Премини към съдържание

Mitsubishi Carisma TUNING


beastmw

Препоръчано мнение

За онея брони съм съгласен. Не съм и искал такива. Най много добавка за отдолу на предната и задната, но и това не ме интересува. Праговете пък не ща и да коментирам. Просто исках да сложа малко снимков материал ей така, да има нещо нагледно.

Главния дразнител ми е маската, а и капака, та затова взех крайно решение. Така и така съм купил маската, а утре ще дойде и мрежата, временно ще остана на вариант:

 

http://prikachi.com/images/7/6903007Z.jpg

http://prikachi.com/images/8/6903008l.jpg

 

Демек парче мрежа, директно забодено на щипките или каквото е, откъм задната страна на маската. Сравних цветовете и няма разлика.

Няма да оставя нещата така дълго и живот и здраве пролетта ще мина на цялостен и краен вариант. Рязане на маската, нова мрежа, голямата никелова емблема и удължение на капака така:

 

http://prikachi.com/images/29/6903029c.jpg

 

както и цялостно пребоядисване на колата във тъмно сив металик(и без това има бая кусури по боята)или мааалко по-тъмен от сегашния, за да не сменявам талона. Утре е деня преди Нова Година и най-много да успея да сложа мрежата, но не и да монтирам маската. То нали все в последния момент търчим да стягаме празниците :rolleyes:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Добро е, но основния ми дразнител, горния ръб, си го има и на тая маска. Аз ще остана временно на горния вариант, не за друго, ами защото нещата вече ги имам.

 

http://prikachi.com/images/510/6903510O.jpg

 

Тя тая, дето съм дал за пример е цялата крива пък и съм я поомазал с тоя Photoshop, но иначе ще стои добре в реален вариант. Ще кътам някой лев и пролетта ще освежа колата, както съм наумил. Рязане, удължаване, боядисване.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Добре се получи. Окастрих две парчета със малки клещи - резачки и направих отворчета, пак със тях, за да навра мрежите отзад на перата на маската. Мислех допълнително да усиля захвата по някакъв начин, но е достатъчно стабилно. Ръбовете на мрежата са се ''впили'' във маската и е ОК.

 

http://prikachi.com/images/439/6905439X.jpg

http://prikachi.com/images/443/6905443E.jpg

http://prikachi.com/images/444/6905444k.jpg

 

Мисля да изляза да я монтирам, но разгледах захващането и ми се ще един съвет. Отгоре е със пластмасови три нита и явно се избутва отдолу нагоре, това дето щраква за да захване. Отдолу обаче гледам има три мисля квадратни болта и много - много нямам достъп до тях. Някой има ли идея как се процедира. Изглеждаше да е елементарно, ама като го разгледах знам ли. Не искам да потроша нещо. Занимавам се с ремонт и профилактика на лаптопи и имам понятие от фино пипане, ама поне малко напътствие :icon_blush:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

В горния край е захваната с три пластмасови копчета, които се махат лесно, но зимата пластмасата е чуплива и може и да се наложи да си купуваш нови. В долния край се захваща с три болта, мисля че се развиваха с ключ 10. Квадратите които виждаш са заварени гайки. Т.е. болтовете се завиват отдолу. Трябва ти камък 10 с дълго рамо, който да прекараш под номера на предната броня. Успех с начинанието!

Имам една резервна такава решетка и следя с интерес постовете ти.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Голямо благодаря! Оглеждах само горе и нямаше да се сетя за болтовете отдолу. Неоценима помощ, колега!!!

Ако съм разбрал правилно относно резервната ти решетка и имаш намерение да я променяш, то и аз не съм се отказал, но ще е по-натам. Ще ми е предизвикателство да се справя сам, хем че сигурно ще излезе, колкото да ми я направят. Може да се налагат бъдещи ремони, а имам и скутер с който незнайно как, не съм се потрошвал още :icon_rock: За сега ще я монтирам в тоя вариант защото доста добре изглежда. Иначе посъбрах информация и горе - долу необходимите неща са:

РЕМОНТЕН КОМПЛЕКТ ЗА БРОНИ

КИТ BODY 617 NANO FIBER

Сухи шкурки P80/100 и P280/500, както и водна P1200/200

Също и фин кит за крайно нанасяне, че нещо не намирам в тоя сайт за пример. Може да се наложи и пяна от тая дето фугират дограмата. За маската конкретно бих ползвал парче фибран/стиропор, понеже ще може да се заклещи и после да се оформи като на клипчето в по предните ми постове. После се кара по схемата пак от клипчето.

Отново ти благодаря за помощта!

Редактирано от Иван Вълчинов
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Готово! Така ще е временно и ще се прави колата по-натам, че има и бая забележки по боята. Уж снимах нормално и със плеъра на компа тръгва как си требе, а в Тубата е наопаки :icon_blush:

 

http://www.youtube.com/watch?v=tmm9rYAWrXs&feature=youtu.be

 

Ако някой има интерес за старата маска, моля на лично.

Редактирано от Иван Вълчинов
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 1 месец ...

Съвет от мен, като бивш собственик на Каризма с такъв двигател. Вземи си Мицубиши с код на двигателя 4G63 с два разпределителни вала и след това надграждай, идеалният вариант е 4G63T. Всичко останало за 4G93 двигателя на Каризмата според мен е загуба на време и пари а резултата няма да ти хареса. Това по хардуера, визията на колата е друга бира, там всеки си я прави както му харесва. :)

Добре колега,разбрах..Въпросът ми е сега е окачването на самият мотор и кутията дали ще влезнат(4G63T) на Mitsubishi Carisma 1.8 glx 116 hp?

Съответно знаете ли някой да продава такъв мотор с турбината ,и дали мога да сложа друга по-голяма?Интерколер също ще му трябва нали..

Благодаря предварително!!!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 1 месец ...

Според мен най-добрия начин да се започне е със слагане на спортно окачване. Имам приятел със стоково, а моето митсу го взех със спортно и смея да твърдя, че изглежда доста по-добре, да не говорим колко бърз ставаш по завоите ;)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 3 месеца ...

Моята Каризма е купена с мрежа на маската, но беше черна и беше почнала да ръждясва и днес я боядисах сива с цвета на колата, ето снимка да си имате на представа как изглежда със сива мрежа на маската

http://s28.postimg.org/e0kkrtpgp/IMG_20140804_124203.jpg

Редактирано от MusicMAN
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 8 месеца ...

Ако някой, както мен, го дразни червения цвят на емблемката на маската, може да приложи една процедурка. Малко лепящо се алуминиево фолио и макетно ножче. Много добър ефект и гарантирано няма да се отлепи. На по-тъмен цвят кола ще бъде още по-добре.

 

http://store.picbg.net/thumb/45/AA/70ab7fc87d7145aa.jpg

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 1 година ...

Колеги пробвам да добавя снимка но все ми показва че е голяма и не ми позволява :(

Редактирано от doktora_mz
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Каква каризма съм виждал във Враца, може да участва в бързи и яростни. Не прекалено наточена просто със стил направена !

 

Колега да не е БОРДО ? :icon_angel:

Редактирано от doktora_mz
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...