Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Паметници в България


Препоръчано мнение

Здравейте, колеги.

Интересно ми е какво мислите по въпроса. Моля, изразете своето мнение :)

Аз ще го направя по-късно, ако има интерес по темата.

 

http://whata.org/images/2007.jpg

Редактирано от valboss
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Поредната грешка ако не го запазят, а най-голямата беше разрушаването на мавзолея и още много паметници на отминалото време, все едно египтяните да си разрушат пирамидите и китайците да си бутнат стената или лондончани да съборят Tower of London and Tower Bridge. Защо трябва да се изтрива истинска българска история? Народ без история народ ли е?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Поредната грешка ако не го запазят, а най-голямата беше разрушаването на мавзолея и още много паметници на отминалото време, все едно египтяните да си разрушат пирамидите и китайците да си бутнат стената или лондончани да съборят Tower of London and Tower Bridge. Защо трябва да се изтрива истинска българска история? Народ без история народ ли е?

Да де,ама има и Хора,които са доволни,че мавзолея липсва,а и паметника на съветската армия,ако може да го разкарат от центъра на София,ще е идеално.Може да го преместят например в родното място на Гошо-тарабата,или на някой друг симпатяга.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Анкетата е ''сбъркана'' като въпроси,и не отразява ....истинската ценност,която беше съборена,при построяването на НДК.Аз помня какво имаше,на мястото на това недоразумение,и как се обещаваше,че ще бъде възстановено.....чакаме вече над 35г....Има снимки,коментари...кое, къде е било,....на друго място.Така че,да се направи,така както беше! :yes3: :icon_hmm:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Този грозен седмохуй-петохуйник трябва да се премахне незабавно!

Защо трябва да се изтрива истинска българска история? Народ без история народ ли е?

И да, какво е народ без история?

А историята е следната - http://www.nabore.bg/statia/voinishkiyat-pametnik-jertva-na-ndk-ochakva-vaskresenie-420-9 и още http://glasove.com/obshtestvo/22128-vmesto-pametnika-na-ndk-da-bude-vuzstanoven-memoriala-na-purvi-i-shesti-pehoten-polk

http://glasove.com/uploads/editor/pehkazarmipametnik2.jpg

 

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

А, щях да забравя!

Махам анкетата - като исторически недостоверна.

Който желае - да изкаже мнението си по темата в самата тема, със свои мисли, а не с подсказани неиздържани възможни отговори.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Аз не помня какво е имало на мястото на грозния петохуй или там както го наричате. Всъщност, ако Валбос обясни защо това му е нарицателното, ще се радвам. Дали защото му прилича на такова, или е духовно наранен от замяната на военните плочи с въпросния паметник? Аз мисля, че е второто. И по-добре да е така, защото ако е първото, значи има доста мръсно подсъзнание :)

Много интересен материал, до колкото разбирам, НДК се строи на мястото на военните стени, ако държим да сме исторически прецизни и да подскажем този път "издържани" отговори, не трябва ли да включим в анкетата въпроса "Да се събори ли НДК и на нейно място да се възстановят паметните плочи", вместо да я махаме?

 

Страх ни е случайно да не се объркаме и да забравим паметното минало? Не виждам какъв беше проблема този, който мисли друго, различно от възможните отговори, да изрази мнение в темата. Както направи mit_slx. Анкетата беше ориентирана конкретно и само към настоящия паметник и неговата съдба и беше много ясно запитано "да остане ли паметника или да се събори?" - за тези от вас, които нямаха възможност да видят :)

Драги млади и възрастни господа (другари), комунизма или социализма няма да се върне (за жалост). Не знам преди 50 години защо се е построил НДК на мястото на казармите, но НДК е факт. До него петохуя също е факт. Нали ви е ясно, че Общината иска да събори паметника не за да възстанови стените, а заради политически интереси (все пак да не забравяме че масата софиянци са против паметника - пак казвам, не заради естетически качества, а заради накърнена военна национална гордост), колко угодно. Тук е момента да попитам Валбос - защо беше премахнат Мавзолея и какво се случи след това на негово място? Ситуацията не се ли повтаря?

