Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Здравейте на всички!


Препоръчано мнение

Здравейте, на всички които са в семейството на Мицубиши и по точно на тези които карат Лансер. Аз от скоро съм фен на марката, а също така от скоро се регистрирах в този форум и се надявам да намеря нови съмишленици тука с които да обсъждаме интересни теми.

 

Надявам се съвсем скоро да се присъединя към семейството на :mitsu-smiley: с чисто нов Lancer 1.8 Sportback Intense СИН на цвят. От много време събирах и кътах пари, за да си купя точно този модел и точно син, и съдбата ми се усмихна най-неочаквано! Днеска разглеждайки сайта на :mitsu-smiley: видях, че дават 10% намаление на Lancer което честно казано ме изненада много приятно- не го очаквах честно казано. Цената на колата придоби друг вид измерение и вече не ми се виждаше далечна и недостижима въпреки че не ми достигаше известна сума в първия момент ме хвана малко яд. Въпросът бе че срокът на офертата е 21 юни (точно тогава ми е рождения ден) и като дни е кратък срок но след като завъртях няколко телефона, недостатъчната сума бе покрита (като аз си бях решил че ще платя 50 % от цената на колата при лизинг 5 години). Само че имаше една въпросителна която трябваше да изясня. В оферата не пишеше че колата може да се вземе на лизинг и пишеше че важи само в рамките на Автомобилното изложение.. И отново за късмет аз бях съвсем на близо до експото и влезнах отново с малко късмет, безплатно, въпреки, че то още не бе открито.... просто ядох един обед и понеже сме фирма която има преференции пазачът ме пусна. След обеда разбира се нямаше начин да не обиколя и да разгледам и къде най- първо да отида- разбира се на щанда на :mitsu-smiley: !!! :)

Веднага към мен се приближи едно от хубавите момичета които красяха щанда и ме попита какво искам, а аз направо посочих автомобила и казах че се интересувам от него и дали се дава на лизинг. Тя ми каза че има дилър и ще го извика, човека дойде и набързо ми разказа характеристиките които аз и без това вече знаех. Казах си желанието и оп още една изненада.. Експоната който бе изложен бил с малко по- друга цена от тези които са на склад, тоест малко по-евтин, на всичкото отгоре аз съм първият посетител и ми каза че бих могъл да го капарирам при условие, че колата ще остане до 21 юни, до края на изложението. Капарото беше само 2000 лв които аз имах в банка и така колата е капарирана. Са ми трябва още малко късмет и да бъда одобрен от Aliance и си взимам колата на рожденния ден! :drinks: :drinks:

 

Та така да знаете, че синя Лансер който е изложен там е почти мой и ако някой се качва да го разглежда, нека да се отнася мило с него и за го пази!!! :D

 

ПС: Утре съм на тестдрайв, да потренирам малко че дилъра обясни, че спирачките били направо преоразмерени в излишък (15 " си е доста верно) и спирала като болид. :D Пожелайте ми късмет и скоро ще станем повече хора каращи по-добрата марка коли! :rulez:

Редактирано от valboss
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Късмет колега с банката!

Автомобила е добър.

Очакваме те наживо с :mitsu-smiley: - то.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Надявам се да мине всичко успешно, търговеца ми каза че до два дена ще се разбере дали съм одобрен, но понеже я капарирах в Петък значи евентуално най-късно във Вторник ще знам. Живот и здраве пък ще карам нова кола :wub:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Пич, първо - честито за колата и късмета! Дано останеш доволен от нея и я караш дълго и безпроблемно!

 

Забелязах, че очакваш одобрение от Алианц за лизинга. Аз също съм техен лизингополучател. Когато взимах моята кола ми беше първо ”взимане-даване” с лизингодатели, и в суматохата (а то и при мен си беше подобна суматоха при избора и покупката), не обърхан достатъчно внимание на тази ”подробност”. Лизхвените проценти между различните лисингодатели бяха почти еднакви и просто смятах, че всичките са ”кантар-работа” и разликите са без съществено значение. Сега леко съжалявам, че тогава не задълбах повече по темата.

 

Та, от какво не съм доволен (или по-скоро раздразнен) от Алианц:

 

1. Дилърът на Мицубиши ми предложи лизинг от Алианц и Райфайзен (сигурно му дават комисионна хората). Устно ми беше казал, че аз си избирам при кого да сключа гражданска и каско. След подписването на лизинговия договор констатирах, че това не го решавам аз, а лизингодателя - моята част от споразумението е само да плащам на застрахователя, който те изберат. Нали се сещаш кой е той: Алианц лизинг енд сървисиз, с далеч не най-изгодните оферти на застрахователния пазар.

