Премини към съдържание

Sammy

Потребители
  • От него общо

    16
  • Регистрация

  • Беше тук

Местоживеене

  • Град
    Sofia

Sammy's Постижения

Начинаещ

Начинаещ (3/14)

  • Първа Публикация
  • Сътрудник
  • Начален Разговор
  • Първа Седмица
  • Един месец

Спечелени Значки

0

Репутация

  1. Здравейте колеги, Ще ви бъда много благодарен, ако някой знае дали мога да кача резервоар от Колт 1991 г. на Колт модел 2000 г. :help:
  2. Здравейте отново, защо пишете глупости, като смяна на гумички и т.н.?? В случая питането е, дали: DOT 3 и DOT 4 са съвместими. Бихте ли обяснили подробно , защо да не се смесват DOT 3 и DOT 4 ? ?
  3. Здравей отново, мъдро решение си взел, относно цената. Това масло се сменява на 150.000km., ако не се лъжа. Мога да ти препоръчам добавка на Motorex. Швейцарска компания, занимаваща се с петролни продукти повече от 160 години. Може да се каже неизвестна на нашия пазар. Вносител за България е Хеед 91. Потърси с google. Телефоните за връзка, в момента ги нямам под ръка. Лично аз не съм срещал по бензиностанциите, тяхни продукти.
  4. Здравей колега, ако наскоро си купил колата, възможно е предишният собственик да е поставил добавка за Уплатнение и намаляване на триенето, просто кутията не е била, в ред. Обикновенно след като се източи и съответно налее новото, проблема се появява. Друга хипотеза, маслара не е сипал необходимото количество. Възможно е да си попаднал на масло менте или бракувана поради някаква причина партида. Смени си маслото, съгласно указанията, в ръководството за експлатация на автомобила, извърши смяната , в друг гараж и си избери друга марка масло. Извърши смяната веднага след като си изминал поне 35- 50 km. Пробег, тоест колата да е топла за да може старото да изтече до капка, при това бързо. Прибави и високо качествена добавка към новото масло. Желая ти успех.
  5. Еднакви са и подлежат на смесване, в смисъл можеш да долееш DOT 3 или обратното, в казанчето. Двата вида са синтетични. Неможе да се смесват минерална и синтетична, просто се пресича, същото важи и за маслата. Напоследък много рядко можеш да закупиш минерална спирачна течност. Съвременните коли ползват синтетика. За спирачки и съединител, една и съща.
  6. Sammy

    Клеми за акумулатор

    Става и дерматологичен, може да се купи от всяка аптека за около 1.00 лева.
  7. Sammy

    Клеми за акумулатор

    Да кажеш ,че на 100/% са еднакви, не е точно. Като цяло вътрешния диаметър е почти еднакъв, могат да се фиксират към акумулатора, в 99% от случаите. Има разлики при ушите чрез които пристягаш същите към батерията. За сравнение виж Рено клио. Къде забравихте добрия стар Вазелин. По траен е от меда. Под капака се развиват високи температури и меда се разтича бързо, макар че може да бъде някакво решение.
  8. Sammy

    Клеми за акумулатор

    Здравей, определено не са като при античните съветски коли. Можеш да си вземеш твоите за сравнение. Затова ти препоръчах, тази химия. Почиства и импрегнира всякакви ел. връзки. Продават се от фирма хеед 91. , ако не се лъжа. Имат сервиз и магазин в Надежда след моста на Бакърена фабрика и още един на Константин Величков. До сега не съм попадал на фалшета при тях. Това чудо струва около 15 лева., доколкото си спомням. Успех
  9. Здравей, безпорно превенцията е най- добрата защита, сменяш преди да си останал на пътя, в очакване на приятел или пътна помощ. Водната помпа не е консуматив, като масла, филтри и т. н. Следвайки чистия принцип на превенцията, можеш да продължиш с подмяната и на останалите части на автомобила. Сервизните книжки са създадени да показват на собственика и механика, кога и какво е сменено и ремонтирано, съответно колко е надежно и кога трябва да бъде подменено. Всичко се изчислява на база изминат пробег, а за някои части и продукти, като спирачна течност се гледа и фактора време, дори автомобила да е стоял само, в гаража пак сменяш. Когато колата няма сер. Книжка, тех. екип /механика, които подържа колата след обстоен преглед решава какво е за смяна и кое може да почака. Сигурен съм, че във форума могат да се намерят ръководства за подръжка и експлатация на всеки един модел автомобил, произведен от Mitsubishi motors. Търсачката на форума, би следвало да свърши работа.
  10. Здравей, водна помпа се сменя, само когато имаш проблеми с нея, масла, ремъци и др. консумативи, след изминаване на определения пробег, посочен от производителя на автомобила. Това се отнася само за оригиналните Mitsubishi продукти и действително оригиналните смазочни масла.
  11. Sammy

    Клеми за акумулатор

    Здравей, вземи си инструменти и си свали оригинални от някоя удобна за теб автоморга. Определено ще останеш много по - доволен от ментетата, които се предлагат по съмнителните магазинни и лъскавите бензиностанции. Препоръчвам ти спрей против оксидация на клемите и др. ел връзки, казва се: Accu contact. Производство на Motorex. Една от най- големите швейцарски компании за петролни продукти. Гаранция работи, без странични ефекти за акумулатора или ел. инсталацията.
  12. Sammy

    Вода в багажника

    Здравей, имах същият проблем, но с Mitsubishi colt. При мен навлизаше вода от гумения маншон, който прикрива захващането на задния амортисьор, в салона на автомобила. Също така този маншон-тапа има и функция да пази от навлизането на вода в салона и багажника. В случай, че е от там, дори да демонтираш облицовачните кори, седалки и др. и започнеш да миеш шасито, за да видиш откъде идва, вероятно няма да разбереш. Водата навлиза когато караш в дъжд и минаваш през дупките-локви. Ако е от гореописаното място, запечатваш добре мястото със силикон, нахлузваш маншона-тапа, преди силикона да е стегнал и проблема ти е решен. Желая ти успех.
  13. Sammy

    Space Wagon скорости

    Здравей,според мен цена от 500 лв., която включва труд и нови части е напълно разумна. Зависи кой, как и за колко време ще извърши ремонта. Ако си сигурен, че избрания от теб сервиз е надежден ? Напълно се солидаризирам с мнението на колегата, че не може да се каже за каква повреда се касае, преди да се отвори кутията, а от там и точната цена. Желая ти успех.
  14. Здравей, по всяка вероятност не се касае за изгорял предпазител(бушон)Никой конструктор не проектира отделен бушон за две крушки. А още по- малко, японците от Mitsubishi Motors, в частност. В случай, че крушките са здрави, което по моя скромно мнение е малко вероятно, провери дали до гнездото достига ток. Предполагам, че този съвет ще ти реши проблема. Желая ти успех.
  15. Sammy

    С какво масло карате

    Здравей, колегата е прав, за минералното 15w40. Аз лично си карах стария colt, дълги години с минерално на Motorex. Минералното е по- добро за по- износени двигатели, оплътнява по-добре.
×
×
  • Създаване...