Премини към съдържание

Chushev

Потребител
  • От него общо

    31
  • Регистрация

  • Беше тук

Местоживеене

  • Град
    Пловдив

Информация за профила

  • Пол
    Мъж
  • Кара
    Carisma 1.6 99к.с. GLX 1998

Chushev's Постижения

Откривател

Откривател (4/14)

  • Първа Публикация
  • Сътрудник
  • Начален Разговор
  • Първа Седмица
  • Един месец

Спечелени Значки

0

Репутация

  1. Chushev

    Проблем с обороти

    Като чета това "Като карам и е включен климатика изключвам от скорост и колата така да се каже само че не гасне", проблема изглежда същия какъвто беше при мен. От системата за празен ход беше. Милен ми го почисти и настрои за 10 минути
  2. Chushev

    Разход на гориво

    Последния уикенд пътувах до София и обратно 2 пъти, с 20сетина километра градско в София и още 20сетина в Пловдив - общо 600 километра със средна скорост 120. В колата бяхме 3ма човека повечето време, само последно на връщане към Пловдив бяхме 5. Разхода ми дойде точно 7.0 л/100 бензин.
  3. Chushev

    Разход на гориво

    Мда, моята Каризма 1.6 е от 1998 и няма моментен разход. Да споделя от преди 1 месец някъде разхода ми. 650 изминати километра Пловдив - Боровец - Рилски Манастир - Боровец - Пловдив (с многобройни кратки пътувания от вилна зона покрай Боровец до центъра на Боровец и няколко ходения до Самоков) - разход 6.4. Почти постоянно с климатик, средна скорост около 100 предполагам.
  4. Намерих в Ратола - 10 лева с доставка за следващата седмица.
  5. Някой знае ли в Пловдив дали се продава такова копче за шофьорската врата ново?
  6. Да питам аз нещо друго свързано с климатика. Когато си пуснете климатика, оборотите на колата нагоре ли отиват или надолу? При мен отиват надолу и след 5-10 секунди се качват на нормалните нива отново. Климатика ми е нормален, не е климатроник. При вас как е?
  7. Дано Защото съм свикнал да виждам стрелките на други коли точно в центъра на прибора. Иначе няма значение градско или извънградско, винаги стои на това място, малко преди средата, и не мърда.
  8. Здравейте, имам едно питане, но реших да не пускам нова тема, та ще си пиша в старата Стрелката за температурата на двигателя ми не стига до центъра на деленията, а стои малко по-наляво. Нормално ли е да стои там, все едно не вдига нормалната температура, а стои малко по-студен?
  9. Chushev

    Проблем с обороти

    Мерси Утре имам малко път извън града така или иначе, като се върна ако е същото ще ходя при Милен. Само ориентировъчно, колко пари са горе-долу ремонтите по системата за празен ход? Има ли там някоя част, която спада към скъпите ремонти?
  10. Chushev

    Проблем с обороти

    Значи според теб не е от ЕКУ и няма смисъл да карам колата, за да се адаптира?
  11. И аз съм новак още с кразимите и дори моята не е GDI, но из форума многократно се пише за допълнителната профилактика, която трябва да се прави на GDI двигателя на всеки 70 000 километра.
  12. Chushev

    Проблем с обороти

    Тази процедура на DANI MG има ли смисъл да я правя, щом колата ми не е GDI? А изминаването на 5-10-20 километра за адаптацията има ли значение дали ще се изминат ивънградско с постоянна скорост или градско със спиране и тръгване?
  13. Chushev

    Проблем с обороти

    Колко струва ремонта, ако е това проблема?
  14. Здравейте. Видях, че има друга скорошна тема за проблеми с обороти, но моя проблем е доста различен. Проблема е следния. Когато натоваря колата със всичко възможно електрически (фарове, климатик, музика) оборотите ми падат и понякога дори колата изгасва. Решаващия фактор е климатика, когато той не работи всичко изглежда горе-долу наред. Измерих тока на акумулатора. При работа на място без нищо включено държи около 14.2 волта. При изгасена кола държи 12.7 волта, следователно самия акумулатор май е здрав. В момента в който пусна климатика оборотите падат и след това постепенно се вдигат до нормалните нива. В същото време волтажа на акумулатора пада до около 13 волта. След това колата си поддържа нормални обороти когато подавам газ и после пускам педала, но това е само при работа на място. Когато тръгна да карам колата с пуснат климатик става баш лошото. Докато подавам газ и оборотите са високи (2000 примерно) всичко е наред, но когато освободя от скорост и се движа по инерция оборотите падат много и дори изгасва. Почи със сигурност изгасва, ако и фаровете са пуснати. Нещата съвпаднаха с това, че преди няколко дни си забравих фаровете включени и акумулатора падна, след това дори с кабели не можах да запаля и се наложи с бутане. Но имам колата само от месец и половина, и преди това съм карал на климатик много малко. Така че не мога да съм сигурен, че и преди случката с фаровете проблема не го е имало. Къде да търся проблема?
  15. Chushev

    Разход на гориво

    Интересно ми стана, с какъв проблем е дошъл този лексус при теб?
×
×
  • Създаване...