Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Joro_67

Потребител
  • От него общо

    29
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което Joro_67 е написал

  1. Стават ли за Спейс Стар
  2. При мен този проблем се получи след като ми монтираха газовата!!! За кои маркучета става въпрос, колега?
  3. При тези цени на бензина сериозно се замислям за газов инжекцион. На старата ми кола газовата беше BRC и не съм имал никакви проблеми. Обаче като чета отзивите за официалния сервиз на BRC в Дружба .... :icon_crying: :icon_blush: :icon_hmm: май по- добре да се кара на бензин. Колата е Space Star 1.3
  4. И през лятото и през зимата стартирам двигателя с натиснат съединител за облекчаване на стартера. После се доверявам на алгоритъма на производителя, а именно: оставям колата да работи на място ..... двигателя заработва на около 1500 оборота (производителят е преценил, че това е оптималният режим на работа при стартиране, иначе оборотите щяха да са други, нали... :icon_hmm: ) с покачване на работната температура оборотите започват да падат и когато са малко под 1000 оборота, т.е. близо до оборотите на празен ход на нормално загрял двигател потеглям ...... А иначе съм чел, че най-големите износвания се получават при студен двигател ...
  5. Благодаря колега, само как да разбера дали проблема наистина е в датчика за да не го режа напразно? :icon_hmm:
  6. Ами и моя километраж прекъсва, или по точно казано прекъснал е и включва от време на време! Оборотомера си работи нормално.Къде е този датчик и как се ремонтира?
  7. :icon_doh: Е ти нали си бил при майстора, той какво казва за новия проблем?
  8. Joro_67

    Разход на гориво

    Ако помислим логично на празен ход малкия двигател харчи по-малко от големия. Тогава на градско, където голяма част от времето двигателя работи на място, като прибавим и случаите, при които се кара по инерция до следващия светофар който вече светва червено ... логично е по-малкия двигател да дава по малък разход, разбира се при нормално каране! Виж, на извън градско би трябвало нещата да се обръщат, но все пак зависи и какви двигатели се сравняват.
  9. Привет на колегите! :icon_thumbup: Space Star 1.3, километржът спира да работи когато си пожелае, всъщност, ако трябва да съм искрен, по-скоро се включва, когато си пожелае .... :icon_crying:
  10. Извиниме но не разбрах от къде да подхвана капака, от към стъклото или от високата страна над дисплея? :icon_crying:
  11. Благодаря,значи първо задния капак и отвертката се подпъхва от към по-високата част на капака ако правилно съм разбрал, нали. А акумулатора трябва ли да се откачи преди свалянето на платката? :icon_hmm:
  12. Joro_67

    Space Wagon 00г. с газова ?

    Колеги, а за нормален газов инжекцион пропан-бутан за MPI като марки как стоят нещата. Някой има ли опит с BRC и мицубиши???
  13. Здравейте колеги. А може ли някой да ми обясни как се стига до платките на дисплея 4е и на мен не ми светят всички сегменти. Страх ме е да напъна капака да не счупя нещо, макар че съм почети сигурен че е на щипки. Предварително благодаря!!! :icon_thumbup:
  14. Колеги, а коя марка ГИ е най-подходяща за Мицубиши? На старата кола бях с BRC (разбира се не ГИ), 10 години без никакъв проблем, дори мембрани не съм сменял и още движи! :icon_rock: Вярно, че BRC са по-скъпи като начална инвестиция, но след "началното преболедуване" по дадените пари идват много добри времена ..... Така, че ако някой има информация или опит с ГИ BRC нека сподели .....
  15. Joro_67

