Премини към съдържание

Няколко въпроса относно Mitsubishi Lancer 2008г


Препоръчано мнение

Моята кола 2.0 DI-D подминава вече 100К км. и след 30К по сервизна книжка предстои смяна на ремък. На сайта на БС по указания от тях начин чрез проверка на една от цифрите от VIN излиза, че е възможно да има някаква сервизна акция. Но като си въведох данните, ми изпратиха имейл, че няма акция за моята кола. Ако става дума само за ремъка, възможна причина за това е, че последните обслужвания не бяха при тях и те нямат актуална информация на колко км. е колата днес.

 

Акцията за смяна на ремъка какво означава - че има идентифициран проблем от БС или че наближава времето за смяна и БС имат оферта за (безплатна/намалена) смяна?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 67
  • Създадена
  • Отговор:

Най-активни потребители в тази тема

Най-активни потребители в тази тема

Привет аз минах по същите стъпки като теб, ръчна проверка на Vin-a после драснах един имейл, но нямах отговор и се наложи се свържа с тях по телефона, след разговора с приемчика ми се обадиха след два дни и казаха, че моята кола влиза в отворената сервизна акция и да заповядам в някой от техните сервизи и да я оправят. Попитах също и за цената и ми казаха, че е безплатно. След 10 дни ще знам със сигурност :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Добре, очаквам след това да споделиш, за да преценя какво да правя.

 

Стояне, това не е ангренажен ремък! Кампанията е за бензиновите двигатели и се сменя ремъка който движи аксесоарите - водна помпа, климатик, алтернатор...Безплатно е защото тези кампании са от Мицубиши, БС са просто изпълнител. Не може да не сте чували за - производител изтегля х00 000 автомобила поради проблем в нещо си... е това е същото!

 

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Да, разбирам. Аз затова изрично написах моята кола каква е, за да не стане объркване.

 

Лятото смятам да сменям ангр. ремък и там каквото още върви с него. На 105К съм, препоръката е за 130К, но вероятно е по-добре да изпреваря, отколкото да изпиля докрай и да рискувам.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Момчета забравих да напиша какъв е номера на грешката която диагностиката го хваща за втори път и не ми работи блутута:

U0197 грешка хендсфри

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Колеги някой от вас да е слагал камера за задно виждане на тази мултимедия, защото на мен ми предлагат някаква уж по хубавана цена от 200лв с монтаж. Момчета от фирмата казаха че слагали на Аутлендър със същата мултимедия и всичко било ок.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги, макар ,че заглавието на темата е малко по различно от последните постове, то нека да продължа в същия дух, ако админите решат то нека д сменят мястото на постта.

За съжаление не успях да получа от вас отговори за част от въпросите ми, въпреки това Благодаря на всички които взеха отношение в темата. Макар, че наистина не разбирам никой ли няма Лансер със стоковата мултимедия който да не е искал, или да не си е сложил до сега актуални карти на Бг, или пък макар и от любопитство да не сте искали или някой от вас да не сте си монтирали камера за задно виждане, не получих нито мениение нито отзиви. Може би пък колегите които са правили тези неща не са слохотливи :) това в рамките на шегата

Както и да е все още съм на кантар дали да дам на монополистите 150лв в Продавалника за новите картина Бг за 2017, или пък направо да се смени цялата стокова Мулти медия с някой Андройд,който след две три ъпдейта ще ми излезна на същата събестойност. Колкото до камерата се отказах временно от услугите на фирмата която монтира в нашия град единственно и само заради огромната надценка която те правят. Няма начин камера която свободно се продава за 17 долара без доставката, а те искат 120 за камерата и с монтажа 200 общо, малко ми идва в повече надценката, не знам как е при вас ?

