Премини към съдържание

MuxoB

Член на клуба
  • От него общо

    495
  • Регистрация

  • Беше тук

  • Общо дни Първи

    6

Всичко което MuxoB е написал

  1. GDI - Gasoline Direct Injection - Директно впръскване на горивото. Инжекторът се намира директно в горивната камера на съответния цилиндър. MPI - Multi Port Injection - Инжекторите се намират във всмукателния колектор, преди клапаните. На снимката се виждат обикновен дросел с жило и газов инжекцион монтиран стандартно във всмукателния колектор.
  2. Има отличен PDR - сервиз в Горубляне - Dent Vision.
  3. Най-добре е да се направи справка на цените и при възможност да се използва ОЕМ (оригинален) ангренажен комплект.
  4. Благодаря за съвета! Такъв ремък няма да има в Европа ли? - Има го, но намирането му не е толкова лесно. А Мултимедията не е ли Андроид, т.е. с ъпдейт от Европейския сайт на Мицубиши няма ли да стане? - Медията не е андройд, освен ако не е сложена вече така алтернативна. Ако е оригиналната, то тя е специфична и кодирана за американския пазар.
  5. Здравейте, Може би най-добрия двигател на марката и за модела - код 6B31. Моторът е с ремък, препоръчва се замяна на около 80 - 100 хил. километра при вложени оригинални части (ОЕМ). Намирането на комплект ремък, различен от ОЕМ е трудно. Можете да поръчате от Америка като вариант, ако няма тук. Най-вероятно няма да може да ползвате мултимедията в Европа. На пазара има много алтернативни мултимедии които ще са далеч по-функционални от оригиналната.
  6. Здравейте, Имам интерес, ще ви пиша на лично.
  7. Буксата я има в: https://www.electronics.bg/product_info.php?products_id=21003816
  8. Малко е стреляне на посоки, без правилната диагностика, иначе проверете: - Вакуумите, гарнитура изпуск. колектор и дали не смучи въздух отнякъде. - Ако не е правено до този момент, не е лошо да се проверят топлинните хлабини на клапаните дали са по спецификация. - Центровката как е? Сменян ли е ангренаж скоро? То там няма какво да се обърка, защото е елементарно, но все пак. - От колко време е на газ? Възможно е също да има изпуснал клапан, но пак трябва диагностика, проверка на компресията и т.н. Странно, защото опита ми точно с този 4G13 е доста голям, но проблеми с ниските обороти не съм имал.
  9. Здравейте, Щом проблема е наличен и при газ и бензин, изключваме евентуален проблем с горивоподаването. Коя е версията на двигателя? 4G13 на Space star е с 2 варианта на запалване - с дистрибутор и с бобини. В единия вариант - трябва да се проверят/сменят свещи, кабели, дистрибутор. В другия - свещи, бобини (те са 2). Тези възли проверени ли са? Казвате, че е с монтирана газ, в такъв случай е възможно е и да смуче въздух от някъде (напр. гарнитура всмукателен колектор) или някой вакуум. Фактът че мирише на неизгорели газове + грешка P0170, може също да сочи към проблем с ламбда сондата или заминаващ катализатор (възможно пак от газта).
  10. Тази течност която се налива отзад, няма общо като съдържание и количество, от тези които се ползват за почистване и намаляване на налягането/запушването на входа/изхода на DPF. Препаратите които почистват ефективно филтъра се наливат директно във филтъра. В зависимост от ф-ра/колата/системата , това става през сензора за диференциално налягане или през температурен сензор. След което се следи деференциалното налягане на празен ход и на натоварване (2500/3000об). В процеса на почистване, диференциалното налягане намалява и на празен ход трявба да е 0. Ако се налага, този процес се прави няколко пъти (отнемайки 20/30мин на 2500/3000об.) докато стойностите не стигнат 0 или близко до 0 на празен ход. Вижте стойностите " DPF differential pressure sensor" на празен ход и при натоварване 2500/3000. Примерен продукт който върши работа -> https://www.launchtech.co.uk/technical-fluids/dpf-gun-particulate-filter-cleaning-fluid/ Как протича почистването :
  11. Здравейте, 1) Тази версия на ASX е оборудвана с двигател DV6C на PSA (Peugeot). Много вероятно е да намериш нещо специфично и конкретно в Пежо форум, тъй като тук по-засегнатите версии са 1.8 (4N13) и 2.2 (4N14). 2) Ако "механика" ви е добър, той ще знае как да провери дали и колко DPF-а е запушен, като провери диференциалното налягане на входа и изхода на DPF на празен ход и при натоварване (2500/3000 оборота) , както и акумулираните сажди/пепел и т.н. В България диагнозата премахване на DPF е криворазбрана и в повечето случай не отстранява проблема, а само симптома. Следвайки правилните процеси, DPF-те подлежат на профилактика и почистване. 3) При 4N13/4N14 версиите на ASX няма индикация на таблото. Обикновено се наблюдават около 900/950 оборота на празен ход и при изключен климатик, както и затопляне на страничните огледала. Възможно е при тази версия с ДВГ на Пежо да е подобно.
  12. Здравейте, колеги. Продава се Mitsubishi Outlander 2 4N14. Колата е закупена от БС и е с реални километри. Налична сервизна история и документация.Напълно обслужен при Пламен през ноември 2022 с ОЕМ ангренажен комплект, масло, филтри, дифтунги на дюзи и др. Причина за продажбата е необходимост от по-голям автомобил. Това е линка към обявата: https://m.mobile.bg/details/21684410231052979 Ако имате въпроси може да ме потърсите по телефона или Вайбър.
  13. Здравейте, Не споменавате дали са проверени и сменени носачите и техните компоненти. На носачите имате 2 тампона и един шарнир. Шарнира е най-често срещан и нормален проблем. Имайки предвид колко неща са подменени без да има явен резултат ми се струва че огледите и диагностицирането на проблема е неправилно.
  14. Пробвахте ли как се държи колата при 200км/ч или при 220км/ч? При изкачване с 200, не би трябвало да има никакви проблеми.
  15. Здравей, Виж какво пише тук за сегментите на този модел -> https://mymotorlist.com/engines/mitsubishi/3a91/.
  16. MuxoB

    Накладки Колт

    Точно това й е целта.
  17. Колегата в първия пост визира японския дизел 4N14.
  18. Здравейте, Това е полезна информация. Добре е да се систематизира за да се намира лесно. Ще си позволя да добавя някой допълнителни признаци: 1) Отопление на странични огледала. 2) Отопление на седалки. 3) Обороти на празен ход при изключен климатроник около 900/950. 4) Охлаждащи перки. 5) Завишен моментен разход, поради допълнително впръсвкване на дизел в ДПФ-а. 6) Промяна на звука на двигателя. Времетраенето за нормална и успешна регенерация е около 10мин. Според ръководството за употреба, се препоръчва колата да се движи с над 50/60км. до приключване цикъла на регенерацията. Хубаво е да се обръща внимание на нивото на маслото за възможно смесване на дизел към маслото при незавършена успешно регенерация.
  19. Здравейте, Купувам поотделно или заедно напречни греди и кутия (автобокс) за Аутлендър 2. Пишете ми на ЛС ако имате за продаване.
  20. Ако един от двата или и двата датчика не функционират и отчитат изрядно, няма как колата да работи правилно.
  21. Съдейки по сменените до момента части, проверени/сменени ли са датчици на разпределител и колянов вал?
  22. Здравейте, ако веригата не е сменяна до 200К е силно препоръчително да го направите. Почти сигурно на тези километри е че и привода от маслената помпа към балансираща група е повреден.
×
×
  • Създаване...