 

2. В момента тече една реклама на Алианз по телевизията с мотото ”до 30% отстъпка за добрите шофьори!”. Е, като подновявах каското ги запитах за това, тъй като нямах щети от първата година на лизинга. Отгориха ми: ”А, то за лизингови автомобили това не важало... !”. Да им ... майката! Просто знаят, че съм абониран за тях до края на лизинга – за какво да си правят усилието!? За другите им клиенти обаче – да! Не знам какво повече да кажа!

 

3. Колата върви с два ключа, единият остана в тях. Ходих на море миналата година на един гръцки остров, влизаме да се къпем, моят и единствен ключ в плажната чанта. Деца играят наоколо, хората щръкат. Мисля си – бре, ако вземе да се загуби този ключ такава клизма ще настъпи.... Проверявах в Mitsubishi – цената на дубликат на ключа е около 500 лв. (моят е безконтактен) – яка цифра! При подновяването на застраховката им викам: А бе хора, този ключ на вас за какво ви е? Вие просто не можете да го употребите. Колата домува в гараж със СОТ. Вие без съдия-изпълнител там не можете да припарите. Стигне ли се до там, един ключар ще ви е последната грижа! Дайте ми този ключ по гореописаните съображения! Отговор: ”И дума да не става!”. Мои приятели взеха същите коли с друг лизингодател (май от Булбанк), при тях този момент го нямаше, т.е. явно не е 100% практика.

 

4. Има и още куп дреби и дразнещи подробности с Алианц, които не считам за нужно да изборявам сега.

 

Та колега, за какво ти разправям всичко това. Познато ми е усещането при взимането на кола - лизинга някак си се явява последната грижа в такъв един момент:). После обаче береш ядове! Просто те съветвам (в случай че не си го направил все още) да проучиш по-задълбочено различните лизингодатели - няколко дена забавяне не са фатални и няма да провалят покупката. И ако след това пак се спреш на Алианц – пък нека те да са!

Редактирано от Mihail Varbanov
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Г-н Варбанов благодаря за съвета. Ще проверя какво е положението с другите компании. Просто Търговеца ми каза че Балканстар имали дялово участие към Алианц и цените за тях били други. Също така останах и неприятно изненадан, че колата идва без аларма и още по изненадан че Алинац не изисквали такава?! Обяснението беше че понеже колата била с микрочип, за това при Алинац можела да се застрахова без аларма. Ако пък съм искал аларма трябва да си доплатя от 300 и нещо лева нагоре както и да е аларма ще сложа явно по късно..

 

PS: това с резерния ключ е доста интересно, но и гадно. Мисля си дали не го държат при тях от поради други съображения като например, ако човек не си плаща лизинга да могат по лесно да дигнат колата?

Редактирано от Infinity
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Цената на алармата беще 360 лв. по спомен и въбще не ме питаха искам или не искам аларма въпреки че лизингодателя е Алианц. Понеже до тук видяхме само минусите на този лизингодател, които са си вярни, нека да посоча и един плюс. Случва се нещо с колата, караш я в БС и там на едно са ти и огледи и тенекиджии (не дай боже). Разходките са ти по- малко. Infinity, щом си се нагласил да платиш 50% от сумата и ако се осигоряваш на ~400 лв. смятай че сделката (колата) ти е в кърпа вързана :-) .

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Балкан Стар и Алианц наиситна са свързани фирми. Търговеца не случайно ти предлага Алианц на първо място. Правят някаква отстъпка колкото да замажат очите на клиента. Сигурен съм, че ако се сметне, на края цялата изгода ще се изразява в 100-200 евро, които те ще си избият неколкократно с раздутите разходи за застраховките. Просто застраховките са си съществено перо в цялата операция, което хората в общия случай първоначално подценяват.

 

В интерес на истината трябва да се отчете и улеснението, че всичко е на едно място – лизингодател, застраховател и фирмения сервиз. В случай на щета колата просто се транспортира до базата на Резбарска (вкл. и с Mitsubishi Assistance), и те си поемат нещата оттам. Иначе знаеш как е: опис на щети, сервиз, плащания, и като цяло – време и разправии. Е, аз до сега не съм се възползвал още от този плюс, но силно се надявам така да изглеждат нещата с Алианц :unsure: .

 

Ключа и според мен го държат, за да могат “теоритично” във всеки един момент да дойдат и да приберат колата. Много ми е любопитно колко пъти са се възползвали от тази си възможност!? Мисълта ми е, че ако не си плащаш лизинговите вноски, не можеш да постигнеш споразумение с тях как да се процедира в такава ситуация, и не желаеш да върнеш доброволно автомобила – сигурно всеки здравомислещ човек ще вземе мерки да не успеят просто да дойдат и да си го приберат. Наистина не ги разбирам тези хора защо го правят това.

