Премини към съдържание

Всесезонни гуми  

21 гласа

1. 1. ????? ??????? ?? ???????????? ????

• ???? ?????? "???????"
    • ?????? ?? ??? ???????, ?? ???? ?? ???
    • ??????? ???, ???? ?? ???????
    • ??????? ??? ? ??? ?? ???????
    • ??? ??????

Препоръчано мнение

• преди 1 месец ...
Публикувано

Да повдигна малко темата. Поръчах гуменки за джипко.Те такива:

toyo_opencountryatii_bw_70673_vary_jpg_s3_resize_x2000.jpg

Като ги покарам малко ще споделя впечатление. Мисля да си изкарам и зимата с тях, естествено...

• преди 4 години ...
Публикувано (редакция)

Здравейте колеги,

Повдигам стара тема, но имам въпрос към използващите всесезонни гуми с (по-тежък автомобил) Outlander , доволни ли сте от поведението автомобила през лятото и зимата ? 

При мен наближава време за смяна на зимните гуми поради остаряване на гумата, а грайфера на гумата е още дълбок и покрива всички норми за дълбочина.

И именно поради това сега ми възниква дилемата, дали да не мина на всесезонни гуми които да ги сменям периодично на по кратък интервал от време, отколото ако взема зимни и летни гуми по отделно.

С поздрави. 

Редактирано от sunnyboy115
Публикувано

Аз карам със всесезонни VREDESTEIN QUATRAC 215/70R16. Взимам ги есента, карам ги 2 години непрекъснато, минавам около 50 х км и ги продавам, защото грайфера е все още запазен и взимам нови. Втори комплект на Outlander-a и преди това един на предната кола.

След втората година се повтвърдяват и не е съвсем добре за зимата. За лятото са си добре - аз не съм състезател, пък и колата не е за това предназначена.

• преди 4 седмици ...
Публикувано

То и зимата вече не е каквато беше.

Така че ако колата не се кара изцяло в планината, където зимата има повече сняг, май постепенно ще се минава на всесезонни.

Аз вече втори чифт зимни гуми, които са поостаряли /на години/, но имат грайфер, слагам отзад за каране отзад през лятото и доизносване. Проблем не съм имал.

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Създаване...