Премини към съдържание

Размина ми се само със стружка


SLX

Препоръчано мнение

Ами колеги историята е доста неприятна, но свърши почти благополучно. Вчера сутринта пътувам от вкъщи, спускам се към тунела под НДК откъм 5-те кьошета с около 60 км.ч. Не знам дали ви е правило впечатление, но точно на влизане има един ляв завой, който започва някъде от средата на наклона. Е, точно там се спускам и за част от секундата виждам бял пасат комби, спрял в лявата лента на аварийни (лентата в която карам с около 60). Моментално погледнах в дясното огледало, имаше кола, но малко по назад и се изнесох с около една трета в съседната лента, за да не стане беля. Точно в този момент пътникът до шофьора отвори широко вратата - докрай!!!!! :icon_censored: :icon_censored: :icon_censored: Това стана на не повече от 2 метра пред мен, точно настигах пасата. Опитах да обиколя вече отварящата се врата и частично успях, но вратата охлузи много звучно задната лява врата и цялата вежда, заедно с калника и частта от задната броня на галанта. Ужасно бързах и слава Богу, защото бях доста припрян и изнервен и вероятно щях да счупя зъбите на пътника. Добрата новина е, че все пак не се натресох във вратата, още по добрата, че тоя малоумник не успя да тръгне да излиза, за да го блъсна. Лошите новини са:

1. Малоумници по пътя - дори колата да се е повредила, не се спира насред лявата лента и зад завоя, дори да е повредена, наклонът без проблем позволява да се избута в страни от пътя, където има широка площадка;

2. Галантът е много прецизно обрулен до ламарината и е в бокса, че в събота ми трябва за сватба :icon_censored: Ще се напъваме да го оправим...Но имам много друга работа;

Ако някой може да ми каже как мога да намеря собственика на тоя пасат, някой да го е видял по това време? Естествено, нямам намерение да се саморазправям, а просто да поговоря с човека и да му кажа да внимава повече.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ох! Аман от безумци - и шофьора, и спътника му. Слава богу, че не е станала най-голямата беда!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Не че някой го спазва, но там ограничението е 40! Защото един УБИ жена на спирката!!! А тоя дето е отворил вратата е виновен и по писаните,и по неписаните закони!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Охххх добре, че всичко се е разминало без сериозни последствия. Колата ще я оправите, важното е, че ти и този малоумник сте наред. А малоумия по пътищата, колкото искаш, аз даже спрях да се нервирам и учудвам вече.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

На входа на тунела, както и на светофара на петте има камери. Записите от тези камери се пазят в КАТ минимум 1 седмица... не знам, обаче, какъв е шансът да се сдобиеш с подобен запис. Ти си човек, който успява, затова ти казвам - ако имаш възможност, ще разбереш кой е бил.

 

Жив късмет или по-скоро невероятна шофьорска реакция от твоя страна... Добре, че всичко е наред. Да не дава Бог да се беше забил във вратата... онзи щеше да ти е под гумите, ти можеше да се удариш я в бетонена стена, я в спирката... ужас! Дори не искам да си го представям. И като си помисля, че съм имал случаи, в които съм влизал в същия тунел с над 60км/ч...!

 

Само едно последно нещо - Ана в колата ли беше? Нали с нея всичко е наред?!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ако тръгна аз да ви разправям в близката минала една седмица колко подобни неща ми се случиха сигурно ще ми трябва целия форум.............

Малоумници има навсякъде, част от тях дори и ние ставаме понякога..........съжалявам за случилото се, но в крайна сметка нищо не е станало......

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Не че някой го спазва,но там ограничението е 40! Защото един УБИ жена на спирката!!! А тоя дето е отворил вратата е виновен и по писаните,и по неписаните закони!

Да, така е. Но ограничението е на входа на тунела, май. Аз карах малко по-бързо от ограничението, но преди да стигна до него, признавам си. Също си спомням случая, като този човек събра хората на спирката. Пламен е прав, нищо не е станало, слава Богу. И да, бременната ми жена беше в колата и да, нищо не се случи с нея, иначе нямаше да четете това тук, а криминалната хроника. :icon_censored: не задруго, а защото сигурно нямаше да са му само зъбите. Инак изобщо не споменавам разните сълзливи коментари от типа "милата ми и любима колица е ранена" :icon_thumbup: или други подобни, защото Пламен добре знае, че за мен и мицуто и останалите коли са си все пак коли, тоест ламарина. Също исках да кажа, че саморазправата не е начин, станалото-станало, но е добре да поговоря с човека..., който сигурно също е бил смутен от повредата. Иначе за камерите не знаех, Стиляне много ти благодаря! Мисля, че мога да потърся чрез КАТ нещо, още повече, че помня точния час... Нейсе, просто исках да споделя малко емоции.Благодаря ви за разбирането!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Роска, да му спретнем една пълна данъчна ревизийка, повечко ще го заболи от евентуален бой!

Съжалявам за случилото се. Знам колко нерви и пари пръсна по този расов жребец и сега накой си малоумник едва не предизвика тежка катастрофа/имайки предвид, какъв е трафика по това време в този пътен участък/

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Адаш, според закона трябва да спреш. Напускането на проишествие се наказва дори с лишаване. Не се занимавай официално с КАТ. Ако можеш чрез познат, по другия начин.

Ще я оправите, бе, няма страшно! И аз - живот и здраве утре съм обратно на пистата!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Роска, да му спретнем една пълна данъчна ревизийка, повечко ще го заболи от евентуален бой!

Съжалявам за случилото се. Знам колко нерви и пари пръсна по този расов жребец и сега накой си малоумник едва не предизвика тежка катастрофа/имайки предвид, какъв е трафика по това време в този пътен участък/

Кой е щял да предизвика катастрофата е спорно... все пак в платното е имало аварирал автомобил...

А ограничението важи за целия тунел мисля, произшествието беше на спирката на трамвая/тролея, която е в средата на тунела, далеч след левия завой. Колкото и пари да е пръснал, животът на хората е по-важен от някакви ламарини, така че слава Богу, че няма пострадали!

Тоя тунел е много подъл, скоростта се увеличава неусетно вследствие спускането и предшествалото го засилване от светофара на 5-те кьошета... Да не говорим, че ако има закъсал тролей, няма начин да не се е образувало задръстване във всички платна, внимавайте там!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ограничението важи до 200м след знака или до следващото кръстовище. Това важи в случаите, когато под знака не е оказано друго.

Освен това колегата е трябвало да спре, да се обади на КАТ и или да изчака да дойде патрул и да напишат протокол, или да му дадат номер на произшествието и до 7 дни да отиде в КАТ, където да му съставят протокол.

 

Важното е, че сте живи и здрави!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ограничението важи до 200м след знака или до следващото кръстовище.

 

Възможно е и аз да бъркам, но това знаците дали важат не беше ли до 1500 метра след знака? Поне някакви такива спомени имам от правилника... :icon_blush:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...