Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Мутсу фенка


mimito

Препоръчано мнение

ЗДравейте !

Имам от месец тази кола и ми харесва !Но тъй като не е излезнала от магазина има някой малки проблемчета и ще се радвам ако ми помогнете да ги пооправя !

Значи единият ми проблем е свързан с задните бели стопчета които светват когато е включена задна скорост ! И двете крушки не са изгорели,но не светват винаги когато си включил на задна предавка,а вечер както знаете това е нужно при паркиране назад !

Опитах да размърдам лоста но не светват ,след това отворих капачето на стопа в багажника и размърдах и жичките ,но пак нищо !Тъпото е че си светват когато си искат и незнам защо става така !

Друго проблемче е че често когато слизам от загасена кола ме удря ток когато докосна вратата отвън!Много е изнервящо защото все едно нещо те боцка! Интересно е че дори когато докосна стъклото отвън за да затворя вратата когато сляза пак ме хваща!

Проверих акомулаторат да не би да се докосва до нещо не не видях !!!!

Другото проблемче е че копчето за вдигане и сваляне на фаровете отляво на кормилото не работи т.е. не точно копчето,а самия механизам за вдигане и сваляне !Забелязах че когато си я купих си работеше и при изместване на копчето се чуваше звук на движение на фаровете ,като застана срещу някоя стена и се вижда че се движат ,а сега не !

Ако можете да ми помогнете ще сам ви много благодарна ! :icon_blush:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Това не е решение на въпроса ,но когато слизаш от колата поставяш пръст на болтчето в ръкохватката на вратата и ТОГАВА стъпваш с крак на земята. Така няма да те удря статичното ел. на излизане. Добре е да има заземяваща гуменографитна лента /продават ги тук-там /някъде под купето.Трябва да се почистят и затегнат отново клемите "към маса".Ака има калъфки на седалките от нещо синтетично/?/ също може от това да удря ток на излизане. За другите неща не мога дадам конкретен съвет точно за Каризма,но колегите могат.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

За статичното си мисля че е вероятно да се причинява от търкане/буксуване на ремък. Свири ли ти при запалване някой ремък и особено при влажно време?

За другите неща трябва електричар да ги види. Вероятно и където слагат аларми могат да ти помогнат.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че аз мога да дам точно обяснение за статичното електричество. То се получава когато седалките на колата, дрехите и обувките на водача са от изкуствена материя, това позволява колата и шофьора да се заредят със статично електричество (от триенето на дрехите в тапицерията на колата), което се изпразва (прескача искра) при докосването на водача до металните части на колата след като е стъпил на земята. Спасението е донакъде с поставянето на антистатична гумено-графитна лента, която да опира в пътя и по този начин да отвежда статичното електричество, този неприятен ефект няма да го има и ако шофираме с дрехи и обувки от естествени материи. Последния вариант беше споменат от колегата XeDoX и той е да се хване водача за металната рамка на вратата преди да е стъпил на земята. Статичното електричество пак минава през човека, но той няма да го усети. Останалите ти въпроси може да ги реши електричар, но трябва да му се закара колата да я види.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

И аз имам проблем със статичното електричество. С някои дрехи по-голям, с други по-малък. Стигнах до извода, че материалите, използвани от :mitsu-smiley: са силно статични. Като возя кучето и цялата му козина щръква и се лепи за жабката. Дори специалните спрейове за табла, които правят пластмасата по-малко статична не помагат. В никоя друга кола не съм имал такива проблеми и ако намеря антистатична лента веднага ще лепна една, макар че надали ще е от голяма полза.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

.... ако намеря антистатична лента веднага ще лепна една, макар че надали ще е от голяма полза.

 

Продаваха ги в Кауфланд за някакви смешни пари. Гледах ги в петък - 27.04. Дано да помагат. :good:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...