 

Погледнато от малко по-професионална гледна (моя) точка, ще си позволя да кажа следното (да не се счита за подсказване на възможни отговори, можете да ми противоречите):

1. Когато се прави паметник (и не само паметник, а всеки един градеж), важен е не самата постройка, а също и земята под нея, всичко около нея - нарича се арх. пространство, градска среда и дизайн. Тези фактори се взимат под внимание, наложително и крайно важно е в тази среда да няма еклектика, всичко в нея да е в един стил. Освен всички други елементи, с които трябва да се съобразим. Затова - крайно важно е да се избере правилното място и среда за един паметник - той символизира нечия памет на конкретното място.

2. Петното с НДК и паметника и др. елементи са в момента "единен градски ансамбъл", те са неделима градска среда. Като изключим някои чисто комерсиални сгради, възникнали незнайно как (именно те не би трябвало да са там). Т.е. за да искате паметника да бъде премахнат, трябва да искате и НДК да бъде съборено.

3. Паметника, въпреки множеството "малоумни" нарицателни, всъщност има естетическа стойност, оценена дори от Запада по онова време, дори и днес. Тук ще кажа нещо, с което повечето от вас няма да се съгласят, защото няма да го разберат - "красотата има обективни характеристики" - което означава, че можем да кажем, че има "професионалисти" хора, които могат да кажат дали едно нещо е красиво или не (ако разбира се тези хора са действително професионалисти). Това дали масата хора оценят нещо като грозно, не значи, че то е грозно. Разбирате ли накъде бия? :)

4. Още един аспект - предполагам сте наясно, че ще бъде много (много) по-евтино Общината да реставрира паметника, отколкото да го разруши и на негово място да възстанови друг паметник (на една отминала епоха - исторически и естетически) или просто да сложи какъв да е паметник или просто нищо да не сложи (мисловна препратка към Мавзолея)

5. Важността на правилния подбор на паметника, във всеки един смисъл - градоустройствено, естетически, смислово, исторически, крие успеха на този паметник. Това не ви е една табела - днес БСП е на власт, ще я монтираме, утре ГЕРБ идва, значи я махаме и слагаме другата.

6. Последното "умно" предложение на Общината - да преместят паметника, по-точно само фигурите??? :D Първо, този паметник е цялостно произведение на изкуството, в него фигурите са неделима част от монолита - в смислов и естетически аспект, както и паметника е неделима част от арх. среда (т.е. казано просто, той се "връзва" перфектно с НДК), ако фигурите се свалят и бъдат изложени някъде си, е равносилно на това просто целия паметник да бъде унищожен. Нали сега металните плочки с имената на войниците са запазени в музея, защо искате да се възстановяват стените?

7. И един жокер - военните стени с плочите могат да се изградят на друго място, не виждам защо трябва да се руши едно, за да се направи друго (а, да, защото навремето онова го е имало, ама са го разрушили, за да направят това, и сега да му го върнем?? :D) - както казах, важно е да се избере правилното място за един паметник. Какъв е проблема да се избере място за военния паметник и да се направи? Проблемът е че няма да се направи, нито до НДК, нито никъде.

 

Единственото, което може да стане, е Общината да разруши нещо вече изградено, под предтекст че се саморуши, и за да угоди на обществените и политически интереси.

"За събарянето сме много печени, обаче съграждането малко ни куца" - цитирам един много скъп за мен човек.

 

НДК и паметника са пост-модернизъм, много типичен за българската политическа ситуация тогава. И те представляват културна ценност за София. Защото никъде другаде няма да видите толкова колосален дизайн. Между другото, за НДК също има много негодувания - във функционално и стилово отношение. Предполагам след 50 години, когато НДК премине в не знам си чия собственост, и не се поддържа, и започне да се разпада, тогава ще се питаме "да съборим ли НДК и на нейно място да направим летяща чиния".

