Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

san

Потребител
  • От него общо

    54
  • Регистрация

  • Беше тук

За san

  • Рожден ден 02/07/1983

Местоживеене

  • Град
    София

Информация за профила

  • Пол
    Мъж
  • Кара
    Lancer Sport sedan MIVEC 1.8, CVT

san's Постижения

Сътрудник

Сътрудник (5/14)

  • Първа Публикация
  • Сътрудник
  • Първа Седмица
  • Един месец
  • Една Година

Спечелени Значки

0

Репутация

  1. san

    Гаранция ?

    Моята гаранция изтича този месец. Ще направя следното. Въздужния филтър и филтър купе си ги купувам и ги сменям сам. Твърде лесно е, за да го направят в сервиз и да ми вземат пари за труда. Маслото ще го сменя в Ратола, просто нямам условия сам да си го сменя. Ако в Ратола благоволят да ми ударят печат в книжката за смяна на масло ще е хубаво, ако не, здраве да е. А относно профилактичния преглед преди да изтече гаранцията ще ти направят в Балкан Стар безплатно. Аз ходих преди около 2 седмици. Също така би трябвало да получиш писмо за този преглет, в което ще те оферират и за удължаване на гаранцията, естествено срещу съответната сума и задължително обслужване САМО в Балкан Стар следващите две години.
  2. Здравейте, колеги, Средата на септември ми изтича гаранцията. Може ли да ми дадете насоки от къде да си купя въздушен филтър и филтър купе. Тези двата сам ще си ги сменя. Също така къде да си направя смяната на маслото и масленият филтър. Ратола? Става въпрос за София. Благодаря предварително
  3. san

    За колите работещи на газ

    Здравейте, колеги. Както каза kesten мисля, че е време за газова уредба. Препоръки къде и каква да си монтирам в София. От скоро съм в града и не съм запознат много със сервизите, които извършват качествено тези услуги. Иначе септември ми изтича гаранцията и ще ме хванат за чорапите Благодаря!
  4. san

    Интерлийз - мизерници

    За липсващи части наистина не плащат. Откраднаха ми задната емблема. Платиха ми от каското само боята на багажника, защото беше надран от кражбата. В общите условия си пиши, че не изплащат суми за липсващи неща.
  5. Аз даже не си и помислям да демонстрирам на баба ми такива работи Едва ли ще разбере нещо женицата
  6. Че тези от сервиза не ти ли казаха как се оправят нещата!? Ратола? БС?
  7. Успях да си препрограмирам алармата в тих режим, т.е. при отключване и заключване да не издава звук. При заключване мигачите мигат два пъти, а при отключване три пъти. Ако е била активирана алармата, при отключване мигачите мигат пет пъти. Изтеглих си от сайта на Gemini ръководството за моя модел (Modular alarm 822), там в точка 11.0 SYSTEM PROGRAMMING пише точно как се програмира. Направих точно, това което пише и всичко стана от първият път. Функциите за програмиране са 7. При влизане в програмен режим първата функция се прескача, не се дава за програмиране въобще. Втората функция е точно за изключване на звука. Инсталатора е направил функцията да е DISABLED, аз я разреших. След това всички останали функции - от 3 до 7 се правят на DISABLED. Автоматично се излиза от програмен режим след 7-ата функция. Завъртам ключа на OFF, излизам, заключвам колата и тествам дали всичко работи както преди - отключване, заключване, сваляне на прозорците и вдигането им чрез дистанционното, удар по колата, отваряне на багажника без да е отключена колата и т.н.
  8. san

    Проблем с алармата

    Чувствителността може и сам да я намалиш. Намираш контролният модул и има една врътка. В едната посока се увеличава, в другата намалява. Забелязал ли си кода на грешка, който ти дава алармата, след като се е включила без видима причина? Даваш на контакт и LED-а на алармата започва да мига. Кода се повтаря три пъти. Между повторенията има по-голям интервал. Аз успях да направя още едно нещо, но сега ще го постна в друга тема, че тази не е подходяща.
  9. san

    Проблем с алармата

    Може да е много чувствителна и да се включва от по-силното пърпорене на колите. Аз ходих миналата година да ми намалят чувствителността и от тогава много по-рядко се включва и то само когато, някой много пърпори и минава покрай моята. А за ръковоството - напълно безполезно, само кодовете за активиране са описани. Иначе отиваш на сайта http://www.gemini-alarm.com/ , Handsbook -> Car и т.н. и теглиш, естествено, ако ти е Gemini алармата.
  10. san

