Премини към съдържание

dissmissed

Потребители
  • От него общо

    16
  • Регистрация

  • Беше тук

Местоживеене

  • Град
    Карлово

dissmissed's Постижения

Начинаещ

Начинаещ (3/14)

  • Първа Публикация
  • Сътрудник
  • Начален Разговор
  • Първа Седмица
  • Един месец

Спечелени Значки

0

Репутация

  1. Ей вярно се оказа болта - разхлабени и на двете чистачки. Успях добре да затегна левия но на дясната чистачка е неудобно да хвана с ключ и не успях. Предполагам с инструмент ще се затегне добре. Благодаря ви !
  2. Колеги, следния проблем с чистачки: работеха няколко минути на най-висока честота и по едно време започнаха да се вплитат една в друга. Намалих оборота и пак същото. Свалих дясната за да не се вплтат и карах така няколко минути. Забелязах, че лявата започва все-малък пермитетър да покрива и скоростта й се забавя докато съвсем отказа. Като сменям настриойките от лостчето и самата чистачка леко леко се опитва да помръдне и толкова. Предполагам че не е бушон (защото може би ще откажат отведнъж тогава ? ), а проблема е с моторчето. Моля да ми кажете как най-бързо мога да проверя дали е това (не знам къде се намира моторчето и въобще не съм наясно с устройство на автомобили :Д), откъде мога да купя нов, или къде има сервиз в София, където мога да оставя колата. Събота с колата ще се пътува до чужбина и трябва дотогава да го оправя тоя проблем... Благодаря !
  3. Здравейте, свалих кората и се оказа че една пластмаса която е хваната за ръжката и дърпа жилото е счупена. Централното е ок. Ще потърся от някъде такава част, ако не ще е Hand made решение ;D
  4. Здравейте, нека разкажа какво се случи. Бях натиснал бутона за заключване на вратите (този, който е между двете предни седалки зад лоста). Доколкото ми е известно бутона заключва вратите и те не могат да се отворят отвътре и целта е сигурност по време на движение. Или пък целта е да не могат да се отворят отвън докато е натиснат бутона ? Та бутона беше натиснат и аз тръгнах да слизам от колата. В момента в който дръпнах "ръчката" да си отворя вратата се чу едно щракане сякаш разни неща се счупиха и край. вратата не се отвори. Дръжката колкото и да я дърпам нишщо не прави и нишо не се чува. Излезнах през другата врата. Шофьоската отвън се отваря и заключва, но отключването/закл. действат само на тази врата, а не централно. Утре ще я разглобя вратата по светло и се надявам просто някоя пластмаса да се е счупила и да се оправи ленсо. Имате ли идеи какво може да е станало, може ли да се прецакака централното така, и въобще като я разглобя какво да гледам и какво да правя. И ако не мога да се справя естествено къде има хора които могат да видят. Аз първо не съм на ти с колите и второ не знам в София кои са хората и сервизите където мога да отида. Всяко мнение и съвет ще ми е ценен. П.С. На същата врата отскоро не работи и ел стъклото, не помня дали жилото е скъсано или моторчето е за смяна. Бях чел за някой разбирач от Княжево който ги оправя тези неща, но не намерих никакъв контакт. Ще ми е полезно ако някой го познава да каже нещо.
  5. Нека споделя че проблема беше открит и решен. Значи махнахме мокета между предние и задните седалки и под него имаше капак махнахме го и отдолу е резервоара. Имаше 3 маркуча и се оказа че 1ния от тях е спукан. Смениха ми го струваше ми 18лв сега всичко е ок.
  6. Да разбрах че колегата MIlen_z е мастъра тук, просто в момента нямам възможност да отида в Пловдив. При първи шанс ще му пиша да видим )
  7. Колата е Каризма 1,8 ГДИ 1998г. Когато я запаля, и я държа на свободна без да подавам газ, оборотите се качват над до 1500 някъде и падат до под 500 и постоянно стрелката е нагоре надолу, няколко пъти даже като падне стрелката и ми гасне. Предполахгам това не е нормално, предполагам трябва да държи около 1000 стабилно без да подавам газ. Докато карам ако пусна газта и отново пада леко. Да ме насочите какво може да е, аз така или иначе ще я закарам в сервиз да видят тази работа де.
  8. Колеги, откъде в София мога да си купя тампони за стабилизираща щанга ? И каква марка и модел/номер са тампоните за Каризма 1,8 ГДИ 1998г ? Благодаря )
  9. Тенкс !! Аз вече лягах и гледах, жилото не е скъсано, но като че ли пластмасата, която е около жилото съм я счупил в единия край...квоот е като дръпна с клещите се отваря капака.. Още нешо - при всяко запалване на колата тези разстояния A и B започват от 0..не трябва ли поне единия режим да показва последно изминатото разстояние ?
  10. ОК ! Иначе преди това зареждане наистина нямаше почти никакво гориво
  11. Колата е Каризма 1,8 GDI 98год. Днес исках да отворя предния капак но дръпнах жилото и то се откачи, сега цялата дръжка за капака движи свободно. Не зацепих как да го закача пак - може ли някакви насоки как трябва да е ? И бтв откдъе сменям какво да ми показва борд компютъра - дали изминати км, разход и т.н. ? Благодаря
  12. А как да превключвам примерно от режим да ми показва колко км съм изминал да ми показва среден разход, моментен раход и т.н. ?? Още не мога да намеря откъде :X :X :X
  13. Благодаря ! Утре ще и сипя пак, няма да я карам на червено. Сега я оставих да поработи няколко минути и ми замириса пак на бензин. Явно някъде олива или пръска. Нз това доколко ще влияе на разхода. Но без значение понеделник ще се преглежда обстойно и ще се оправя проблема. Все пак няколко предположения колко сериозен може да е проблема ?
  14. Взех си Каризма 1,8 GDi преди няколко дни. Карах я само 10км днес щото досега не беше при мен - и 1 път ми направи впечатление че не се изключи мигача - казах си че сигурно съм взел завоя с малко завъртане на волата но вече не помня> сега като прочетох тази тема и си мисля че явно е често авление при модела
  15. Аха както и предположих...но все пак като почна да душа след каране и усещам някой друг полъх на бензин....колата я взех миналата седмица от автокъща и още не съм я карал много само тия около 70км, може би 80. Наште ми напълниха главата че има теч, и за това се чудя...Ако предположим че са останали около 10 литра и свети, тогава за 10 литра стрелката ще падне ли най-долу на нулата ?? И още 1 въпрос - да си позволя ли да каарам докато свърши напълно или мога да прецакам нещо така ? Четох подобни неща из форума но все пак реших да питам и тук сори. Това ми е първа кола и още не знам много работи, общо взето съм си неандерталец. Благодаря много !
×
×
  • Създаване...