Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

dido varna

Потребител
  • От него общо

    79
  • Регистрация

  • Беше тук

За dido varna

  • Рожден ден 12/19/1979

Местоживеене

  • Град
    varna

Интернет контакт

  • MSN
    телефон 0882600079
  • Уебсайт адрес
    http://
  • ICQ
    0

Информация за профила

  • Пол
    Мъж
  • Кара
    mitsubishi colt 1.3 12v

dido varna's Постижения

Ентусиаст

Ентусиаст (6/14)

  • Първа Публикация
  • Сътрудник
  • Начален Разговор
  • Първа Седмица
  • Един месец

Спечелени Значки

0

Репутация

  1. Ето още един проект за комутатор. ...От лада !!! http://info.auto.ru/mitsubishi/faq/article/3703/
  2. ЗАПАЛИ !!! Наистина се оказа бобината. Иначе като я мериш с омметъра показва стойности които се водят нормални, но явно е имала междувитково късо и това и по прецаква работата.Разглобяването и сглобяването на такова делко си е голям кеф, японска инженерна мисъл го е проектирала. Вътре е и комутатора, и фотооптронния датчик за положението на коляновият вал, и бобината. А за причината да изгори си мисля че са много "хубавите" свещи njk iridium, които не приличаха на нищо след две години каране. И сега сложих Шампион, класика, и с тях звука на мотора много повече ме кефи.Добре че не беше комутатор, че тоя модел J955 е голям кът, и единственото предлагане е на китайски от spectromatic, които горят през 6 месеца. Случайно човека от когото си купих свещите е собственик на колт и е със същите проблеми, показа ми два изгорели комутатора J955. Ако някои ще смемя комутатор и не може да намери, тук http://www.mcu-bg.com/mcu_site/viewtopic.php?f=7&t=7178 http://diesel.elcat.kg/index.php?showtopic=5125254&st=20&p=16191682entry16191682 има вариант с изнесена схема извън делкото, просто комутатора е един силов транзистор и някой друг елемент около него. Ако някой предложи изцяло работещ подобен вариант , ще е добре защото не се знае, някой ден може и комутатор да търся. Бях готов да експериментирам с това, но уви, добре че беше бобина !
  3. да, и аз заложих на бобина и си взех една на Mobiletron ot Fugo от представителя им в Варна. След малко отивам да сглобявам..
  4. Бях чел за проблемите с бубините и комутаторите на Колтовете и си мислех, че на мен няма да се случи, да ама угаснах и аз. И сега не мога да запаля, а делка няма никъде. Сега имам искра на свещите, но ми се струва прекалено слаба (жълта а не синя). Най-вероятно виновника за това е бубината, но може ли и комутатора, пък и компютъра да са замесени в това? Разглобявах делкото, вадих бубината, мерих я има съпротивление на първичната и вторичната намотка така както по описанията. Но ако има вътрешен пробив няма как да се разбере. Комутатора също го тествах в бойни условия, отпушва транзистора, но може ли да не пропуска достатъчно и да не пали бубината докрай. Смених капачка и палец, но уви, искрата е слаба. Сменях и свещи.
  5. dido varna