Между другото на колата ако й се вярва по борд ком, в градски условя не иска почти да падне под 12/13 на 100, а на моменти, че й даже повече, отварям скоби, че, автомобила се кара в малък град и на моменти не може горката даже да загрее от точка до точка, но пък днес умишлено на по дълъг път с включетен климатик с двама човека и скорост от 90 до 130 макс. умишеленно, бях приятно изненадан, показа данни по борд ком. под 7,8 на 100, Значи можело :)

За да не прозвучи като монолог, отново се обръщам към всички вас, които имат отговори на по горе зиложените ми въпросчета или пък поне имат менние, ако не мен то на някой друг колега биха били в помощ :)

Поздрави на всички и безаварийни километри

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Когато преди 5 години взех моя лансер и аз не харесвах особено вграденото радио, което дори не е мултимедия. Обмислях да го сменям с някаква андроид навигация и прочее. Постепенно установих, че за мен няма да си струват усилията и разходите. Купих една обикновена стойка за смартфона и когато ми трябва навигация наживо, слагам телефона - в него имам Sygic. Отделен е въпросът, че преди да пътувам към непознато място проучвам маршрута на екрана на компа и се старая да запомня основните моменти предварително.

 

Вече има и тв канали на смартфоните през операторите, може и като телевизор да се използва директно, без никакви монтажи на нови системи в колата. Позволявам си да мисля, че с липсата на активност по темата тук повечето те насочват към това да не правиш излишни движения и разходи. Или поне да не прибързваш. :icon_n_king:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

100% някъде е описано подробно как да се направи диск и как да се качат новите карти. Абсурдно е всеки път да се плащат такива суми. Да не говорим за моделите с SD карта, които даже са още по-скъпи.

Аз бих искал да попитам дали някой има и парктроник и камера? Т.е. проблем ли е да са монтирани и двете?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Привет в един от руските форуми проверих и там намерих карта за сваляне безпалтно, но за съжаление за Русия не и за България

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Добре, не може ли просто да се извади диска, да се разгледа какво има на него и какъв формат е? Да се запише направо музиката във wav формат, и да се качат по-нови карти.Колкото и да са си вързали гащите производителите, все ще има вариант да ги свалим :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги,

Аз съм качвал карти на фабричната мултимедия, картите ги купих от момчето от Варна, който има обява в OLX. Платих му 150 лв и съм доволен от навигацията, но картите вече са ми стари и не много актуални ( 2012 година). Има още един човек, който предлага карти и цената му е 100 лв. от Горна Баня в СФ.

Относно качването на музика - не може да качваш от компютър, само и единствено с диск.Камерата за мултимедията си я слагах аз и ми излезе около 10 лв., но иначе от Ratola ми поискаха 144 лв. за камерата и 120 лв. за монтаж. Камерата си я поръчах от ebay за 4-5 долара и после си я инсталирах аз. Супер елементарно е.http://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/rolleyes.gifhttp://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/mitsu-smiley.gifhttp://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/rolleyes.gifhttp://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/mitsu-smiley.gif

Редактирано от l.mitkov
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Абе хора за какво ви е камера която се цапа супер лесно? Тя в повечето от времето е неизползваема! Мястото над номера не е избрано подходящо и Мицу са се поправили за грешката си като преместват камерата високо над емблемата.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

"Здравейте,

 

камера заден ход-144лв

труд монтаж камера -120лв

 

Време за монтаж 1-2 дни,

 

On 20.12.2016 10:51, Лъчезар Митков wrote:

Здравейте,

рамата мисля че е : ..................

Колата е с фабрична система MMCS с tuchscreen в която има навигация,

музикален сървър и можe да възпроизвежда dvd, mp3 и wav формат.

 

Поздрави,

Лъчезар Митков!

 

На 12/20/2016 в 10:36 AM, Bonka Ivanova написа:

Здравейте,

 

дайте рама на автомобила?Скаква музика е автомобила, има ли dvd?

 

 

On 20.12.2016 09:33, Лъчезар Митков wrote:

Здравейте,

Имам Mitsubishi Lancer 2008 г. с ниво на оборудване instyle.

Има ли възможност за поставяне на камера при шофиране на заден ход и

съответно каква е цената?

 

Предварително Ви благодаря.

