Премини към съдържание

aleks12

Потребител
  • От него общо

    51
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което aleks12 е написал

  1. Те французите не са ги карали насила да вземат по-старата им генерация скоростни кутии.Не съм сигурен,но май е от Рено 19...
  2. aleks12

    Дискове Каризма GDI

    Колега,можеш да си провериш и сам тук http://www.eurocarparts.com/brake-disc
  3. Колега,какви обороти държи мотора ти докато позагрее?Моята държи около 1500 оборота извесно време и след това ,като се позатопли спадат до нормалните.
  4. http://www.calculator.bg/1/avtomobili_gumi.html Ще дава грешка в километража ...
  5. aleks12

    Проблем със запалването

    Възможностите за които се сещам са ламда сонда или датчик на Хол.А като махна катализатора,какво стана с ламда сондата?Къде я сложи?Не беше ли мястото й в катализатора?
  6. aleks12

    Тракане/скърцане/ отзад

    Е колега,има ли подобрение след използването на този "вълшебен" спрей? :D
  7. Браво! Много професионално клипче!И особено често се вижда емблемата-голяма любов.И колата си я бива де.Само внимателно с дупките по пътя,които си хванал в кадър! :icon_clap:
  8. Аз лично бих сменил пистовия ремък,ако не изглежда добре.А ролката ако ромоли лагера.А не виждам свещи в сервизния списък...
  9. aleks12

    Проблем със скорости

    Като се замислям сега за този проблем,аз имах проблем с задна предавка,заради износването на онези прословути втулки.Преди да ги сменя, въртях ориентацията на големия прът отдолу и постигнах положение при което всички скорости се включват.Разбира се хлабините бяха ужасни.Има един болт на тази щанга,който стяга втулка с шлици.Този болт се разхлабва и се върти пръта леко и се пробва как са скоростите.Ако е по-лошо значи посоката е обратна.Разбира се първо си бележиш с чертичка първоначалното положение на пръта.
  10. Не бих казал ,че не оказва влияние "изпушилия"диод.Алтернатора е трифазен генератор и все едно една от фазите да я няма.Тогава 14,2 волта си дава,но дали са достатъчно "амперите".
  11. aleks12

    Проблем със скорости

    А провери ли нивото на течноста в резервоарчето,което захранва хидравликата на съединителя?
  12. aleks12

    Проблем със скорости

    Колега,погледни дали нямаш теч около цилиндърчето ,което задейства съединителя.Може да е изпуснало и да не се придвижва достатъчно.Тоест съединителя да не "отделя"напълно.Скоро се дискутираше такава тема.
  13. aleks12

    ABS

    Колата има ли компютър?Ако да,мове да се направи диагностика.На друга марка кола светваще АБС поради лош ел.контакт на един от сензорите.На Каризма не знам къде се намират сензорите на АБС.Поне не ги видждам на моята при колелата.
  14. aleks12

    Съединител

    Да,разбира се.Не е особено трудна смяната.
  15. aleks12

    Съединител

    Аз имах същия проблем и се оказа ,че е пробита гумичката,която е нанизана на буталцето.Е тогава ремонтния комплект би трябвало да ти свърши работа.
  16. aleks12

    Лагери за алтернатор

    Да, шума беше пропорционален на оборотите.
  17. aleks12

    Check engine

    Предполагам ,че алтернатора е 90 А производство на Бош,като моя.Ако е така,сваляш алтернатора като отвиваш двата болта,откачаш кабелите/преди това плюса на батерията да не стане късо/и след това проверяваш четкодържателя с четките.Релето регулатора, за което говори колегата е в четкодържатела/електронно е/.Според мен проблема е в четките или износени пръстени на ротора,но така или иначе четките не могат да се сменят отделно.Така че се купува целия четкодържател ,който не е евтин...
  18. Втулките са под скоростната кутия.Това е края на голямата щанга,която идва от скоростния лост.Има само болт и гайка за развиване.Два ключа 11,отгоре гаечен за контра на болта,отдолу гедоре.Голямата щанга може да се регулира като се върти в една скоба,ако е необходимо.Само се освобождава стягащия болт.Нищо сложно!
  19. aleks12

    Лети джанти Каризма

    Специално за централния отвор съм виждал да се ползва допълнителна втулка пасваща специално за Каризма/Ако не са специално за нея/.А делителния диаметър на отворите за шпилките просто измери с линйика дали е 114мм.
  20. Колега ,а защо не отвориш барабана и да видиш за какво става дума.Ако няма накладки или саморегулирането е заяло например е видим проблем и лесен за отстраняване.
  21. aleks12

    Лагери за алтернатор

    Ако някой реши да сменя лагери то те са 17Х35Х10-отзад и 17Х47Х14-отпред.При разглобяване е добре да се свалят първо четките със зарядното реле, за да не се счупи някоя четка.Ремонта е нищо работа.Не можете да си представите колко намаля шума от двигатела! :good:
  22. Най-накрая и аз смених прословутите втулки!Преди това бях завъртял малко дългия лост ,който влиза в тези втулки и всички скорости се включваха.Само дето имаше хлабини като при Москвич 408.Не съм връщал ориентировката на лоста обратно, след смяната на втулките.Сега е далеч по-добре!
  23. След подмяна на алтернатора вече не бръмчи като трактор,не ручи ка...

  24. Някой знае ли какви са лагерите на алтернатора.Чува се силен шум от мястото на алтернатора при работещ двигател и предполагам ,че неговите лагери са причина за това.Ако го разглобя естествено ще видя какви са точно,но ако е възможно е по-добре първо да ги купя.Благодаря предварително! :help:
  25. aleks12

    Проблем с обороти

    Аз пък имам следния проблем.Не много често,но се случва на празен ход оборотите да варират надолу и мотора гасне.Колата няма компютър или някаква електроника.Ако някой е чистил това МПХ ,моля да сподели как се сваля.Ще се занимавам тия дни с проблема и всякакви идеи ще са ми от полза.Взех и течност за почистване на горивната система за профилактика ...
×
×
  • Създаване...