Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Gr1nGo

Потребител
  • От него общо

    55
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което Gr1nGo е написал

  1. Христос Воскресе !!! Колеги Имам един въпрос и не искам да права нова тема. Някой има ли престава къде се намира пищялката за когато забравиш фаровете и отвориш вратата. Защото моята ту свирка ту не и не знам къде е проблема Иначе на таблото си свети лампата в купето също но тая пуста свирка нещо се прецапа ако някой може да ми помогне ;) МЕРСИ предварително.
  2. Не се опирай на моя отговор като удавник за сламка Мойте са зелени :mitsu-smiley: Carisma 1.6 16v 90 HP 1996 HatchBack Ами си ги потърси по шаси ( не знам как става ама тука има хора който могат да те насочат )
  3. Моля. За нищо нали за това е този форум. Значи ти си погледнал под кожуха на скоростния лост. Да там може да удря но аз си мисля че проблема може да го оправиш само от долу ( под колата ). Еми може и сам да се оправиш просто ти препоръчвам 2-ри човек ( няма значение дали разбира от коли или не ) той/тя ще ти трябва за да седи във колата и да държи лоста неподвижен или в определена позиция докато ти развиваш и завиваш "Лостовата система".
  4. Gr1nGo

    газова уредба

    Kой ти казва че нямам бензин в резервоара ? Или не съм уточнил ще кажеш. Винаги имам между 1/4 и 1/2. Просто някой хора си мислят че много добре да ти върти помпата понеже тя ще върти бензина до инжекторите и ще ги охлажда. Аз мисля че няма смисъл и толкова. Все пак не съм опрял пистолет в главата на човека "" Режи помпата !*@§?%№№ "" нали ?
  5. Вземи с теб едно приятелче което да сменя скоростите. Дигнете колата или се мушни от долу виж какво става Ама така ми звучи се едно лоста на скоростите удря в купето някъде, при остъргването да си разместил реглажа на скоростния лост. Поне на мен така ми изглежда "" че скоростите са ти отишли на зад "". ( Демек 1.3.5 са отишли към неутрална а 2.4 се удрят в купето ) Но щом всичките влизат няма от какво да се страхуваш само дето ще трябва да намериш време и пак да сте поне 2-ма за да си регулираш скоростния лост. Не е сложно!!! По лошото е ако си го сгънал самия лост тогава не знам дали ще може да го излъжеш за да ти се нормализира. Това от мен не съм експерт само мнението си давам
  6. Gr1nGo

    газова уредба

    Да проблем е за това съм написал >>>ОСВЕН<<<. Не знам какво си прочел но съм написал какво е станало и как съм го оправил. Се пак си мисля че за 40.000 Км един пат като ми се е прецакал реглажа но го броя за проблем. Се пак това е кола До сега не съм чувал някой със нормална газова да няма никакви проблеми. И една кола ако няма проблеми значи има нещо по-голямо. Други изказвания ?
  7. Gr1nGo

