Премини към съдържание

Акумулатори Монбат


Dikata

Препоръчано мнение

Акумулаторите МонБат с европейски цени (75Аh 720A start - 170lv) подпомагане на родното производство.

Споделете едно мнение, защото вече трима мои колеги плюс мен се излъгахме да си ги купим. Уж бягаме от скъпо и менте.

 

Ефекта, в който се съмняваме, е че параметрите им са невярни. С две думи - боклуци.

 

Аз съм с бензинова кола и за сега нямам проблеми, но ми се струва, че се разрежда бързо (зареждането си ми работи) или нещо не е както със стария, от както хвана студ не винаги ми зацепва бендикса и си смених шалтера + котвата, обаче ефекта си остана. Нямам изядени зъби по маховика ако питате :good: .

Колегата ми има дизелова кола и акумулатора му е с великите 720А пусков ток, при който трябва да върти като бясна. Да, ама не, анемична работа.

 

Ако си представим старото определение, че акумулатора е като кофа с вода то "Ако му е малка цифката ще пуска малко, но и ще го пълниш дълго.

 

Препорачвам ви да не си взимате монбат :mad:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Колега, параметрите на един АКУМУЛАТОР са много и много зависят от правилната му експлоатация (заряд-разряд). Като гледам написаното от теб доста си далече от разбирането им, та моя съвет е първо да се прегладат останалалите елементи по веригата и чак тогава да се съмняваш в акумулулатора и неговото качество.

Не е тайна че Монбат не е Варта, качеството е далеч от европейското. За сравнение с едно приятелче си купихме заедно Монбат-и преди 6-7 години. Аз за Колт-а, той за москвича. Моя още си е на автомобила (вярно малко "поиздъхнал", а неговия го хвърли още на 2-та година ;)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

:mitsu-smiley: Ето, отново повод за безмислени и никому ненужни спорове :mad: . Дика, искам да попитам това цитат от друг форум ли е, някаква статия ли е или твое мнение? И каква е идеята на така формулираната тема? :mitsu-smiley:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Акомулаторите МонБат със европейски цени (75Аh 720A start - 170lv) подпомагане на родното пройзводство.

Споделете едно мнение защото вече трима мой колеги плюс мен се излъгахме да си ги купим. Уж бягаме от скъпо и менте.

 

Ефекта в , който се съмняваме е че, параметрите им са невярни. С две думи - боклуци.

 

Аз съм със бензинова кола и за сега нямам проблеми но ми се струва че се разрежда бързо (зареждането си ми работи) или нещо не е както със стария, от както хвана студ не винаги ми зацепва бендикса и си смених шалтера + котвата, обаче ефекта си остана. Нямам изядени зъби по маховика ако питате :good: .

Колегата ми има дизелова кола и акомулатора му е със великите 720А пусков ток при който трябва да върти като бесна. Да ама не, анемична работа.

 

Ако си представим старото определение че, акомулатора е като кофа с вода то "Ако му е малка цифката ще пуска малко но и ще го палниш дълго.

 

Препорачвам ви да не си взимате монбат :mad:

 

Няколко пъти съм си купувал Монбат и съм доволен. Според мен от БГ са най-добри. На дизелова кола със сдухан двигател съм въртял цяла зима до пълен разряд и издържа.

Не е проблема в акумулатора, а и цената, която си написъл е за сух.

В Метро - 72AH e около 145лв. някъде.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

на служебния ФОРД за малко да падне в джапката като се пукна, може да не е обслужваем, но не е сух поне за МОНБАТ

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

на служебния ФОРД за налко да падне в джапката като се пукна,мойе да не е убслужваем но не е сух поне за МОНБАТ

 

Колега, иди в Практикер или някой специализиран магазин за акумулатори ище видиш.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Колега, иди в Практикер или някой специализиран магазин за акумулатори ище видиш.

Какво да видя дали е сух ли ? :rolleyes:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

С две думи нямам думи :icon_thumbup:

 

Моето мнение е похарчете малко повече пари вземете варта, със по голям пусков ток е и има вероятност да издържи по дълго от дадената му гаранция. Голям процент от бг акумолаторите се развалят малко след като им изтече гаранциата.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

С две думи нямам думи :icon_thumbup:

 

Моето мнение е похарчете малко повече пари вземете варта, със по голям пусков ток е и има вероятност да издържи по дълго от дадената му гаранция. Голям процент от бг акумолаторите се развалят малко след като им изтече гаранциата.

Най-добрите батерии според мен са Exide и все още са по-евтини от Варта, Бош и т.н. утвърдени символи на немския гений, за които освен многото пари, мога да твърдя, че по нищо не превъзхождат EXIDE ...Малко хора ги знаят, никой почти не е чувал за тях в БГ, а и аз като си купувах, този който ми го продаде просто махна с ръка и каза...Румънски! Наистина се произвеждат в Румъния, но това не прави технологията по -лоша, а и това е компания, която твърди за себе си, че рециклира по 50 млн. акумулатора годишно. Свързана е с НАСКАР и т.н. Ето малко инфо:

 

 

EXIDE TECHNOLOGIES

 

... е един от най-големите световни производители на оловни акумулатори. Двата основни отдела на компанията - Промишлена енергия и Транспорт, осигуряват обширен диапазон от продукти, запазващи ел. енергия и сервиз.

