Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Върнаха ме от ГТП - проблем с изгорелите газове


hucky

Препоръчано мнение

Галант 2.4 GDI е колата. Въпреки че преди месец сложих нов катализатор (от "универсалните"?) днес ме върнаха от преглед заради изгорелите газове - и О2 и въглеводородите са високи.

Ако трябва да бъда откровен - мирише си на бензин отзад. Търся компетентна помощ от специалист по възможност в София, не мога да пътувам дори до Пловдив -гледам възрастен родител и не мога да отсъствам дълго. Благодаря предварително!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, ситуацията е неприятна. Специално за GDI в София мисля че единствения ви вариант е "J Auto" - https://japanautoservice.com/.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

От любопитство питам (понеже и аз вчера минах една от колите на ГТП с новите простотии) - Какво количество CO измериха, та не те пуснаха? Мисля, че ако си над 0,2 могат да те пишат първа еко група и пак да минеш прегледа или за GDI-то - може да има някакви тънкости за които не знам?

А тези зони (забранените от общините за различните еко категории) от къде мога да разбера къде са - има ли онлайн информация в нета? По принцип вече не пътувам много и за това не съм се интересувал.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

От протокола: Тест празни обороти  - 720  об/мин                     Тест уск. обороти - 2300 об/мин

                 СО     0.8                                                                 0.8

                 СО2  13.3                                                               13.7

                 НС    172                                                               128

                     О2   1.51                                                                0.93

Това са показателите записани в протокола от анализатора.

Мисля, че се нуждая от надеждна диагностика за работата на ламбда сонда/и; дюзи и т.н. Приемам с благодарност съвет къде да я направя. Мерси

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Не че това ще реши въпроса с газовете и противно на всичко, което по принцип изповядвам - отиди на друг пункт, може да не те върнат.

Пък по-нататък решавай въпроса с изгорелите газове. Щото това може да се окаже трудна работа, а ти ще си без кола. Без преглед май и застраховките не са валидни.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност аз така и направих - веднага отидох на друг пункт, но на първото място (един от сервизите на СБА в София - Овча купел) са въвели данните на колата в системата и на второто място (пункт не на СБА, където съм минавал преди без проблеми) не посмяха да не ги вземат под внимание (или аз не реагирах правилно..., не знам). Посъветваха ме да направя диагностика, като ме насочиха към определен човек, чието име не съм чувал да се споменава тук във форума. Затова и реших първо тук да попитам към кого да се обърна за помощ.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Да споделя, че аз също предпочитам да не бягам от проблема или да го заобиколя, а да го реша. И ако ме бяха "пуснали" на втория пункт пак щях да търся оправяне.

Но без кола в момента не е добре.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Една хубава информация относно вредните емисии и как се измерват И как се делят на бензинови и дизелови автомобили. И как на едните мерят един показател, а на другите съвсем друг.
https://automedia.investor.bg/a/2-novini/37930-doyde-li-krayat-za-kolite-bez-katalizatori

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...