 

Поздрави, "

 

 

www.ratola.bg

Любопитен съм, каква камера са ти предложили в Ратола. Би ли споделил?!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Привет на мен искаха да ми слагат ето тази камера :

https://aval-bg.com/product/410-zadna-kamera-hifimax-gt-s6878

и както споменах по горе в постовете с монтажа общо 200 лв

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги, за да не отварям нова тема предпочитма да продължа тул

Днес минах през Балкан Стар/ Силвър Стар Пловдив , относно сервизната акция която предния собственик не беше минал, но както й да е. С няколко думи останах доволен от отношението на момчетата там , д аси призная бях леко предубеден в началото, но слава Богу всичко мина ок

Смениха ми пистовия ремък, две ролки и един обтегач само срещу три подписа , как да не бъде щастлив човек :)

Само че при запитването ми за ъпдейта на навигацията и отговор 500 лв, както и проблема с блутут модула, който казаха, че се решава срещу скормната сума между 800/900 лева ме върнаха бързо в действителността, че там работа нямам повече

днес намерих втора ръка модул за около 120 лв, но все още се колебая дали искам да го сменя, свързах се и с хората които правят ъпдейтите на хард дисковете единия в София за 100 лв но съответно трябва да му го изпратя по куриер или другата оферта от пловдив там поне ми е по близко и директно на място ще стане процедурата само че срещу 150лв, но и тук не знам дали наистина искам на този момент да го направя :)

Само че днес ми влезна друга муха в главата която обаче взима приоритет, дразня се че нямам кора под двигателя и искам да си монтирам, само че тук отново изкачат питанки каква да бъде, от къде съответно, самата кола подготвена ли е за монтирането или...

ако някой е слагал нека да сподели подрбности

Благодаря Ви предварително, Поздрави

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Егати изреченията! Мъка. Защо си бягал от училище?! Сега по темата. Образованието е било безплатно, но ти си го пропуснал аристократично. Сега искаш евтинджос да минеш. Няма начин. Това не е аренабг или замунда да си теглиш филмчета. Софтуера е за много тесен кръг юзери и ще трябва да се бръкнеш, ако искаш да имаш. Това е положението!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Относно кората - пишеш в google "кора под двигател Лансер 10" и звъниш на търговците. Купуваш си и клипсове, за да я закрепиш.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Подкрепям кестена, не може да си купиш кола за 12-15 000 лв. и да ми се скрънджаш за някакви 150 лв. Искате да си купувате евтини коли (защото Лансера е евтина кола) пълни с екстри, ама после като трябва да дадете някой лев за ползването на екстрите и айде почва се стиснята.... еми не може така! Като толкова ти е тясна кесията да не си беше купувал кола с толкова екстри, едно ниво на оборудване по-надолу и нямаше да имаш проблем. За навигация спокойно можеш да си ползваш телефона със същия успех!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Не че нещо, но въобще не смятам че кола на 10год както е в моя случай е евтина, на пазара се продават далече по млади екземпляри от другите марки за същите пари. Не съм се стискал или броил стотинките при копуването на конкретния модел, в мобилето е пълно с обяви доста по евтини.

Колкото до многото екстри, и тук нещата са на кантар, ако визирате навигацията/ то когато е взиман като нов автомобила е била напълно излишна за Бг, а в момента за да се актуализира всяка година да се дават по толкова пари аз лично не го разбирам. Другата екстра като Блутута е масов проблем, така като чета темите из форумите. Не мога да си кривя душата обаче от към озвучаването, всяка една стотинка която е доплатено за таз екстра си заслужава парите имам предвид от към хардуер, защото от към софтуер е плачевно направо.

Колкото до това дали съм ходил на училище и тем подбни подмятания честно не го разбирам , да не говорим и обсъждането финансовите възможнсти един на друг

Лично за мен форума е място за обсъждането на колите ни, темите са общо взето конкретни и ако някой знае, има отговор и иска да даде съвет, то нека да пише,

а който не желае по негови си прични да пише, то нека си чете и подминава. Здраве да е

Поздрави на Всички

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ако ти си производител, накъде би насочил продукцията си?! Големият или малкият пазар?! Е, ние сме нищожният пазар. Нормално е покритието да отговаря на пазара, поне в началото. Това, че БС не познават парите, отваря ниша за предприемчиви колеги. Така че, целуваш ръка и даваш 100-150лв. Иначе си слагаш стойка за телефона и си ползваш навигацията.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създаване...