Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

marin8888

Потребител
  • От него общо

    65
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което marin8888 е написал

  1. Интересува ме някои да е слагал предни дискове с по-голям диаметър от 290 мм. и съответно други спирачни апарати на Грандис.
  2. Свещите са NGK - LZFRAI , на бензин мисля им дават 90 х.км. на газ ги сменям на 50-60 х.км.
  3. При мен също нямаше разлика при движение в ляв и десен завой. Свали си предните дискове и завърти главините на ръка, ако има разлика в въртенето единия да се върти плавно (мазно) а другия да ти насича плавното въртене - сменяй.
  4. Усещаше се шум и слаба дразнеща вибрация след около 80 км.ч. и се усилваше с повишение на скороста.
  5. Два броя - MR594979 и си решаваш проблема. Няма на ляво,на дясно или луфт в лагера. Сменяй ги и двата едновременно. При мен разликата един от друг беше 30 хил.км и много излишни гимнастики, сменях гуми при положение,че бяха нови. Шума се чуваше от сраната на сменения лагер та първо смених него тъй като сложих първия наличе в магазина незнайна марка. Проблема си остана до като не сложих набедения от другата страна. В голям сериял бях. При шум в заден лагер ще сменям и двете страни едновременно.
  6. На страница 215 пише ,че трябва да е Super Long Life Coolant (SLLC).
  7. На страница 11 и 12 е указанието за регулирането на клапаните. Интересно е , че пише 1 во. мотора да е загрял на 80 − 95°C. Смяната на гарнитурата е препоръчителна но не и задължителна , ако са омаслени свещите отвън сменяй я. Това е мое мнение, два пъти са ми ги регулирали клапаните и не съм я сменил , купена е и чака на следващата регулировка ще я сложа. Standard value (hot engine): Intake valve: 0.20 mm Exhaust valve: 0.30 mm Standard value (in cold state): Intake side: 0.11 mm Exhaust side: 0.20 mm
  8. При мен е с такъв модул свързан за дългите на 20 процента, работи с години без проблеми. Преди монтирането му бяха включени постоянно и след като изгасиш двигателя с отварянето на вратата изгасваха.
  9. Направи при стругар или купи готови дистанционни втулки за сондите и грешка не трябва да имаш .
  10. Комплект на INA и водна помпа на HEPU съм ги сменял след изминати повече от 100 хиляди километра пробег.
  11. https://www.drive2.r...11985424515788/ Отново сложих такова но смятам следващият път да пробва с DE.
  12. От самия дисплей. Написал съм ти стъпка по стъпка как се настройва.Това е за големия дисплей и на малкия би трябвало да е подобно. Твоя от кой е?
  13. Можеш да си го настроиш-Setup-System 2/2 Display unit Trip : km,km/h,l/100 km. или km,km/h,km/l.
  14. Колега с какво ли не съм я карал и то все Истинско МАЙ. Първо и сложих GM 5W30 от магазина на опел,второто беше http://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/mitsu-smiley.gif 5W40 ,третото http://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/mitsu-smiley.gif 5W30 с което работеше добре и разхода беше нормален по моята схема . А тя е при смяната на маслото нивото е на макс 4,3 л, след като падне на минимума доливам останалото и така до 15 000 км. Тях също съм ги купувал от http://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/mitsu-smiley.gif истински масла в истински туби МАЙ . Четвъртото обаче не стигна и 13 000 км. по моята схема става дума за прехваления MOTUL 8100 X-CLEAN+ 5W30 от него никога повече. Сега сложих YACCO LUBE O 5W30 нещо различно от това във въпроса зададен по горе на когото никой нищо не сподели. Това е първия път когато слагам масло от тази марка и не знам колко отговаря по спецификация за моята кола НО колата работи може би най-добре в сравнение от четирите изброени по горе,ако и разхода е в нормите ще е супер. Махнах двата катализатора на колектора за напред мога да избирам масло по други изисквания , а относно километрите и на моята са толкова .
  15. Някой от колегите с бензинов Грандис да кара(л) с някое от тия масла? Нужно ми е мнение кое ще е по подходящо. RAVENOL HLS SAE 5W-30 MOBIL ESP 5W30 5L Shell Helix Ultra ECT C3 5W-30 Valvoline SynPower MST C3 5W30
  16. Какво ще рече (доста омаслени) имаш нагар по резбата или масло по свеща влязло през дистанционните гумички на капака.
  17. marin8888

    Разход на газ

    Gechkata интересен Грандис 1.3 86 коня , автоматик ли е ?
  18. marin8888

    Емблема за Грандис

    За такава емблема ли става въпрос ?
  19. Твоята е на резба може би (2470A001XA), а на автоматика е без (нанизана). Като гледам тук какво предлагат този пръстен ми се струва е отстранен.
  20. Искам да си купя и кабел за диагностика за такива ситуации. Разглеждам и виждам много варианти но ако имате опит с нещо изпитано за да не правя излишни гимнастики Моля да го споделите. Универсален интерфейс ELM327 Mini iCar2 Bluetooth OBDII . Инсталираш си Torque Pro и си готов диагностик. Моя вариант е такъв , резултата е .
  21. Смяната им може да се съчетае с регулирането на клапаните , ако се размина само с регулиране тъй като мощността и на високи обороти не е както беше. Въпросите са два как се диагностицира да ли клапаните са за смяна освен измерване на компресията , и на топъл или студен мотор се регулират ?
  22. Разход на масло след изминати 10 х.км. е 600 - 700 гр.с Mitsubishi Diamond Evolution 5W-30 . Нормално ли е и , ако ли не е къде е проблема в избора на правилнто маслото или в колата която вече е на 210 000 км.Няма течове не съм забелязал пропушване.
  23. marin8888

    Окачване грандис

    При мен нещата стоят така. https://www.drive2.ru/l/9758972/ 3 см. ми се струва , че ще са много .
  24. При ползване на третия ред седалки резервната гума може и да е легнала.
×
×
  • Създаване...