Премини към съдържание

Проблем с keyless системата...


Rangel Simov

Препоръчано мнение

Прибираме се от плажа, слизаме от колата и... цък копчето да заключа и нищо, викам си какво стана, батерията ли падна, ама то си изписва тя като свършва, влизане в колата и опит да се запали с ключа, нищо, пали и гасне, викам какво истана на тая кола, смяна на батерията и пак нищо, даже спря да пали. Часът беше 19:30 някъде, сетих се че Ратола работят, звъннах на момчетата от София, за съжаление, момчето с което говорих явно имаше желание да ми помогне, но не и познанията, които бяха нужни. Викам си, утре ще и мисля, в краен случай на пътна помощ до Бургас и това е. Ставам сутринта, звъня първо на АЛКОМ, още не бяха дошли момчетата, които се занимават с алармите, обещаха веднага да ми звъннат, от там звъня в БС София, вдига ми приемчика и сподели всичко, което ми трябваше. За да запалиш колата, когато ти е заминала синхронизацията на дистанционното трябва да се направи следното: ВАДИТЕ МЕТАЛНИЯ КЛЮЧ, махате копчето с което попринцип палите, слагате го и слагате самото дистанционно към ключа, тоест от където го вадите го слагате с обратната страна, така явно сработва имобилайзера, с това момчето много ми помогна да си запаля колата, последва обаждане в Дарс Ауто, бях на 70км от тях, но бях решил да отида и да си го оправя, от БС ми казаха че струва около 40-50лв и макс 1 час. Звъннах, взеха ме още същия ден след обяд, за 30-40мин го оправиха и нещото, направило ми изключително впечатление! Знаеха, че ми е изтекла гаранцията на 15ти Август, видяха че съм от София /което значи че едва ли ще се върна при тях, ако нямам проблем докато съм на морето/ и въпреки всичко това, момчето само ми каза "ела виж дали всичко работа", попитах го "супер е, какво ти дължа" и последва изненадата за мен "нищо, това е дреболия, хубав ден ти желая"... изключително отношение и професионализъм.

 

А сега да добавя, keyless системата има някакъв проблем да работи в близост до iphone 4, докато са ми заедно в чантата keyless-а отказва, вадя iphone-а и всичко сработва.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Дръж iPhone-a на далеч от ключа, че моя се прецака от телефона и не можаха да го програмират по никакъв начин, а нов струва малко под 500 лева.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 1 месец ...

Проблема май не е в аифона , при мен се получи същото с нокиа . Беше голям цирк и то на 3 ден като я взех , бях на работа на един обект абе поле , на 500 метра циганска махала , приемчика на Балкан стар ми обясни процедурата аварийно палене , запалих и при тях веднага за 15 минути бях готов .

ПС Ключа и телефона бяха един до друг в чантичка , от тогава по отделно ляв десен джоб . Но не се бях сетил , че телефона е направил мизерията се си мислих че съм натиснал някое копче и е останало натиснато и .......

Редактирано от junakov
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Добре де, но май не е логично. Ключа е програмиран да изпраща, не да приема сигнали, как може телефона да му влияе?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Добре де, но май не е логично. Ключа е програмиран да изпраща, не да приема сигнали, как може телефона да му влияе?

 

Ключа не изпраща постоянно. Трябва да е пасивен и да лъчи, само когато се налага, т.е. някой му е казал да изпраща. Така че е програмиран и да приема, следователно е възможно да се сбръчка от телефон.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 3 седмици ...

Стига бе, моя ключ е редовно в джоба с телефона, за сега съм нямал такъв проблем. Дано и нямам де. :icon_blush:

Ще передприема превантивни мерки, че не се бях зачитал в тая тема. :icon_rock:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Миро, ако искаш мога да ти докажа, че с iPhone в джоба и ключа до него, без ключовата не работи, нито можеш да отвориш, нито да запалиш :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 2 години ...

Дръж iPhone-a на далеч от ключа, че моя се прецака от телефона и не можаха да го програмират по никакъв начин, а нов струва малко под 500 лева.

 

Лелее това защо не го прочетох по рано :icon_clap: откакто имам нов телефон стоят ми в чантата с члюча outlander 2008 и след около месец ключа даде фира. на един паркинг пред магазин просто не можах да си отключа и нямаше никаква светливва индикация от члюча. отключих шофьорската врата с металния ключ обаче се задейства алармата и ми пишеше на дисплея чи ключа липсва. отивам в най близкия магазин и сменам батерията, има светлинна индикация но кюча пак не го разпознава колата. и обиколих цяла софия зя дя взема резервния ключ, с него стана и си карам колата. днес бях в БС уж да синхронизират, но докато колата е в сурвиза ми звъннаха че ключа е дефектирал и трябва направо нов, който струвяше със синхронизирането 630 лева. Безумно, да ни ви обяснявам колко съм бясна на тези кожодери.

Постфактум гледам в ебей ключа е пьй 180 долара, и още повече ме хваща яд!

 

сега обаче като прочетох как телефона влияе лошо но keyless-а и го прецаква, трябва да намеря начин да не ги нося заедно в чантата.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Телефоните при първоначална комуникация с клетката излъчват на максимална мощност - 4 вата, което хич не е малко, особено в непосредствена близост - на 2-3 см. от антената на телефона. Ако си спомняте навремето имаше едни лепенки със светодиоди, които се лепяха до антената на GSM-ите и при позвъняване светеха. Не че ще ви изпържи мозъка, но някое по-чувствително електронно устройство може и да даде фира. Щом опитът показва, че влияе на ключовете не ги дръжте до телефоните. На 20 см. в другия край на чантата едва ли ще има проблем. Когато са едно до друго - полето нараства чувствително в непосредствена близост до антената.

 

Интересно дали има някакви предписания от производителя по този въпрос. Проблемът явно е масов.

Редактирано от dreadx
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Преди години, по времето на мобифоните, като си забравиш телефона до монитора ProView и той угасваше за винаги след първото позвъняване. http://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/biggrin.gif

Редактирано от Николай Николов
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...