Премини към съдържание

Някой може ли да ми обясни...


Препоръчано мнение

Защо ако не е тайна изрязаха легналите полицаи по пешеходните пътеки, след което направиха нови, абсолютно неадекватни, на тях спокойно - просто не се намалява, защото са толкова ниски и полегати, че няма смисъл?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Не зная отговора защо са изрязани при пешеходните пътеки, но понякога ги махат заради вибрации от преминаващите тежки МПС. В града имаше оплаквания от живущите в непосредствена близост до изкуствените бабуни, които се състояха в напукване на мазилка вън и особено вътре в домовете.

В нас на разстояние 20 м от шосето бях оставил на пода бутилка минерална вода 10 л с наличие на вода в нея над половината. Забелязах вълнички по повърхността когато навън преминаваше ненатоварен камион. Кухненски бокс 28 кв.м., тухла, отдолу цимент и теракот, на един етаж. Вибрации и мини трусове не се усещат в стаята и не се е напукало нищо, обаче водата издава най-най-малките вибрации. В къщата обаче мазилката изкара 1 година преди да се напука. Намира се на метри от шосето. А причината да тресе повече при ненатоварени камиони е, че те се движат по-бързо и ремаркетата им буквално следват влекача на подскоци. С очите си съм виждал от тези с тройните гуми отзад (една след друга) как се отделят на близо 1 см от асфалта.

Редактирано от Andy Van Der Drift
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Защо ако не е тайна изрязаха легналите полицаи по пешеходните пътеки, след което направиха нови, абсолютно неадекватни, на тях спокойно - просто не се намалява, защото са толкова ниски и полегати, че няма смисъл?

 

За да се усвояват парички :) Във Варна бяхме осъмнали с легнали полицаи, колкото няма сигурно във всички големи градове заедно...беше някакъв кошмар просто...След това бяха премахнати, броя им значително редуциран, и изградени на ново за да отговарят на изискванията :icon_doh: Т.е. възниква въпроса защо аджеба направиха ударно десетки изкуствени препятствия които НЕ отговарят на нормите. Бях дочул, по неофициална информация, че едно такова препятствие е струвало над 5000 лв. От цялата работа става ясно, че някой хора си напълниха джобовете отново на наш гръб с тази гимнастика.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Пълното ми уважение към твоя приятел, освен това болните бъбреци е нещо ужасно ( за щастие не съм го изпитвал ), но това е твърде преувеличено, освен ако не минава с 70 през тях. Ако легналия полицай му е проблем, не знам какво прави по другите улици ( павета ), тези полицаи са твърде плавни, дори хората се научиха изобщо да не намаляват. Така че това е абсурдно, тоест ако това му е проблем, то Цар Борис 3-ти трябва да го приключи :). Пак казвам с цялото ми уважение към човека и дано никога не страда от кризи.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

При нас също разбиха една голяма и хубава гърбица (така ги наричаме ние тук :) ) на която се качваше целия автомобил ,но беше висока и преминаване

през нея с повече от 40 км/ч може да е фатално за колата (доста следи от масло съм виждал)По закон май има някакви параметри по който трябва да се изграждат и всички други са все едно нелегални.А иначе си прав,че тия новите се минават със 60-70 км/ч без никакъв дерт .

Ето наредбата за изкуствените неравности по пътя(може да пише как трябва да са по закон ,ама не ми се чете цялата :) )

Редактирано от nikovas
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Рангеле, Петър говори за Варна, и то предполагам за старите легнали полицаи които както споменах по рано премахнаха. Те бяха от тези анкерираните за асфалта, където преминаването дори с 20-30 км/ч е ужастно....

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

По изискване на мамата Европа нашите приеха наредба, която влезе в сила от средата на 2013 г, че легналите полицаи трябва да са не по-високи от 7.5 см. и широки къде 4 метра. А Варна преди това "скоропостижно" осъмна с легналите полицаи тип бабуни и гумени гърбици, защото се знаеше за тази наредба и от кога влиза в сила... и съответно фирми на наши хора трябваше да усвоят едни пари преди този срок. И то бая пари.

А после усвоиха още едни пари. Този път за демонтажа на стария тип, защото това пак беше заложено в искането на европейците.

Редактирано от krasipet
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...