    Свещи Колт

    Слагай иридиеви и няма да имаш проблем. Аз съм на газ с двигател 1,3 12, поръчах си ги от ebay, доста са по евтини там.
  6. Свещите си ги поръчах от e-bay,иридиеви, с разстояние 0,8 мм.За газта се препоръчва намаляване на междуелектродното разстояние на свеща, ни о и с оригиналните става. За чека трябва емулатор за инжекторите, представлява блок с релета и резистори, които лъжат компа при изкл.на инжекторите.Има го в газаджийското магазинче до автогарата.
  7. [и quote name=Арх. Пътко' timestamp='1308768287' post='219287] Добре, значи спирам помпа и инжектори. И последно, кое да е - аванспроцесор + разни емулатори или ламбда-контрол? ПП: dido varna, аз ти бях писал, ама може да не си го получил - фърли някоя друга снимчица на твоята газова (най-вече частите, за които си говорим ме интересуват - кихалката къде е, как се прекъсват помпа и инжектори и т.н.) на stochod@abv.bg, ако не те затруднява. Мерси [/quot Сега ще ти разкажа малко за моята газова уредба, снимките , като ги направя, сега нямам. Монтажа съм го правил сам и знам всичко в детайли. Започвам отзад напред. Бутилката я закрепяш здраво отзад с скоби като внимаваш с показателя за ниво.Тръбата я пускаш успоредно на тръбите за спирачките и другите тръби, те са цял пакет, ще ги видиш отдолу.Изпрителя го монтирах с една саморъ4на планка, а отоплението го разклоних от отоплението на дросела.Използвай хубави водни скоби. За смесване на газта купих готов смесител, снабден и с клапа. Монтира се между дросела и въздушната тръба.Има два входа, затова се исползва тройник за разклонение на изходящата газ.Тройника има и винт за реглаж на дебита на газта.Налага се малко скъсяване на въздушната тръба, поне при мен, за да се събере смесителя. Да не забравиш газовия клапан, вземи си нов задължително.Внимавай при направата на газовите връзки, използвай хубави тръби и лещички, и в последствие контролирай да не изпуска от някъде. Прави се с четка и веро. Сега за ел.часта - не ти трябва нито л.контрол нито аванс процесор, единствено си вземи емулатор за инжекторите-реле с 4 резистора в кутиййка и куплунзи, само с него можех да ги изкл.безболезнено.Помпата няма предпазител, а реле което се изкл.оперативно.Това е засега.
  8. Не придърпва , моя съвет е - спирай помпата и то едновременно с инжекторите, казвам ти го от опит, при мен така съм си го направил.
  9. Проблема е решен вече. :icon_thumbup: Допуснал съм грешка при захранването на превключвателя, а от там и на бензиновата помпа в момент на палене. Тъй като помпата при колта работи едва след като завъртиш стартер, а не преди това като дадеш контакт, то и е нужно захранване в момент на старт. Тьй като съм захранил ключа от предпазителя на радиото, то така е захранено от контактния ключ че да се изключва при старт. Прехвърлих вече захранването от друго място и вече всичко е наред.
  10. на газ не иска да запали при първо стартиране, а иначе след това пали доста добре.
  11. чудех се дали на премина към тази инсталация, но все пак реших и сам с комшията взехме че монтирахме една обикновена газова уредба на моя Колт. Споделям 4е двигателя заработи много добре и с това гориво, дори мисля че работата стана по мека, но най важното, по икономична. Изпарителя го монтирахме лесно, точно под дросела, топлата вода я разклонихме от стъпковия мотор, за газта сложихме един смесител преди дросела и всичко заработи добре. В на4алото изключих само бензиновата помпа от релето и, но в последствие спрях и инжекторите с помоща на един готов емулатор за инжекторите. Единсвеното нещо което ме притеснява е паленето сутрин. На бензин пали но едва след като завъртя два три пъти стартер. Особеното при колта е че помпата се вкючва не като дадеш контакт, а при въртенето на стартера. И дори и вечерта да съм я изгасил на бензин, сутрин и трябват две три завъртания да напомпи бензина до инжекторната рейка. Притеснява ме че като паднат температурите и ще има проблем. Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем да се изкаже по темата.
  12. Иди в Елис Ауто, приятелю, аз преди година сменях там на моя колт и останах доволен. Намират се точно срещу кобрата.
  13. За големия чук може и да ти се обадя... :D Тежка ли е процедурата по подмяната и от къде да го поръчам шарнира, Ратола или нещо друго..?
  14. мерси за отговора, колега. Уплашиха ме че вървят комплект. А възможно ли е от разбития шарнир да ми се изкриви малко волана, или има и друго разбито нещо. Накрайника като че ли е здрав, но колелото при вдигнато положение на крик има луфт в хоризонтална посока.
×
×
  • Създаване...