 

PS Spawn, тъкмо като завършвах поста си забелязах и твоя предходен. Така си е, това че са събрани на едно място си е наисина сериозен плюс.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Най-големия и най-съществен плюс на Алианц , че ще че ти одобрят за лизинг щом купуваш от Митсуиши!

Ако решиш да теглиш лизинг от банка, условията им ще са несравнимо по-високи и трудноизпълними, макар , че ще ти излезе малко по-тънко.

Както казахте и магазина и Алианц са на едно място , такаче и обикалянето се намаля наполовина.

От там нататък цените и условията на Алианз не са кой знае колко по -различни и завишени от другите големи застрахователни компании. Всичко е в рамките на нормалното.

 

П.П. Проучи само накрая при прехвърлянето на колата как стоят нещата с нотариусите, че техния (на Алианц) е голям кожодер!

Редактирано от kr0tal
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

krOtal> Мерси за съвета, ще го имам в предвид и това! То да дойде това време... :rolleyes:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте!

Аз моята кола също я взех на лизинг с 50%, но с Хипо Лизинг.

Доколкото знам, когато колата е на лизинг, винаги вторият ключ е в собственика. В случая не съм АЗ, а Хипо.

Алианц и БС....единят има дялове от другия, а другия от първия.. :P Или нещо такова по мои спомени.

Колега, моята кола също е от шоурум-шоурума в Русе, но въпреки нахалството ми не ми направиха никаква отстъпка.( Дилърката ми беше много сладка, но на никой не я препоръчвам)

Колкото до Алармата-мене ме задължиха да си я сложа при тях. Струваше заедно с монтажа някъде около 450 лв.Не твърдя с точност, но ако те интересува утре ще ти напиша колко точно.

Скъпите " Алинаци", буквлно се ИЗГЪБАРКАХА с нас! И пак според мене, благодарение на дилърката...или поне, според мене тя можеше да направи нещо..

случая е такъв: колата я взимаме на името на мъжа ми. Ние нямаме брак, респективно той е ерген и сам. Баща ми, който има фирма и джип на лизинг и т.н искаше да му стане гарант...Те и с него се изгъбаркаха...Човека предложи да направи с банковата си сметка, в която със сигурност имаше пари колкото даже да купи кеш колата...пак нещо не им беше в ред. На всичкото отгоре, баща ми се води работодател на мъжа ми...и им казваме, че мъжа ми има доходи и от свободна професия - щяхме да им го докажеме даже ...пак незнам си какво...Хаотично ви го написах, но се надявам да сте ме разбрали.

Накрая съвсем случайно чух за въпросните Хипо Лизинг и всичко стана много бързо и без никакви запори и тем подобни глупости.

В крайна смета колата не струва милиони и при 50 % първоначална вноска е ясно, че човека не е съвсем без пари.

Проучи и други варинти, освен Алинац.И си настоявай за отсъпката ..

ААА!МЕжду другото на Хипо се оказа и по изгоден лизинга- за 5 години ми се оскъпява някъде с 3500 лв. И няма остатъчна лихва накрая на периода.

Желая ти Успех!

Редактирано от MiraBel
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление няма да стана притежател на Лансер тая година, въпреки че ми одобриха лизинга, аз се отказах от него. Просто се случиха някои неща които не можех и да предвидя. Другата година живот и здраве ще си я взема кеш или пък на лизинг с по-висока първоначална вноска. Така че синия Лансер е свободен за закупуване... налазвайте който може.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление няма да стана притежател на Лансер тая година, въпреки че ми одобриха лизинга, аз се отказах от него. Просто се случиха някои неща които не можех и да предвидя. Другата година живот и здраве ще си я взема кеш или пък на лизинг с по-висока първоначална вноска. Така че синия Лансер е свободен за закупуване... налазвайте който може.

А какво се случи с капарото?

 

Да не питаме ли за причините ?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ми капарото бе загубено, което ние си го знаехме така или иначе че може да се случи, но въпреки, че днеска по рано сутринта бях пратил майка ми да отиде че имах работа и да пита дали могат да го върнат капарото и да направят някакво изключение, там и дали обясненето че би могло, но трябвало аз да отида и да подпиша някакви документи и да се пусне молба, по късно аз отидох лично и ми казаха че немогат да го върнат и политиката им била такава. Само се разкарах и си загубих времето и тяхното. Дилъра ми каза, че ако другата година съм решил да купя кола от тях щели да ми ги приспадната тези пари, което честно казано не ми се вярва, едва ли някой ще ме помни до другата година и тн :rolleyes:

Причините са семейни и не е мястото тук за обяснения.

Редактирано от Infinity
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...