    В студа не пали

    Малка поправка - ако говорим за ток не можем да говорим за волтаж а за Ампери, ако ства дума за Волта то говорим за напрежение ....
  16. Интересно защто от бензиновите 1.3 е най-разпространен? Явно като нов се е купувал най-много ....... но защо?
  17. Здравейте! Да ви разкажа какво ми се случи днес. Бях по работа и си оствих колата (SPACE STAR 1.3) паркирана за няколко часа и когато се върнах едната предна гума беше спаднала. Случва се, какво толкова, хубавото в случая беше, че на отсрещната страна на улицата на около двайсетина метра имаше таман две гумаджийници, абе късмет ....! :icon_clap: Направо отидох първо до едната гумаджийница, а след това и до другата и предложих да им заплатя допълнително, ако дойдат през улицата за да свалят гумата и да я оправят, оправдах се с крика, но всъщност не бях сигурен дали ще успея да отвия болтовете и се страхувах да не е залепнала джантата ......., пък и не ми се и цапаше ...... За мое съжаление, и на двете места получих отрицателен отговор. Никакъв късмет ще кажете вие...... Напротив, оказа се че всяко зло за добро ... Та ядосах се аз, за секунди ги намразих тези гумаджии и реших: За вас пари НЕ!!! За това се захванах да монтирам резервната гума и да отида да дам парите на някой друг гумаджия, извадих крика .... свалих спадналата гума и ..... ИЗНЕНАДА :icon_crying: резервната гума се оказа че е резервна, но не и за моя автомобил ........... Вече не ги мразех тези гумаджии, вече ги обичах, защото бяха на отсрещната страна на улицата..... :icon_clap: , затъркалях гумата през пътя и реших проблема........ временно, сега трябва да намеря резервна гума! А като си помисля че това можеше да ми се случи извън града ....... :icon_crying: никога не съм предполагал че могат да ти продадт кола с фалшива резервна гума :icon_censored: Та имам логичен въпрос: Резервната гума от тези по-тънките ли е, или си е нормална и някой има ли представа за цената и от къде може да се купи? Предварително ви благодаря! :mitsu-smiley:
  18. Газта е по-еколкогично гориво, а вече трябва да се мисли и за това, просторния багажник не е най-важното нещо ....! Някъде бях прочел, че първият двигател, когато е бил констуиран, е работел с някакво масло от рапица или нещо подобно беше, един вид биогориво, после вече от нефта се прави бензина после дизела и така ..... и от тогава до сега сме в лапите на нефтопреработвателните гиганти и си плащаме все по-скъпо и по-скъпо с намаляването на световните запаси от нефт ...... А те са доста богати тези компании и със всякакви средства си бранят бизнеса ..... Но вече заради екологията нещата се променят, има и други енергийни източници и то екологични! Пак някъде прочетох, че до няколко години японците ще минат изцяло на производство на коли с водородни двигатели. :icon_clap:
  19. За скоростните кутии ясно, а съединителите на всички ли са еднакви, от тази система, дето трябва да се сменя и маховика? :icon_blush:
  20. Joro_67

    Покупка на Space Star 1.3i

    Разхода на гориво е нещо много относително. То два абсолютно еднакви автомобила да вземеш, пак ще дадат някаква разлика в разхода на гориво, в зависимост от износването на двигателя и поддръжката (състояние на свещти, кабели, филтри и т.н.) Да не говорим за стила на каране! :icon_thumbup: По каталог обаче 1.3 е най-икономично - в спецификацията го дават средно с около 0.4л/100 комбинирано спрямо 1.6 ! :icon_clap:
  21. Joro_67

    Вибрация на купето

    Понякога се получават странни проблеми, които в последствие се оказват доста елементарни и дори смешни (не винаги за съжаление), имах подобен проблем с Фиестата наскоро, като минех през павета (например Дондуков) и почваше силно тропане някаде под краката ми, понякога силни вибрации на купето, направо мислех ,че колата ще се разпадне, после проблема изведнаж изчезваше, после пак се появяваше, абе една седмица се видях в чудо! Понеже колата е на преклонна вазраст и доста километри, реших че сигурно са си отишли тампоните на двигателя и той най-вероятно се измества понякога и затова вибрира и тропа. В крайна сметка се оказа , че гредата , върху която ляга двигателя, понеже има форма с нещо като улей по дължина (явно профила е такъв за механична здравина) , та в този улей , над които отгоре върху тампоните лежи двигателя , по незнайни причини беше влязло камъче, което вече нямаше как да излезе без външна намеса (заради двигателя които е над улея и почти го покрива отгоре) , е в крайна сметка повдигнахме леко двигателя със една щтанга и го извадихме това камаче :icon_clap: Та с две думи, явно в определени моменти камъчето се заклещваше някъде и при движение нямаше никакви проблеми, обаче при преминаване по павета се раздрусваше, освобождаваше се , и почваше да се търкаля в улея , следваше тропане, ама такова тропане ...., сякаш че нещо се е откачило и тропа по пода. Отгоре на всичко понякога проклетото камъче явно се заклещваше между двигателя и гредата и всичките вибрации от двигателя, през гредата та на купето (тампоните вече не деистват) тресеше здраво .... :icon_crying: Та при мен беше от такова дребно нещто, макар че това не значи , че и при теб е така, но знае ли човек .... в първия сервиз, в които отидох (при това на приятел) , ми казаха да хвърлям колата , че вече не ставало нищо от нея. :rolleyes:
  22. За скоростните кутии ясно, ставаше вапрос дали за всички видове кутии съединителите са еднакви ( от този тип дето евентуално трябва да се сменя и маховика :icon_crying: )
  23. На всички Спейс Стар ли е такова изпълнението на съединителя, защтото ми прави впечатление че на някои Спейс Стар задна скорост е краино дясно и на зад, а на дриги на ляво и напред, явно в зависимост от вида и мощността на мотора се използват различни скоростни кутии ( то маи си е логично де ....) Дали обаче съединителите са различни в зависимост от това?
  24. Колеги, даите малко повече инфо след като сте навъртяли повечко километри на газ как е, доволни ли сте ?
  25. Joro_67

    Cd Changer

    не, а и си мисля че ако искаш високо качество щте трябва освен ново CD и нови колони ...... :( не знам дали си струва, е ако прекарваш доста време на път и си в колата ...... може би си струва, но при мен нее така ....
×
×
  • Създаване...