    Проблем с алармата

    Здравейте, колеги. Ще споделя моят проблем в тази тема, за да не отварям нова такава, безмислено е. Имам следния проблем с алармата. Модела е Gemini 7157 или поне така са написали тези, които са я монтирали. Като намерих къде е управляващия й модул (под волана, в ляво, отваря се капачето и там вътре се намира) на нея пише Gemini 822. Проблема се проявява само, когато е студено на вън, т.е. късна есен и зимата. Заключвам си колата и светодиода на алармата светва, по книжка трябва 30 секунди да свети постоянно и през това време се инициализира. Обаче при мен, не всеки път става така. Може и на 10-тата, и на 20-тата секунда да започне да премигва неравномерно и започва да пищи. Отключвам колата, следва заключване. Проблема се оправя при първото отключване-заключване или следва още едно пищене. При второто отключване-заключване алармата успешно се инициализира, т.е. 30 секунди свети постоянно светодиода, след което започва да мига равномерно и няма проблеми. Живея в Русе, звънях вчера на тукашния сервиз, който е представител на Алком. Разказах му така и така и каза, че ще се чуел с тези в София. Не го знам дали е звънял или не. Днес пак му звънях и каза, че не бил убеден в това, което му разказах вчера - алармата почвала да пищи след 30-тата секудна според него. Да ама не е така, не съм прост. Каза да проверя, каква грешка дава и ще му се обадя пак, да си бил прочел там. Силно се съмнявам, че ще помогне въобще. Питах го дали може да премине в тих режим алармата. Каза, че май не можело. Значи не знае. В ръководството за Gemini 822 пише точно как да се програмира алармата. Явно човечеца не е на вътре с тези неща. Надеждата ми е във Вас, колеги!
  11. Ключа не изпраща постоянно. Трябва да е пасивен и да лъчи, само когато се налага, т.е. някой му е казал да изпраща. Така че е програмиран и да приема, следователно е възможно да се сбръчка от телефон.
  12. Преди два дни правих второ техническо обслужване отново в Евро Старс Русе. Смениха стандартните неща: масло (на мицубиши 5W40), маслен филтър, въздушен филтър, прахов филтър. Проверка ходова част, спирачна система, вентилаторни ремъци и ролки. Всичко 285 лв. Направиха ми и две кампании. Смяна възвратен клапан на спирачният усилвател и смяна предни SRS сензори. Писмо за кампаниите не бях получавал. Нито по електронната поща, нито по нормалната. Или не са ми пратили или се е изгубило, някъде по пътя. Следващата година сигурно ще ми звънят да ме изкушават с удължаване на гаранцията с 2 години, че видях такива брошури из офиса им. Питах ги за системата "изпрати до вкъщи", че нещо не работи като хората. Мъчиха се, ама нищо не успяха да направят (както и очаквах ). Казаха, че ще се обадят другата седмица, ако са успели да разберат нещо повече, но и за това се съмнявам. За обновяването на картита на навигацията казаха 420 лв. Не мисля да ги спонсорирам с тези пари, така че ще си карам на мобилната навигация
  13. san

    Съвместимост на телефони

    Пак се разрових и не намерих нищо повече от досегашното намерено. Ето тук, пост #8 обясняват същото за рестартирането на заключена система. От положение OFF завърташ ключа на ON. След това без да се пипат, никакви бутони се натиска hand-up бутона за 2 секунди, отпуска се, след това се натиска hand-up бутона за 2 секунди, отпуска се, след това се натиска hand-up бутона за 2 секунди, отпуска се. Цялата процедура трябва да трае не повече от 10 секунди. С други думи трябва да се натисне и задържи hand-up бутона за 2 секунди, три отделни пъти, в рамките на 10 секунди. Ако не се получи, системата да се исключи в положение OFF и да се пробва отново. Може да са необходими, няколко опита докато проработи. Явно трябва да работи, щом го намирам на две различни места. В пост #10 Сергейчо казва, че е успял да го направи. Пробва ли се в БС? Там какво казват? Успех!
  14. san

    Съвместимост на телефони

    "Разходих" се из англоговорящите форуми и намерих следното: 1. Ключа се завърта в положение ON. 2. Натиска се и се задържа "hand-up" бутона за 2 секунди. 3. Бутона се отпуска и се повтаря 2 пъти. Цялата процедура не трябва да продължава повече от 10 секунди. Ето тук е статията, от която взех това. А ето това е сайта, в който пише как точно да се добави телефон и други такива. Още един сайт за системата. Ако и така не става, ще го борим проблема още. Или той ще падне в боя или ние, друг изохд няма http://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/mitsu-smiley.gif
  15. san

    Съвместимост на телефони

    Колега, сигурно си пробвал, това което ще ти кажа, но все пак да си го кажа Когато влезеш в менюто на системата изтрий всички телефони с гласовата команда, изтрий и от твоя GSM handsfree-то на колата. Не виждам причина да не стане след това. При въвеждане на нов телефон колата ще те пита за 4 цифрен код, който да кажеш и след това ще трябва същия код да го въведеш в телефона. При въвеждането на всеки нов телефон колата те пита за 4 цифрен код. Не е задължително да е еднакъв с кода на първия телефон. Аз си бях префлашнал телефона и колата не искаше да се свърже с него. Изтрих всичко от колата и на ново направих процедурата. Нямаше, никакви проблеми. Сега не мога да цитирам точно стъпките, но ако се наложи ще направя всичко на ново и ще го опиша. Успех!
×
×
  • Създаване...