Здраве и успехи!
  10. Съгласен съм и те подкрепям! Всеки има право на мнение и коментар от своя опит! Преди години "специалисти" ми препоръчаха дори "нитротулол" за добавка в бензина - повишавал октановия индекс, прочиствал, продухвал, успокоявал, "дрън та брън", и т.н. На практика, не усетих чак такива способности, но трябваше да пробвам! Сега, за много от т.нар. "купешки добавки" не искам и да чувам, НО една такава добавка "РЕСУРС" за маслото в двигателя ме доведе до ремонт на двигателя! Имам и свидетели във форума за този "неприятен случай"!
  11. Ама Ренде, все пак! Пламене, аз искам да знам какво да очаквам сега! Разходи винаги има и ще има! И проблеми, също! Но, колко и какви? И не съжалявам, защото за решението ми никой не е повлиял!
  12. Много си прав колега! Грешката е моя: http://galspace.spb.ru/index43.html Благодаря ти! Здраве и успехи!
  13. Съжалявам колега, явно има някаква заблуда тука! Извинявам се на всички за дебата! Управлявам МПС-та от '84 год досега, както източни, така и западни! Защо помисли, че това е първия ми автомобил с "газова уредба"? Факта е, че "боготворя" Галанта си и питам, и ще питам за всичко! Не е спам, не е реклама: последният ми Renault 21 (1.7i, 92 год), ме возеше от София до Кавала и обратно с разход 7.5 л/100 клм газ при съвсем елементарна ГУ. Какъв е проблема да споделям констатираното от "вчерашната ми ГУ"? За "далаверата": за сега я няма, ама нали все пак има надежда! А, относно 2-те ракии, не смятам, че тука и така може да се коментира! Допускам, че сме били в една компания без да се познаваме! И, нали истината се ражда в спора! Съжалявам! Здраве, късмет и успехи!
  14. Деймос и Фобос = чувал съм само за двата спътника на Сатурн = Ужас и Страх
  15. Твойта "печка" малолитражка ли е? Временни малки разходи = по-късни АДСКИ нерви по майстори ... Сполай ти здраве и безпроблемни пътувания! NB: Нека в тази тема се коментира варианта "Газ - Бензин", а не мнения за дизел, керосин, водород и т.н.
  16. icomitsu

    Газ или бензин

    Мисля, че колегата е прав. Но, не виждам и смисъла от мнения и сравнения с дизеловите двигатели!
  17. icomitsu

    Газ или бензин

    Благодаря колега! Затова и спрях на същите! Съвсем естествено е, че при различното налягане, вкараното количество е различно! Но това констатирах и това пиша - няма лъжа няма измама! Ще последвам съветите ти. Някога на R21, намалявах разстоянието при свещите до 0.75 мм. Ще ги помоля следващия път в сервиза за това! Има за какво още да се помисли!
  18. icomitsu

    Газ или бензин

    Здравейте колеги! По-горе в темата бях обещал да дам повече инфо за новата ми придобивка: ГИ на "Romano", монтирана от "Каравел газ". Гледам и не вярвам на очите си, може ли да е вярно всичко това: Заредих "до горе" бутилката в "Петрол" на Обеля, след което имах "съвсем нормален пробег" от 81.4 клм (в двете посоки) извънградско по пътя София-Костинброд - Искрец и обр. Отново заредих "до горе" (на същата бензиностанция, на същата колонка), оказа се, че съм разходвал за пътуването си общо 5.08 литра газ! Погледнато от "финансовата страна", иде ми сега да си ударя "г.за у тавана"! Но, по отношение на вървенето: 1. Колата е малко спъната и леко тромава при потегляне за сега; 2. Усетих няколко прекъсвания при ускоряването й; 3. При движение "по инерция" държи точно 1 000 оборота;(и тука имам една молба: как се определят оборотите при 0, по-дебел маркер, тънък маркер и 1, благодаря) 4. В участъци, на които "рулирах" преди време със 140-150 клм, сега настъпвам малко повече педала за достигане на тази скорост! Може би във времето тези консатации ще се отрегулират, с "Каравел газ" скоро имаме среща - след първите 500 клм! Определено съм доволен!
  19. Темите са сходни и леко се застъпват http://www.mitsubishibg.com/forum/index.php?showtopic=26217, но 1150 лв с ГИ "Romano", но отношението, коректността и гаранционните му условия (Каравел газ) са над нивото!
  20. icomitsu

    Газ или бензин

    Определено в неделя (20.01) ще имам по-ясна представа. За сега е само градско и то в пиковия трафик!
  21. icomitsu

    Газ или бензин

    В "разхода" все още нищо не мога да кажа, за "вървенето" имах впредвид! Направи ми впечатление, че има леко завишаване на оборотите!
  22. icomitsu

    Газ или бензин

    Вече съм с ГИ "Romano", не усетих голяма разлика с бензина - все пак съм само на "градско" още!
  23. Благодаря, ще се опитам да ги сменя! Здраве и успехи!
  24. icomitsu

    Газ или бензин

    Здравейте колеги! Трудно смогвам с бензина, а и след "доверителните" консултации, утре слагам ГИ!
  25. Здравейте колеги! Малко срамно, ама да Ви питам: бутоните за допълнителни светлини в мъгла не светят при включени фарове - нормално ли е или да търся помощ от специалист? Става дума за модел Galant'98 год!
×
×
  • Създаване...