 

Всъщност, повечето от вас негодуват от това, че тогава са ви ограбили духовно - заличавайки един паметник, за да построят "нещо" на новото време. Да, може и да е така, но аз не помня този момент, мен ме е нямало тогава. А сега искате да ни го върнете, да изпитаме същото (ние, младите) - да разрушите новото и да върнете старото? Ако онова за вас е било "начална точка", за мен началната точка е това сега. Аз искам да съхраня това, което виждам, защото за мен то представлява ценност на моето време. Трябва да има приемственост между поколенията, не вражда, скъпи другари :)

Валбос няма да ме разбере, защото той е закоравял историк, освен това и егоцентрик :)

 

Не мислех да пиша толкова много, исках да видя мнението на колегите си, и го видях преди да бъде премахната анкетата най-безпардонно - имаше 4 гласа за това, че паметникът трябва да остане и да се съхрани - гласове, достатъчни за мен да вярвам, че не всичко в България е загубено и са останали разсъждаващи хора :)

 

ПП: И очакваме сега следващия исторически материал от Валбос - не ме разбирай погрешно, и аз уважавам историята (идвал съм в Плевенската панорама, дори съм пресъздавал част от рисунките в собствена изложба), но в случая малко трябва да се абстрахираме от накърненото достойнство, да разсъждаваме трезво и да помислим кое е най-рационално да се направи в случая.

 

"Махам анкетата - като исторически недостоверна."

Целта на анкетата не е, да бъде исторически достоверна (но е нужно), но дори и да е нужно, не виждам с какво анкетата не е исторически достоверна?

Целта на анкетата беше да чуя мнението на колегите по въпроса "Каква да е съдбата на паметника"

 

О, чак сега видях, че Валбос е редактирал и заглавието - от "1300 години България" на "Паметници в България - стари и нови" :D

Валбос, мисля че това вече надхвърля правомощията ти в този форум като модератор - ако искаш ме БАНвай, ако искаш недей.

Искам да кажа, че това не е темата, която аз отворих, това е някаква друга имагинерна тема, лично от въображението на Валбос.

Не знам как, но ако можеше да ме редактираш на мисловно ниво - още в момента на зараждане на идеята в главата ми, сигурно щеше? Май ти е станало като фикс идея. Не се притеснявай, освобождавам те от нея:

 

Няма да си правя труда повече да пиша в този форум, мисля, че не ми се позволява да се изразявам пълноценно. Препоръчвам налагането ми на МОД контрол или БАН (няма значение) като превантивна рестрикция срещу мен.

 

ПП: Този текст съм го копирал. Ако решиш да го редактираш, недей. Ще го постна пак (ако все още имам възможност).

Ти ме научи на този навик ;)

Редактирано от Арх. Пътко
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Колега арх.Пътко,много, много пртшиказки.Не ми е ясно защо някой би искал да защитава оставането на петох.....,освен архитекта му[хонорар от няколко десетки хиляди лева,предполагам ордени и други облаги]или тези другари,които с отклонени материали [защото тогава и строителните материали бяха с връзки],си построиха вили за 0 лева.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Пътко, пак търсиш под вола теле....

Имам доста забележки по последният ти пост - но не ми се влиза в новата ти драма.

Ще отбележа само няколко от погрешните ти съждения.

Разликата между петохуя, войнишките гробища и мавзолея.

Докато трите войнишки стени, са издигнати за да се славят и помнят над три хиляди имена на българи, дали живота си за Отечеството във войните - за да можеш сега ти, Пътко, да ми размишляваш имагинерно за "естетически качества" и "колосален дизайн" на петохуя, то мавзолея е дигнат в прослава на член на коминтерна и радетел на движение, избило над 37 000 души в същото това Отечество. Ума не ми побира какво да сравнявам.... Да не говорим, че самото съоръжение/трудно ми е да определя петохуя за паметник/ е негодно изграден и е опасен за гражданите.....

За редактирането.

Ти наистина си за редакция на "мисловно ниво" - имам известни наблюдения над творчеството ти във форума, други колеги също са отбелязали склонността ти към протяжни, неточни, необосновани и пълни с наивитет постове. За съжаление те редактирам само технически.

Като съвет - не се опитвай да сравняваш несравними неща. Визирам настоящата тема. Нямаш нужния опит, необходимия капацитет, отделно разсъжденията ти куцат.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Моето мнение е ако е грозно да се маха и толкова - т. н. петохуй е мн грозен, че и евтино направен според мен и хич не се вързва на мястото - да се маха и толкова.

Мавзолеят също беше супергрозно съоражение - добре е че го бутнаха.

