Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

A9A

Потребител
  • От него общо

    114
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което A9A е написал

  1. Каквото повикало, такова се обадило! "Като си стигнал до този извод,да си ги купуваш от ратола и парите не са проблем за теб . Защо я пускаш тази тема ами не звъниш директно в ратола." Защото съм достигнал до този извод след "пускането" на темата като се запознах с цените на "търговците"! Като си стигнал до този извод,да си ги купуваш от ратола и парите не са проблем за теб . Защо я пускаш тази тема ами не звъниш директно в ратола. Майсторе имаш ли ключ 10? Имам! И знаеш ли защо имам? Защо? Защото не го давам! и кои е този които ти иска 45лв за вътрешно огледало ??? 35-40 лева! nickname-ове няма да споделям! За тази цена мога да ти предложа и вътрешно и външно огледало Еми да беше пуснал едно pm и да сме доволни и аз и ти, а не да ми се правиш на интересен!
  2. Благодаря за съветите! Още не съм намерил. Предлагат ми както казваш цялото огледало (с корпус и т.н.). Мисля че може да се извади без да се разглобява цялото. Издърпаш напред - то и без това е счупено, няма как да стане по зле положението. Вътрешно огледало ми предлагат за 35-40 лева и като сложиш доставката ми идва в повече. 50 лева не са пари, ама да ми ги искат за огледало, което било изхвърлено някъде (купчина с части) и сега да ми го снимат на земята - не мерси. Ще си купя ново от Ратола ама на такива търговци пари няма да дам!
  3. Здравейте! Търся ляво огледало, асферично с подгряване. Само огледалцето, а не цяло ляво "огледало". Търся също и вътрешно (централно) огледало. Галанта е фейслифт, ако това има значение. Телефон за връзка : 0883306998
  4. Когато едната се беше развалила другата си работеше, поне при мен беше така. Галанта ми е фейслифт (ако това има значение) :good:
  5. A9A

    Преден спирачен диск

    Карах с 276мм EBC перфорирани дискове и с накладки EBC серия Ultimax (черната серия). Сега съм с накладки от DJ-я (някакви японски) и пак съм доволен. Червената серия накладки им трябва загряване, а в града неможе да караш постоянно с горещи спирачки. Преди имах биене при спиране и си мислех че дисковете са заминали, но след смяна на гумички и машончета на водачите на апаратите, биенето изчезна. Плава ли спирачния апарат без да "закача" някъде, няма начин да се изкривят дисковете. Вече ако си мислиш че караш самолет и постоянно си на гаста и спирачката може да ги изкривиш дисковете...
  6. A9A

    Експеримент 100 Октан

    За 7 години каране на Галанта, само веднъж съм сипвал обикновен А95 и то от Лукойл- ускорение и максимална скорост не ме интересуват много, но работата на място стана ужасна - претрисане, което се усеща сериозно в купето. Дали не съм уцелил хубав бензин или просто на този мотор не му понася А95 е друг въпрос. Пробвал съм всички "премиум" бензини (по няколко резервоара от всеки един вид) и най-добре се държи с Shell V-Power 95. Преди на ЕКО имаше един А95+, но го спряха, а новият А100 Кинитрон не ми харесва - цената му е доста за това, което предлага.
  7. Намали малко тона ;) Нека върне ръчно и да види дали ще ускори -> ако ускорява проблема не е в мотора. Ако натиснеш до долу, но без бутона под педала, не всеки път връща скорост ;) На 3000 оборота при 110км/ч си на 4-та с отключен lock up ;) Ако на равен терен колата си върви добре, не се притеснявай. Спирам с глупостите :D :D :D
  8. На магистрала Люлин има места с големи наклони, за които 4-та скорост на автоматика е доста дълга и няма как да ускориш повече. Върни ръчно на 3-та и тогава ускорявай или просто изчакай да свърши наклона. Мирише защото отключваш lock up-a и започваш да прегряваш маслото. Виж дали не ти текът и гарнитурите на капаците на главите.
  9. Имал съм вземане даване с тоя Любо, пълен измекяр. Работи бавно, но за сметка на това и некадърно. Ако не ти хареса как е станало, ще чуеш "за тез пари толкоз", нищо че той определя цената на ремонта и ти не правиш пазар.
  10. A9A

    Студена не държи обороти

    Има майстори в този форум. Които от тях е готов да я извърши да (ти) пише.
  11. A9A

    Студена не държи обороти

    Цялостна настройка на дросела + проверка дали всички потенциометри по него работят линейно ;)
  12. Имам луфт в долното каре на кормилният прът. Намерих втора употреба в добро състояние, но незнам откъде да подхвана смяната, така че да има най-малко разглобяване. Окачвам предложения :icon_thumbup:
  13. A9A

    Парно

    Дали ще е включено или изключено все тая. Тръгна ли на дълъг път, започвам от 22 и стигам до 28-30 градуса :icon_doh:
  14. A9A

    Омаслени свещи отвън

    Придърпването няма да се оправи след смяна на уплътненията на свещите. Търси проблема другаде. Ако на бензин го няма, проблема е в монтажа или настройката на ГИ ;)
  15. A9A

    Проблем със свещи?

