Премини към съдържание

Масло за скоростна кутия


Препоръчано мнение

Смених маслото на кутията , но май не съм сложил точно необходимото, започна да ми хърка втората скорост... Маслото ми го препоръчаха от Нипартс, н о като го сравних с старото, не беше същото.... Старото масло , което източиха имаше червеникъв цвят и после разбрах че е така нар. MTF. Дали ако го сменя още веднъж и сложа от тоя тип червено масло ще ми се оправи проблема..?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Точно такова сложих, но честно казано не проврих за стружки, пича в автосервиза го източи и това е. Какъв е всъщност проблема и какво да направя сега, да сложа ли едно MTF да опитам..

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Колега по каталог малсото ти трябва да е 75В90.

А може и да не е от маслото като източи старото имаше ли стружки

 

По принцип от :mitsu-smiley: го дават 75W80, пише че и със 75W90 става? Какво е маслото като вид и като марка? Може да пробваш с една тефлонова добавка, ще има голям краткотраен ефект. Стружки няма да намериш, предвидили са го и японците слагат магнити вътре, и то не само на :mitsu-smiley: ...

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега, ако наскоро си купил колата, възможно е предишният собственик да е поставил добавка за Уплатнение и намаляване на триенето, просто кутията не е била, в ред. Обикновенно след като се източи и съответно налее новото, проблема се появява. Друга хипотеза, маслара не е сипал необходимото количество. Възможно е да си попаднал на масло менте или бракувана поради някаква причина партида. Смени си маслото, съгласно указанията, в ръководството за експлатация на автомобила, извърши смяната , в друг гараж и си избери друга марка масло. Извърши смяната веднага след като си изминал поне 35- 50 km. Пробег, тоест колата да е топла за да може старото да изтече до капка, при това бързо. Прибави и високо качествена добавка към новото масло. Желая ти успех.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ти за съвета, колега.. Забелязах обаче че като измина малко повече километри, проблема малко се пооправя, имам наистина чувството че маслото нещо е е наред. Може би като загрее кутията и се пооправя. Ще го сменя наистина за всеки случай, че не ми се сменя после кутия...

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Като точиш маслото, го източи в чист съд за всеки случай :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Маслотото е TITAN SPEED 75W90. Интересното е че преди да го сменя нямаше тоя проблем.

 

Ако ще сменяш отново маслото, си вземи от Ратола :mitsu-smiley:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Кажете наистина на коя марка масло дасе спра, без ограничение на цената. Навил съм се да сложа веднъж за винаги нещо качествено и да знам че имам скоростна кутия...

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравей отново, мъдро решение си взел, относно цената. Това масло се сменява на 150.000km., ако не се лъжа. Мога да ти препоръчам добавка на Motorex. Швейцарска компания, занимаваща се с петролни продукти повече от 160 години. Може да се каже неизвестна на нашия пазар. Вносител за България е Хеед 91. Потърси с google. Телефоните за връзка, в момента ги нямам под ръка. Лично аз не съм срещал по бензиностанциите, тяхни продукти.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Купи си оригинално масло от Ратола, като си без ограничение в цената. Трябва да се свържеш с Miroslav или ceno83, да ти го пратят по куриер.

Прибави и високо качествена добавка към новото масло.

 

Тази висококачествената прави опити да възстанови метала, но неуспешни...

Да слага една тефлонова от 9лв в краен случай, или ако е сипал наистина хубаво скъпо масло по-добре да направи ремонт на кутията, вместо да го пълни с добавки. Ако хърка само втората и то при включване може и да е от съединителя. На мен така ми хъркаше от първа на втора, като превключа първия път, когато е по-студено. Смених изцяло маслото на съединителя (при колта не го знам с какво е направено) и изтече нещо като кал от долната помпа, след смяната работи нормално.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Аз бих сипал Приста Оил 75W90, пълна синтетика.Според мен проблема не от маслото но колегата си знае.............

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 2 седмици ...

:icon_thumbup: Проблема го реших на бързо с едно ново масълце на кутията. Налях и два литра Лики Моли и кутията заспа, нямам вече проблемите които имах с уж новото предишно масло. Е , сложих и една добавка за намаляването на триенето пак от същата марка. :mitsu-smiley:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Е жалко че в събота имам само възможност да обикалм за разни масла, и Ратолата беше затворена. Иначе каква марка е това в Ратола.. Аз съм много доволен от Лики Молито...

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

И колко му е цената в РАТОЛА?

 

 

33лв с ДДС за 1 литър. Проблема е, че са 20 литрови разфасовките за сервизно обслужване , но винаги може да се налее в някакво шише :icon_blush: :mitsu-smiley:

 

http://img233.imageshack.us/img233/3269/maslamitsubishi19052009.png

Редактирано от ceno83
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...