А ако нещо е добре направено - нека си стои (независимо какво прославя и доколко е основатено). Примерно с/у п-ка на Съветската армия нямам нищо напротив - нека си стои...

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Сърдиш се за заглавието, ама знаеш ли кой е паметника "1300 години България" и къде се намира ? И а дано тоя път да си сериозен или да спреш с локумите или да започнеш да пишеш по сбити постове,че да има поне някой да ги прочете.

Иначе идеята за възстановяване на паметните плочи е много добра,дано наистина и да бъде осъществена .

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Знам кой е паметника '1300 години България', какво пречи и в София да си имаме един?

Но да приключим по въпроса, стана ми ясно.

След като темата е за всички паметници, кажете нещо и за НДК - харесвате, не харесвате, да се бута ли?

Нали НДК е виновника за изчезването на войнишкия паметник. Още не е достатъчно разрушена, за да искате събарянето ѝ ли?

Въпрос на време е да започне да се руши.

Когато се разруши нещо на подобно място - центъра на София, не трябва ли да се съгради друго или поне да се благоустрои?

 

Обидени сте на времето, искате справедливост, но тръгвате от грешната изходна точка.

 

И последно - защо имаше четирима човека, които в анкетата посочиха, че искат паметника да остане и да се реставрира?

Дали им дреме какво символизира и какво е имало, или просто знаят, че нещо съградено и актуално не бива да се превръща в руини, защото нищо по-добро няма да го замести.

 

"Не ми е ясно защо някой би искал да защитава оставането на петох.....,"

Някой би искал да защитава петохуя, защото петохуя има качества, обективно погледнато, различни от тези, които му приписвате. Това се опитах да обясня с "многото приказки", но никой не разбра.

 

Ще споделя нещо, без да навлизам в детайли:

Една колежка-архитект специализира във Франция. По това време прави градоустройствен проект за отделна зона в град във Франция. На защитата никой не може да оцени качествата му, казва се колко е странен, грешен и т.н.

След години същия този проект се осъществява, просто защото е добър.

В този случай казваме, че проекта е изпреварил времето си.

 

Няма отношение към темата, единствено искам да кажа, че когато едно общество не може да оцени "произведение на изкуството" по обективен подобаващ начин, защото е ограничено, наранено или неграмотно (не говоря за вас, а по принцип за българите), тогава интелектуалците са безсилни да се борят с него.

 

Валбос, това не е моята драма, това е нашата драма. Защото паметника принадлежи на нас и ние ще решим дали да остане. Очевидно няма да остане, което е жалко. Аз просто "пренесох" нашата драма във форума.

Редактирано от Арх. Пътко
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Пак бъркаш.

Това съоръжение не ни принадлежи.

То само ни натоварва.

Естетически, политически, концептуално, дори и архитектурно.

Принадлежи ни, или поне на мен, паметта на загиналите воини за защитата и славата на страната ни.

И престани с недомислените си постове, защото всеки от нас има в рода си поне по няколко предци загинали във войните за целостта на България - и твоите загинали роднини/дали във войните или от режима/ сигурно се чудят на акъла на отрочето си...

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

И ти пак не ми разбираш въпроса. Ще го задам ясно:

Какво пречи военния паметник да се направи другаде? Земята ли му принадлежи? Или защото преди 100 години е бил там, сега да съборим това, за да го направим пак там? Какво пречи да се направи другаде, пак питам? Място ли няма в София?

Нямам нищо против паметника, нито паметта му, нито сакралния му характер, напротив - ако бях живял тогава, сигурно щях да отстоявам правото да не се разрушава, а да се съхранява. Но този паметник е минало, аз живея сега и искам да съхраня настоящето.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Пак казвам - не да се направи, А ДА СЕ ВЪЗСТАНОВИ!

Кое да се възстанови - ВОЙНИШКИЯТ ПАМЕТНИК!

Не е махнат преди сто години, а разрушен заради петохуя - който е вдигнат за откриването на XII конгрес на БКП през 1981 година, разбира се и във връзка с откриването на НДК.

