Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Murfi

Потребител
  • От него общо

    26
  • Регистрация

  • Беше тук

За Murfi

  • Рожден ден 05/12/1965

Местоживеене

  • Град
    Pleven

Информация за профила

  • Пол
    Мъж
  • Кара
    Mitsubishi Carisma 1.8 GDI

Murfi's Постижения

Откривател

Откривател (4/14)

  • Първа Публикация
  • Сътрудник
  • Начален Разговор
  • Първа Седмица
  • Един месец

Спечелени Значки

0

Репутация

  1. Здравейте колеги! Скоро не съм писал,но на тази тема ще се включа. Тъй като последните 1-2 месеца карам почти на изпарения ще споделя, че лампата за резервата редовно ми светва и това се случва когато стрелката падне около милиметър под нулата. За мое "съжаление" снощи заредих 15л. и не мога да снимам. Ако се сетя преди следващото зареждане ще кача снимка. Поздрави на всички!
  2. Murfi

    Седалка

    Здравейте! Утре пътувам по работа до Враца.Намерих по моргите поне 10 Каризми,така че предполагам ще реша проблема. Трийте темата! Благодаря.
  3. Murfi

    Седалка

    Здравейте колеги! Съжалявам ако ви занимавам с глупости, но имам проблем с шофьорската седалка на каризмата /1999г. хетчбек/ и е за смяна.Въпросът ми е - знаете ли дали стават седалките от друг модел или от някой друг вид автомобил /японец,кореец..../ Ще съм ви благодарен за всякаква информация. Между другото, търся и седалка - синьо-черната тапицерия на големите триъгълници...
  4. Murfi

    Проблем с климатроника

    Здравейте колеги! Имах същият проблем с климатроника преди година-две.В кутията ,която командва движението на клапите има пластмасово зъбно колело.Тъй като не прави пълен оборот и се натоварват само едни и същи зъбци единият се беше счупил.Не помня дали писах из форума, но проблема се реши като извадих от остта въпросното зъбно колело и го завъртях така, че счупеният зъб да не контактува с другото колело. Не е голяма философия да се оправи,по голямата повратня е свалянето и слагането на кутията щото е на терсене място. Успех!
  5. Здравейте колеги! Само да кажа - смяна на двете помпи и сега съединителя е като нов....... Приятен ден.
  6. Благодаря колега! Познаваме се лично и съм негов клиент от доста време,още от времето когато карах "Мондео",:icon_clap: така че ще се възползвам от съвета Ви!
  7. Добро утро колеги! От вчера на няколко пъти при натискане на съединителя ми потъва педала и не мога да включа или изключа скоростите.След напомпване един-два пъти нещата се оправят. До колкото мога да се сетя е при потегляне на първа или на задна и при топъл двигател.Тази сутрин запалих и тръгнах все едно ,че никога не съм имал проблем. Течност в казанчето на помпата има достатъчно и предполагам,че имам някакъв проблем с помпата - не знам дали е горната или долната. Моля ви за мнения и съвет -какъв може да е проблема, подлежат ли нещата на ремонт и ако не - моля ви дайте съвет от къде и каква помпа да си търся! Приятен ден на всички.
  8. Murfi

    Тракане/скърцане/ отзад

    Здравейте колеги и Честита Нова Година на всички! Бъдете здрави и безаварийно каране! ......Та по моя проблем със скърцането - пръсках отдолу, по амортисьори,щанги, тампони - нищо.Скърцането не спря. Ден преди Коледа ми се наложи малко офроуд и на каризмичката не и се познаваше даже цвета на боята от кал и мръсотия. Измих я при един приятел с пароструйка като наблегнах здраво под калниците.......и чудо, потеглих и скърцането спря.Мислех , че ще е така докато е мокра и пак ще почне,но не! Ходих до София натоварен здраво с 5 човека и багаж - нищо.После до Свищов.....после напред- назад, около 600-650км. и никакво скърцане. Тъкмо се зарадвах че всичко е история....и до снощи.Качих се в колата,потеглих и пак старата история.Скърца та се нетрае. Та искам да ви кажа ,че се предавам....ще я мисля като се изпролети и позатопли. Трийте темата да не пълним форума с глупости........ Приятна вечер!
  9. Murfi

    Тракане/скърцане/ отзад

    И на мен ми се струва че скърцането идва някъде от там, но колата я имам от почти 3 години и освен тампони на стабилизиращата щанга, една биалетка и предни накладки нищо друго не е пипано по нея, а скърцането се появи от скоро.Тампона на амортисьора го гледахме и си е на пълно здрав. Дай идея какво да направя!:icon_crying: .
  10. Murfi

    Тракане/скърцане/ отзад

    Колеги, днес ходих на друг майстор! Качихме колата на повдигач - клатене, натискане, усукване, проверка на тампони и т.н. и т.н.Никакъв резелтат. И той потвърди,че нямам никакви проблеми по окачването.Скърцането е като триене на гума в метал и се оказа,че идва някъде отзад в дясно,сякаш е вътре между колоната зад задната врата и калника.Свалихме пластмасовата капачка на амортисьора, ръсихме с ВД-то по тампона, по гумените уплътнения на петата врата, отдолу по амортисьора и къде ли не - резултат никакъв. Мисля в неделя , ако ми остане време да свалям пластмасите вътре от багажника и да търся някъде там проблема! Някой ако има някакви идеи!!!
  11. Murfi

    Тракане/скърцане/ отзад

    Колеги, появиха ми се по-спешни ангажименти и ще "потропвам" поне още десетина дни. После ще докладвам какъв е резултата.:rolleyes:
  12. Murfi

    Тракане/скърцане/ отзад

    Е на това му викат хората информация!!!!!!!:icon_clap: Благодаря много!
  13. Murfi

    Тракане/скърцане/ отзад

    Благодаря за съвета колега! Само ако може ме ориентирай от къде мога да го намеря този спрей. Приятен ден!
  14. Murfi

    Тракане/скърцане/ отзад

    Благодаря колеги! Май наистина ще сменя "диагностицика" на проблема и тогава ще реша какво да правя. Прав е колегата mario64, проверих на едно - две места и цената на новите амортисьори е там някъде, а от сервиза ми обясняваха,че са на двойно по-висока,което ме навежда на мисълта,че и проблема може да е коренно различен. Приятен ден!
  15. Здравейте колеги! Моля за съвет и помощ - от известно време имам много неприятно тракане и скърцане в задната дясна част на колата/зад колелото/ и вече е непоносимо. Става дума за Каризма 1,8 ГДИ 98г. хетчбек. Ходих на майстор,но той не видя нищо отдолу и каза,че трябва да се разглоби и по всяка вероятност е или амортисьор или тампон /или и двете/. Понеже не намирам в Плевен амортисьор втора употреба / ... а няма пари за нови/, ми казаха,че стават от Волво S40. Молбата ми е за съвет какъв може да е проблема и дали стават други амортисьори,освен такива от Каризма. Благодаря! P.S. Ако това е проблема и някой има амортисьор за продаване да ми пише на лични или на 0878/922521 или 0887/522521.
×
×
  • Създаване...