Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Julien

Потребител
  • От него общо

    38
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което Julien е написал

  1. Колега, наличен ли е преден ляв шенкел и дали е за 276мм. диск?
  2. Ами от Мицубиши са се опитали да намерят някакъв начин да си отправят грешките при новите версии на Галант /2001г.-2003г./. Основен проблем на Галант преди версията със 161 к.с. /2001г.-2003г./ са спирачките. Сменили са двубуталните апарати с еднобутални и фактически са махнали разпределителя на спирачното усилие към задните спирачки. Първото намалява блокирането и разбиването на предните спирачни апарати, а второто намалява натоварването на предните спирачни дискове и апарати, защото започват да се натоварват и задните спирачки.
  3. На Галантите, които са фейслифт /вероятно става въпрос за тези със 161 к.с., защото моя е края на 1999г. и е 163 к.с., и уж е фейслифт, но има стандартния разпределител/ Мицубиши се отказват от стандартния дотогава разпределител и започват да поставят прост преходник /същия на външен вид, но празен/ - MR510720.
  4. Клапаните вътре се изваждат и се махат. После останалите неща са връщат по местата си и всичко се сглобява обратно. След това колата ще се държи така, сякаш няма разпределител на спирачното усилие.
  5. Julien

    Жълта лампа на маслото

    Контролна лампа за ниско ниво на маслото в двигателя. Жълтата лампа в дясно.
  6. Julien

    Пружини за Галант 2.0 ?

    Галант пружини Предни за 2WD с ляв волан За двигател 4G63 - Диаметър 12 мм, среден диаметър 70-110 мм, дължина без натоварване 366 мм За останалите двигатели - Диаметър 12 мм, среден диаметър 70-110 мм, дължина без натоварване 374 мм Задни за 2WD с ляв волан стандартни За седан - Диаметър 9 мм, среден диаметър 62-102 мм, дължина без натоварване 397 мм За комби - Диаметър 9-10 мм, среден диаметър 63-103 мм, дължина без натоварване 405 мм Задни за 2WD с ляв волан саморегулиращи се амортисьори За седан - Диаметър 9 мм, среден диаметър 94-102 мм, дължина без натоварване 330 мм За комби - Диаметър 10 мм, среден диаметър 95-103 мм, дължина без натоварване 321 мм Задни за 2WD с ляв волан усилени За седан - Диаметър 9-10 мм, среден диаметър 63-103 мм, дължина без натоварване 386 мм За комби - Диаметър 10-11 мм, среден диаметър 64-104 мм, дължина без натоварване 383 мм
  7. Пилкингтън - сложих такова 2012г. и ми се струва, че цената беше около 110 - 130 лв. Фирмата /там където ходих аз/ се намираше на Военна рампа.
  8. Здравей! При мен най-левия бутон е TCL/OFF, средния не се използва - има само букса и черно подобие на бутон, най-десния е за за регулирането на височината на фаровете.
  9. Неприятно! Наистина, вероятно е торка. Аз правих торк при Пламен преди 7-8 месеца. При мен нямаше някаква конкретна причина да се случи, а дали превключваше гладко - усещаше се много слаб удар. Предполагах, че е тампон. Иначе нищо друго не свети и никакви други индикации, че нещо не е наред, освен "малкия" проблем, че не включва на никаква скорост. Колега, наистина ако искаш, чуй се с Пламен /той е в София/ - поне да те ориентира какви са ти вариантите.
  10. Julien

    Галантът загрява

    Нормалното положение на стрелката е малко под средата на скалата. Моята стрелка веднъж я видях над половината и ми изхвърли антифриза през износено водно съединение. Надявам се да не я видя втори път пак там.
  11. Колега, виждам, че и при теб диагностичната букса(черната) е разположена с по-късата страна на трапеца нагоре. Отляво остава бялата букса. Имаш ли идея кой е пин 1, защото из форума виждам варианти, при които буксата е разположена с по-дългата страна на трапеца нагоре и съответно пин 1 е първият на горния ред от ляво на дясно.
  12. Julien

    Акумулатор за Galant 2.6 шестак

    Здравей, колега! Според Autodata (по думите на колега) и във книжката на колата за 2.5 е 52Ah. http://akumulatori.bg/172/Product/92/Berga%2077Ah%20Power-Block#info До този размер съм пробвал и се събира на мястото за акумулатора и се затваря предния капак нормално. По мои измервания махимално допустимите размери са следните 270/185/210 мм - ДхШхВ. Алтернатора на 2.5 - според колеги е 90А, според книжката е или 85А или 100А.
  13. Julien