А ето ти и настоящето - това което искаш да съхраниш:

http://www.politika....62&sz=0&cut=yes

http://ploshtadslave...tnik-1300-g.jpg

http://static.bnr.bg...a9b6c9b74bd.jpg

Редактирано от valboss
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

..... за протокола:

1. Противник съм на унищожаването на каквито и да било паметници, независимо кой режим са обслужвали и искрено съжалявам за мавзолея!

2. Категорично подкрепям възстановяването на войнишките паметници!

3. НДК (НАРОДЕН (сега Национален) Дворец на Културата) не е петохуй, а най-малко сграда с огромна значимост към културата в България, с голям капацитет и изградена инфраструктура, сграда каквато няма кой да построи към днешна дата предвид дереджето на държавицата! И моля Ви тези, които с такъв хъс си кривите пръстчетата по клавиатурата да напишете думата петохуй да си отворите семейните албумчета и да видите, дали пък нямате снимка на която Вашите майка и татко не са Ви снимали пред еНДиКату.

....... бъдете здрави и само ЛЕВСКИ

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ценов, да не си употребил алХоХол, бре!

Цъ, цъ, цъ... - а аз те мислех като професионален шИфЬОр не близваш.

Вземи прочети внимателно всичко.

Кой говори за НДК?

Цялата тема се върти около седмоглавия-петохуйник, претенциозно наречен "паметник" и от който е останало сал едната половина/и ако сме честни - и една половина ръждива арматура/....

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Това си е част от историята - хубава, лоша, наша си е. Само времето може да покаже. Рушенето никъде не е решило проблемите, а ги е задълбочило.

 

...Не ми е ясно защо някой би искал да защитава оставането на петох.....,освен архитекта му...

 

Ми то и на мен не ми стана ясно защо някой би искал да се събори петохуя, ама здраве да е. Здраве да е - тъй казваха старите хора. И затова имаме славата на най-бедната, най-злобната, най-отмъстителната, най-завистливата и т.н. нация.

Винаги разделени. Едните са против червените боклуци, другите против сините боклуци, третите били герберасти, четвъртите -рязани. И докога така :icon_hmm:

 

Ти наистина си за редакция на "мисловно ниво" - имам известни наблюдения над творчеството ти във форума, други колеги също са отбелязали склонността ти към протяжни, неточни, необосновани и пълни с наивитет постове. За съжаление те редактирам само технически.

Като съвет - не се опитвай да сравняваш несравними неща. Визирам настоящата тема. Нямаш нужния опит, необходимия капацитет, отделно разсъжденията ти куцат

 

Еее, ама нали тука уж е "Извън темата" :)

 

Ценов - :good:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ценов, да не си употребил алХоХол, бре!

Цъ, цъ, цъ... - а аз те мислех като професионален шИфЬОр не близваш.

Вземи прочети внимателно всичко.

Кой говори за НДК?

Цялата тема се върти около седмоглавия-петохуйник, претенциозно наречен "паметник" и от който е останало сал едната половина/и ако сме честни - и една половина ръждива арматура/....

Малко грешиш - аз говоря за НДК. А си позволих, защото заглавието на темата е "Паметници в България - стари и нови", ако беше запазил заглавието в оригинал, нямаше да говорим за НДК и няколко поста нямаше да ги има дори.

Иначе се радвам, че намирам съмишленици тук :). Разбира се, това нищо няма да промени, но все пак.

За НДК се говори, защото, както казах по-рано, смислово и стилово, петохуя е неделима част от НДК и целия градски дизайн около тях. Това знам, че не значи нищо "важно", на фона на накърненото национално и личностно достойнство, но за мен всъщност значи много.

И пак казвам - аз съм против умишленото и безцелно разрушаване, СЪМ за възстановяване на военния паметник, но на друго място (което всъщност може да се окаже много близо до оригиналното) и съм за реставрация на петохуя (наистина трудно се пише тази дума, но колко благозвучно звучи :))

 

А това, което виждаме от снимките на Валбос, е олицетворение на държавността и нацията в нашето милно Отечество.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ценов, да не си употребил алХоХол, бре!

Цъ, цъ, цъ... - а аз те мислех като професионален шИфЬОр не близваш.

Вземи прочети внимателно всичко.

Кой говори за НДК?