    газова уредба

    Колега Аз съм със с проста газова уредба. Изпарителя не знам какъв е ( вакумен или друг ). Колата си я купих със газовата на 300.000 КМ и сега е на 340.000 Нямал съм проблеми със газовата ( Освен 2,3 пати изгърме жестоко ) и за малко да ми погуби дебитометъра ама там 1 пласмасова пластинка аз си я направих желязна. Както и да е. От както я регулирах няма проблеми Разход между 8,5 и 11 МАХ никога не ми е харчила повече от това. За бензиновата помпа спирай я. От мен съвет аз смених 2 пати тая помпа и на 2 рата и резнах + -са и го сложих на копчето за газта. Това от мен ;)
  8. Човек ти погледнал ли си го ? Въпросната скоба е хваната за 2 болта който играят в два улея и може да я повдигнеш поне с 1 см тая Скоба Ако не стане я махаш и гледащ да не си подбил ламарината ама не ми се вярва :icon_crying: . Или със 1 бургия малко да ги увеличиш тия улейчета се може да се измисли нещо. Ама със шайби не мисля да стане номера защото те ще я повдигнат да ама самата скоба ще отиде и леко на пред което не е за предпочитане да не разбиеш съвсем механизма.
  9. Това се опитах да кажа, ама като не ми идва на акъла "Скоба" Дано да е така ;) Успех
  10. Това какво ще рече багажника затваря ли се ? Иначе и аз съм имал подобен проблем ( понякога багажника не ще да ми се заключи ) И колата остава заключена освен багажника. И го оправям като го затвора и после го заключа със ключа до край >>> Смисъл завъртам го да е във хоризонтално положение <<<. После със алармата заключвам колата !?!??!! И така докато не заработи максимум 2 3 пати да съм го правил това упражнение.Ако не на обратно процедурата и така. Надявам се да съм помогнал. :good: А при вас случвало ли се е да е замръзнала ключалката и като натиснете бутона да влезе само желязото на вътре а малкото кръкче пласмаца да залепне за по големия кръг пласмаса? Е ако ви се случи не се безпокойте не се счупило.После като се размрази всичко си е нормално. :icon_thumbup: На мен като ми стана за 1-ви път така направо :icon_crying::icon_doh: Съжалявам но като си написах поста видях че си написал подробности. Ако е найстина така не виждам проблем освен ако езичето което си натиснал със отверката не стига до долния """"механизъм"""". Което според мен ще рече че можеби той да е хлътнал на долу при ( последното трескане или по нашите пътища) Така че ако се опиташ да го разхлабиш и да го повдигнеш на горе може и да се оправи :icon_hmm:
  11. Здравейте колеги И аз да си кажа как паля :mitsu-smiley: Като е такова смотано времето не виждам защо си мъчите колите. Аз при такова време когато колата е седяла над 3 часа на место леко чуквам стартера ( който почти не завърта ). Изчаквам помпата да набие Бензин. И на втория път колата си пали от айде да не е от 1/4 ама от 1/2 оборот. После я изчаквам да загрее мотора ( леко да мръдне стрелката ). Включвам на ГАЗ и потеглям :mitsu-smiley: Каризма 1,6 16v 1996 340 000 KM +- Иначе как защо и колко тръдно ви палят колите зависи от много работи мисля Най-вече Бензин Масло Филтри ..... Абсолютно лично мнение да не се обиди някой
  12. :beer: ЕЕЕЕЕ БРАВО СУПЕР СИИ НЕ СЕ БЯХ СЕТИЛ ЗА ТОВА :beer: Ще стане нема каде да ходи СУПЕР СИ ПАК ГОЛЯМО МЕРСИ ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ !!!!!!!!!!!!!!! :beer:
  13. Здравейте А някой имал ли е следния проблем. Задна врата ( дясна ) Нещо ми се прецака дръжката за отваряне от вънка, а от вътре не може също защото протекцията за децата е задействана също. Общо взето някой има ли си представа как да сваля врата като е затворена ? ( отключена естествено )
  14. Gr1nGo

    фарове за мъгла

    Извади въпросното реле и дай на късо със кабел. И тогава ако няма светлини провери дали стига някакъв ток до релето.Разбира се на пуснати фарове (за всеки случай си приготви бушони) Не се сещам за нещо друго по конкретно.
  15. Аз бих казал че е много важен монтажа на въпросните тампони :icon_angel: Каквито ще да са те. ( то човек си преценява според възможностите си ) Смисъл при монтажа Като ги слагате ала бала вече знаеш как. Самите тампони се стягат най най накрая, чак когато колата лежи върху тях така те си прилягат перфектно и според мен издържат повече време.
  16. Бързо сменявай гумичките на помпата !!! Купуваш си кит за помпа ( мисля че така се казваше ) не струва много пари !!! < от 10 15 лв. ( би трябвало ) Ето какво представлява цялата история 1 Сваляш помпата която си снимал и ги сменяш не е сложно (междувременно огледай цилиндърчето да няма наранявания) -_- Сглобяваш 2 Мисля че също така няма да е зле да смениш маслото (ще видиш какво ще ти излезе) "поне при мен беше голяма смрад" 3 Обезвъздушаваш палиш и караш :icon_thumbup: ( за което ще ти трябва 2 ри човек ) Че на мойта един път стана така на сутринта за тръгване на работа го натиснах и повече не се върна педала :icon_hmm: . После карах до гаража на пали гаси двигател ако се досещаш. :icon_thumbup:
  17. Gr1nGo