    Галант 2.4 GDI 2001 на части

    Здравей, колега! Получих кривите предни носачи, У-образните горни предни носачи, предните биалетки със стабилизиращата щанга. Благодаря за бонуса. Ще трябва да се реванширам при следващата сделка. Успех с останалите неща!
  14. Здравей Алекс, Да ти се намира здрав крив десен носач за Галант 2.5 1999г. и цена евентуално. Благодаря!
  15. Здравей, колега! Маслото за автоматика по книжка е 7.8 л. Препоръчваното масло е DIA QUEEN ATF-SP II/III От Ратола маслото наливно е около 30 лв с ДДС за 1л. Общо взето тези автоматици са или с 1 или с 2 филтъра, като всички имат вътрешен, но не всички имат външен. При мен вътрешния филтър беше около 70 лв. - сменя се при отваряне на кутията, което се прави при ремонт. Лесен вариант да разбереш броя на филтрите е да звъннеш в Ратола и по вина на колата ще ти кажат. Маслото се сменя след 60/90х.км или 4 години (официално 90х.км, но това зависи и от това какво количестово от него е сменено). Тъй като смяната на цялото количество масло е силно затормозяващо (поне в България), повечето сервизи и майстори успяват да източат около 5-7 литра. И поради това или трябва да се примириш с това положение, или се налива новото и след няколко минутна работа на двигателя да преточва пак. Но така ще ти трябват между 8 и 10 литра.
  16. Благодаря, колега! Всичко с частите е супер. Нямах възможност да пиша по-рано. Благодаря още веднъж и успех с продажбата на останалите неща.
  17. Здравей, колега! Най-вероятно шума от въздуха се чува повече когато седиш отпред, отколкото отзад - аз пък в моята кола май само веднъж съм се возил отзад за малко и то когато я купувах. Загледай се при отворени врати във вертикалната колона между вратите отвън. Уплътнението на задната врата много хитро ляга върху колоната и самата колона е добре проектирана спрямо задната врата. Проблема според мен е във вертикалната фуга между двете врати на височината на стъклата и в разположението на вертикалното уплътнение на предната врата. То просто е много напред и оставя фуга между двете врати, където влиза въздуха. Дали са правилни тези мои разсъждения ще разбера след месец-два като се постопли времето и като се организирам да изследвам правотата на разсъжденията си и евентуално като добавя вертикалното уплътнение между вратите, такова каквото имат "далеч по-върхови" модели като Опел Зафира около 2006 година. Просто се загледай в Опел Зафира около 2006 г. и ще разбереш какви са предположенията ми.
  18. Julien

    Части от Galant 97' 2,5V6 комби

    Мокета вече е при мен! Тъй, че го извадете от списъка. Благодаря на колегата за бързата реакция. Весели празници!
  19. Колега, за тавана мога да споделя как аз го свалих и поставих, но не зная как може да се измъкне от колата и да се вкара в другата. Моята е седан с шибедах и определено без да се свалят седалки или предно или задно стъкло е трудно - не зная дали е възможно. Когато си намериш таван мога да обясня. Успех!
  20. Здравей, колега! Общо взето може би около 200-250лв. Това което съм изолирал са пода, вратите, в уплътненията на вратите и багажника съм напъхал от прозрачните маркучета. Използвах четири вида изолации от bauhaus - виброизолация черна подобна на асфалт около 2мм, корк около 1-2мм, една зелена изолация - около 2-3мм и една с подобно на станиол покритие около 2-3мм. На трите последни имаше технически данни на етикетите, така че сам би могъл да се ориентираш за това какъв шум спират в dB. Корк не съм слагал навсякъде защото не зная как се справя с водата. Общо взето за ламарината лепя с лепило асфалтовата и т.н. Асфалтовата и още една от изолациите съм набутал вътре във вратите при стъклата. Другите две отвън под кората. Но за всичко това си е необходимо време - по врата или две на ден е сравнително реално да се прави. Пода го направих за 1 ден, но ми остана още малко под краката на шофьора. Реално има полза, особено що се отнася за скорости до стотина километра. За основния за мен проблем при скорост над 130км не съм сигурен. Вратите ми станаха по-тежки и по-трудно се затварят, но те и преди се затваряха сравнително не много леко. Писал съм по-нагоре в темата на 2-3 места. Музиката се подобри особено в областа на ниските. Подобрение има спрямо шумове откъм ходовата част, въпреки че не съм изолирал таблото и предните калници. Не съм изолирал тавана и колонките между вратите.
  21. След като се поизолирах прилично вече при ненормално каране не си чувам двигателя, та се налага ща не ща да я карам както ща. Както каза един приятел - "абе бива ли така - че то звука от двигателя е една от екстрите на тази кола!". И всъщност японците и затова не са я изолирали като хората - да могат такива като нас да се кефят.
  22. Зъбчетата са настрани и след развиването на двете болтчета капака на жабката увисва на зъбчетата и трябва да се придържа. Трябва внимателно да се дръпне (да се приплъзне) капака надясно 3-4 мм. Това освобождава зъбчетата и капака може да се извади.
  23. Абсолютно точно! Спестяването на 2 минути за развиването им прави изваждането на филтъра възможно, но с голямо усилие.
  24. Julien

    Покупка Галант

    Аз реших, че вече си се сдобил с автомобила! Иначе тези неща едва ли ги има колата: Блокаж на диференциала и Хладилна жабка. Моята кола е от Швейцария и е седан, но отвътре мисля че е същата, така че ако се спреш на тази, мога да съм ти полезен с "щракането по копчетата".
×
×
  • Създаване...