Цялата тема се върти около седмоглавия-петохуйник, претенциозно наречен "паметник" и от който е останало сал едната половина/и ако сме честни - и една половина ръждива арматура/....

 

Отдавна не близвам, по-точно от 07.02.2014-та с изключение на някоя и друга бира, но не повече от две-три.http://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/biggrin.gif

.... гледам Архитекттчето и Капитана са отговорили на другите ти въпроси http://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/biggrin.gif

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Преди да напишете още простотии,научете историята,сведете глава и се замислете за героизма на загиналите войници и офицери,дали живота си за майка България,за славните битки,в които са участвали,Дълг към Родината...така са възпитавани и вярвали ,били са се за идеалите си,за свободата и независимостта в онези смутни времена,за да бъдем днес свободни,да бъдем...това което сме,или не?И признателните им наследници,деца,внуци...Народа....правят този паметник,за да се помни,за поколения напред,да знаят,да се гордеят,да преклонят глава,пред доблестните Ни войници ...загинали за свободата на Отечеството!

 

И само сме рушали,дали?Кой в случая е разрушил,отнел,омаскарил....докарал,Народа....до ....вие си знаете,само гледайте новините цял ден....и ще се видите къде живеете!Народ без памет,не е народ...и на някои им е много удобно това да бъде така...по лесно се управлява и манипулира...

 

Та по темата....изчетете,проверете,кое къде е било....вижте снимките,линковете...Паметника е точно там,където е хм...''онуй ''нещо.....на разстояние 150-200м от НДК.Когато погледна тоз крив,и ръждясал винкел(толкова си могат,то се видя)аз виждам.....Стените...в главите на някои хора...защото..бях там,и ще бъда!Винаги!

 

Мир на Душите им...Поклон! http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=836008&page=529

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Преди да напишете още простотии...

 

Наистина е добре да се замислиш. Защо си мислиш,че тези които пишем простотиите, не уважаваме героизма на загиналите войници? Нали не смяташ, че като призоваваме да не се руши повече,оправдаваме разрушаването на мемориалните плочи? Искам да спрем да ОТМЪЩАВАМЕ. Те събориха, и ние ще съборим... И докога така?

Редактирано от Peter G
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Не ми се влиза в полемика,едното е премахнато умишлено,другото се саморазруши..никой на никого не отмъщава.Просто калпаво направено....поне да беше изкарало,толкова колкото съборения.В интерес на историческата истина,има нови научни доказателства...(или теории),че България,е доста по стара от тези 1300г.В нета има доста писано за това,всеки да си направи изводите...когато се правят,паметници с общонационално значение,редно е да има допитване,проекти...и т.н...за да е издържано във всяко едно отношение....явно не е направено....от бързане...затова и изкара 20г.Аз виждах,как се разруши,прави,недоправи...софиянци също,а вие бяхте ли там,а преди това...бе..криво мислите..затова сме на този хал...бетон с винкел,и облицовъчни плочки...и на какво е паметник,че нещо не разбрах...тези дето са го проектирали,те и да носят отговорноста...за недомислието си...имало е какво да научат от строителите на стария...аха...Колизеума още не е паднал.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Докато трите войнишки стени, са издигнати за да се славят и помнят над три хиляди имена на българи, дали живота си за Отечеството във войните .

.......сред тези 3000 имена е и името на моя дядо.......

Иначе подкрепям събарянето на този паметник,което за мен е опит за изменение на историята на България и връщането на "стените ".......

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ето Ви нещо за размисъл,кое е вярно кое не...никой не може да каже еднозначно!Всичко е толкова далече от нас,толкова е оскъдна информацията за тези времена(или не?).Всъщност я има,и то други пишат за нас....само че беше скрита ,защо ли?Две поколения Българи,бяха лишени от тази Възможност...няма и учебници по история,които да отразяват исторически достоверно,кое как е било,...кои сме всъщност Ние!Вратата е леко открехната....та на който му се чете,да чете.Със сигурност има още неоткрита информация за Нас...само някой наистина'' Добър'' историк...трябва да събере всичко на едно място и само да се допълва и разширява Учебника...та на колко сме години,трудно е да се каже.. :)http://web.hit.bg/bgsviat/Avitohol.htm

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...