    Имаме развръзка - свещите са оказаха менте... Сложих нови и претрисането изчезна. Ако някой реши да сменя иридиеви свещи да не го прави преди да мине с тях повече от 120к км. Моите имаха съвсем малко изхабяване на електрода и НИКАКВИ признаци, че не са в добро състояние. Това за около 30к км. на бензин и 65к. км на газ. :icon_thumbup: п.с. Някой да има проедурата за настройване на TPS-а без диагностична апаратура ? :rolleyes:
  16. A9A

    Проблем със свещи?

    Ще си позволя да използвам темата на колегата :icon_bye: Свещите (Denso IK20) станаха на 90к км. и нали съм си маниак на тема подръжка веднага поръчах нови, пак същите. Старите бяха чисти, но с леко изяден електрод. Да уточня, че колата нямаше никакви проблеми със старите свещи. Смених ги, запалих и колата заработи перфектно, но... Минах около 1000км и когато спра на място на "D" (колата е автоматик), а даже и на "N", двигателя претриса сякаш някой цилиндър не пали. На моменти се усеща много леко, на моменти по осезаемо. Проверих сто пъти да не съм забравил да свържа някой вакуум или датчик, но всичко си е ОК. Откачах акумулатора - пак същото. Някой имал ли е подобен проблем, защото не ми се сменят части на посоки. Новите свещи ги взех сравнително евтино и имат малка визуална разлика със старите - шестостена за стягане е видимо по-нисък, но старите са от преди 5 години и си помислих, че може би са променили дизайна. :icon_hmm:
  17. A9A

    Маркучи за климатроника

    Климатика трябва да включва и изключва. Колкото повече се увеличава времето, през което върти компресора и съответно времето, през което е изключен ("не върти") намалява, толкова по-износен ти е компресора или фреона е намалял. Външната температура също има значение - няма как при 35+ външна да включва рядко, но все пак не трябва да е зацепен постоянно. Нормално е на Витиня (надявам се за тези тунели става въпрос), като знам какъв наклон е на места да се усеща пускането на компресора.
  18. A9A

    Електро Галант

    Каква е масата на автомобила след като си изхвърлил всичко, което е свързано с работата на дизел (двигател, гърнета, резервоар...) ?
  19. Проверих дали има разлика при бензин или газ - няма никаква... Шума не е от скоростната кутия, това е ясно. Ще сменя всички носачи, тампони, накрайници по предния и задния мост и всичко ще е наред :icon_thumbup: :icon_clap: :icon_dance:
  20. От около година-две започна да се усеща едно леко почукване при рязко подаване или отнемане на газта, но в последно време забелязвам леко повишаване на шума. Най-изразително е на втора скорост (колата е с автоматична трансмисия) при рязко отнемане на газта и скорост около 40 км/ч. Не мога да разбера откъде идва - дали от тампоните на двигателя и автомата или някъде от окачването. Да не би да е от тампоните на магарето? При преминаване през неравности окачване не издава никакви звуци. На първа и трета скорост почукването е едвам доловимо, а на четвърта въобще го няма. Някой имал ли е подобен троблем?
  21. A9A

    Тракшън Контрол

    При мен тракшъна премигваше когато съм спрял и включил на "D". Оборотите падат аха-аха да изгасне, в същият момент премигва лампата за сработване на TCL (с оптитронното табло съм) и веднага се вдигат до малко над номиналните. Оказаха се инжекторите на газовата уредба. Колкото по-ниска беше околната температура, толкова по често и осезаемо го правеше.
  22. A9A

    Тракшън Контрол

    Падат ти оборотите на празен ход и като ги вдига така премигва. Проблем с газовата - газови инжектори или в най-добрият случай лоша настройка или ниско налягане след изпарителя ;) TCL мига заради дросела - почистване и настройка на TPS и APS. Ако има проблем с вакумите колата ще е в сервизен режим - караш с макс. 30-40 на трета скорост, а педала е натиснат до долу ;) Check engine - лоша настройка на газовата. ;)
  23. Наложи ми се да откачам акумулатора преди зимата и от тогава тръгне ли компресора на климатика (когато е студено и работи само на режим "ECO *") оборотите не се покачват. Няколко пъти даже изгасна мотора. Предната събота като беше топло и се включи на режим "*" най-накрая перките на радиаторите се включиха и мотора си вдигна оборотите. Но тези дни пак застудя и мина на режим "ECO *" съшата история - аха-аха да изгасне. Работи на ~500 оборота. :icon_hmm:
  24. Купувам комплект запазени лайсни за прозорците на предните и задните врати. MR214265, MR214266, MR214267, MR214268 - това са каталожните номера. Моб. 0883306998 Атанас ;)
×
×
  • Създаване...