    газова уредба

    Здравейте колеги Аз имам същата Каризма 1,6 96 с двигател 4G92 и съм с обикновена газова уредба. Така си купих колата. Нямам проблеми със газта да наистина случвало ми се е да гърми но тогава колата имаше проблеми. След това само трябваше да сменя една пластмаса която уплътнява след въздушния филтър. Колата е на 330,000 Км и да чукам на дърво това ми е бил единствения проблем. Ти си решавай
  18. Еми пак ще се изкажа ама се пак си мисля че си се сетил за това. Да погледнеш нивото на маслото, теч ако има... Аз при моята не усещам разлика, не разбирам ти как си усетил.Защото се пак температурите не падат из веднъж а постепенно. Както и да е.Аз не мога да ти помогна с друго
  19. Не мога да се сдържа да не се пошегувам. Ама ако си стъпил на лед ?? Да става много лек :icon_doh: Нищо лично виж го този какъв му е лек волана.
  20. Можеш ли да кажеш какъв точно ти проблема опитали се да го оправиш?? Аз например имах проблем със бутона беше се счупила оста и я замених с пирон например :icon_dance:
  21. Gr1nGo

    Въпрос относно Carisma

    Освен това да ти покажа :rulez: Това успях да намеря по реалистично. А това е да се посмеем на българина. За да си продължа темата :icon_crying: Освен такива чудатости да ти покажа няма как да ти го обясня
  22. Gr1nGo

    Смяна на антифриз

    Здрасти колега За тази документация ли става дума Иначе не знам къде е ?!?! :icon_hmm: А ако махнеш долната тръба на радиатора няма ли да се източи на всякъде течността (антифриза). Успех :icon_thumbup:
  23. Gr1nGo

    Въпрос относно Carisma

    Здрасти бъдещ колега За много години и безаварийни километри. Радвам се че си спрял на диамантите ( :mitsu-smiley: ) Та по въпроса не съм експерт но понеже аз имам същата, мога да ти кажа да се ослушваш за странни шумове под задните седалки става дума за бензиновата помпа ако вие значи скоро може да издаде багажа (някой друг колега ако може да му даде цена за във България). Двигатела трябва да мърка като котенце защото моя е на 317000 Км и още си мърка.Погледни при двигатела дали няма течове ако не е изчистен преди това, освен при скоростната кутия там си е нормално да има малък теч.Виж да не е удряна аз знам че не се гледа толкова от вънка от колкото вътре в купето махни стелките и опипай за неравности а иначе погледни също и рогата от пред, от зад отвараш багажника и като стигнеш до резервната гума гледай да няма пак неравности. Подкарай я малко ослушвай се за тропане и прочие (место да се радваш на радиото) и така се пак не мисля че говора на човек който не разбира когато нещо не е в ред Не мога да ти кажа повече или поне не се сещам :icon_hmm: Още по добре е да драснеш 1 ЛС на Милен :icon_thumbup: Успех :icon_thumbup:
  24. Като споменаваш "но не ремонтира дюзата" аз мога ли да го направя. Смисъл да го дам някъде или... Мерси Здрасти Колега Много добър отговор ще по говоря със монтьора ми и ще го видим тоя магнитен клапан. Мерси на всички. Ако има други идея да се казват Аз ще пиша какво става.
×
×
  • Създаване...