 

 

Преносимите акумулатори се доставят до автомобилните производители и вторичният пазар в Северна Америка, Азия, Африка и Европа, като се включва следният асортимент:

 

• Коли и леки превозни средства;

 

• Превозни средства с търговско предназдначение (тежкотоварни, автобуси, за спешна помощ, селскостопански);

 

• Мотопеди, мотоциклети, ски-джетове, автомобили за сняг;

 

• Превозни средства за вода и за отдих;

 

• Специални превозни средства.

 

 

 

 

EXIDE В ЦИФРИ

 

• 31.4% от световния пазар на оловни акумулатори.

 

• 63% автомобили, 37 % индустриални инсталации.

 

• 44% продажби в Северна Америка и Азия, 52% Европа, 4% останалите страни.

 

• 50 милиона продадени акумулатори (2004 г.)

 

• 2.4 милиарда приходи (USD)

 

• 16 милиона работна ръка.

 

КЛИЕНТИТЕ НА EXIDE

 

Продуктите на EXIDE Technologies се използват за първоначално вграждане в автомобилостроенето на следните марки: BMW, CHRYSLER, CITROEN, FIAT, FORD, GM, JOHN DEERE, HONDA, MACK, MAZDA, MERCEDES-BENZ, MITSUBISHI, NEOPLAN, NISAN, PEUGEOT, PORSCHE, RENAULT, TOYOTA, VOLKSWAGEN, както и в много други отрасли: ALCATEL, AT&T, CSK AUTO, DEUTSCHE TELEKOM, EMERSON, ERICSSON, MARCONI, MAGNET MARELLI , MOTOROLA, NOKIA, SIEMENS.

 

EXIDE не само снабдява всички основни производители на превозни средства, но има и силно присъствие в независимия вторичен пазар чрез основни клиети, като акумулаторни специалисти, инсталационни сервизи, търговски мрежи, хипермаркети, петролни компании.

 

Имайки 14 производствени завода по целия свят, EXIDE заволява непосредствените нужди едновременно на производителите и на вторичния пазар. 7 завода са разположени стратегически в Европа, като 2 са напълно оборудвани за производството на уникални технологии в акумулаторните батерии, като GEL и MAXXIMA. Акумулаторите EXIDE са сертифицирани за вторично вграждане за всички марки автомобили продавани в България

 

P.S: А другия автомобил в семейството е точно с акумулатор Монбат. Но понеже е двигателя е 2.5 ТДИ, и се изисква доста Ампери и доста стартов ток, реших че след като автомобила не е Митсубиши, няма нужда от по-хубав. Ами засега си върши перфектно работата и изобщо не мога да се оплача. А поста на колегата Dikata... :tooth: още се чудя къде е този шалтер, който е сменил. Дано само не му се спре тока и да няма други за смяна!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

EXIDE имам на служебния Нисан Серена, еми какво да кажа здрава работа. И реших да си взема и на моита такъв, е да ама не. Ако се наложи още веднъж да го сменя докато е в гаранция, има голяма вероятност да ми писне :icon_blush:

Но това не е гаранция че не са добри, даже напротив. Единственните изводи които си правя че маи съм карък а. :icon_hmm:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

:mitsu-smiley: Какво като са румънски или пък български? Това не значи, че не са качествени. Всеки с предпочитанията си, избор имаме и кой каквото иска това да си купува. Все едно аз да ви посъветвам да не си купувате еди-какъв си ароматизатор, защото миришел на пръдня или пък на братовчет ми в таксито клентите често го бутали и той много бързо свършвал. Ами на някой може да му харесва тази миризма, важното е, че мирише. Все пак работата на акумулатора зависи и от други системи в автомобила и ако приятелите на Диката са ползвали акумулаторите на някакви кочини, това си е техен проблем, а не на акумулатора.

Аз пък горещо ви препоръчвам да си купувате Монбат. От близо 20 години семейните ни автомобили са само с такива, за съжаление обаче около 4-тата година все ги крадяха. Галанта също го взех с Монбат, който на външен вид е една развалина и сигурно не си знае годините, но работи перфектно. Окъсявал съм го, разреждал съм го напълно, но той е просто железен и си бачка. Няма нещо, което да ме накара да си купя каквато и да е друга марка. Съгласен съм, че не са с европейско качество. Бих казал, че са със световно качество.

Изнасят се огромни количества по арабските страни и цял свят. Монбат имат експорт само в Европа за над 30 страни. Над 90% от продукцията им е за износ. Миналата година производствените мощности са увеличени с 43%. Сега предстои ново подобно увеличение. Инвестира се и в заводи за акумулатори в чужбина. В Монтана има изградена система за рециклиране на акумулаторни батерии. Продажбите на акумулатори са за стотици милиони левове. Някой може ли да ми каже защо, ако не са хубави акумулатори? Притежават какви ли не сертификати, включително и за опазване на околната среда. :mitsu-smiley:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Напълнo подкрепям тезата на jolly_roger. Само мога да допълня, че до сега акумулатор МонБат не ни е изкарвал по-малко от 5 години. Което според мен е напълно достатъчно - спрямо цената.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Не подкрепям мнението на започналия темата. Изключително доволен съм от употребата на 2 такива. След 6 години все още не дават признаци за смяна, а дори обслужването, описано в гаранцията, не бях извършил ...

Изберете българското :icon_rock:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Аз не съм ползувал МОНБАТ, но от практика съм на мнение че са ОК.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...