Премини към съдържание

Приспособления срещу кражби


rumenbg

Препоръчано мнение

Здравейте,

имам болежка относно колите, които карам от както съм взел книжка преди много години. От 18 годишен личните ми коли са Хонда. Баща ми ме запали по тази марка преди много години и от тогава не съм сменял марката. Карал съм също така много други марки служебни автомобили. Моят проблем, е че много често ми крадат колите. Общо две Хонди ми откраднаха и две направиха опит за кражба, но някои допълнителни приспособления монтирани в колите ме спасяваха. Миналата година през септември ми откраднаха нова Хонда на 12000 км и преди 2 месеца ми изплатиха застраховката. Застрахователната компания беше коректна - сравнително добре ме обещети за откраднатата ми кола. Още преди да си получа парите от застрахователя започнах да си търся кола, която да си купя. Обикалях доста по обяви, ходих два пъти до западна европа и най накрая се спрях на Митсубиши. Въпреки че, тази марка ми е тотално непозната намерих и купих преди 3 седмици Митсубиши Лансър 2008г. в много добро състояние. Искам да попитам, дали може някой да ми препоръча някакъв вид защити, които да се монтират на колата, което да затрудни опитите за кражба. Имах познат,който беше много навътре в тези неща, но повече от 2 години работи и живее в чужбина и нямам връзка с него. Някакъв контакт с такъв специалист ще ми е от полза. При коментари с близки и приятели са ми споделяли, че елементарните механични системи най-често спасянат колата при опит за кражба. Це-ка прекъсвачи на вериги в колата...блокажи на скор кутия, ако не е запалена с оригинален ключ и др.

Има ли някой идея какво бих могъл да направя, за да защитя колата са.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Колега аз не съм го правил това което ще ти предложа на теб,но мисля че ще е ефективно.Намираш си предпазителят на бензиновата помпа и го сваляш,мисля че няма начин да запали от ключ.Освен ако наистина не са си решили да ти я крадат.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Каквито и мерки с/у кражба да взимаш - набележи ли те някой майстор няма спасение. Важното е застрахователната компания, в която си застрахован - по мафиотска такава - като Булинс (СИК) и Армеец (ВИС2) ти гарантират донякъде, че никой няма да ти я пипне, отделен е въпросът колко и как ще плащат за другите щети.

Добрата новина е че като цяло Мицубиши (за разлика от Хонда) - не са интересни за крадците - инфо статистика от един познат застраховател в час с тези неща - а и в частност аз не съм чул засега във форума за откраднат Лансер 2008 ..

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Не са им поръчали - не са откраднали :) А и "баровците" ще се кефят повече на немските каруци, защото са "модерни".

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Не са им поръчали - не са откраднали :) А и "баровците" ще се кефят повече на немските каруци, защото са "модерни".

Не знам, аз много съм патил и затова търся някакво предложение за защита. Аз засега направих каквото мога, сложих я на охраняван паркинг и инсталирах чип с GPS. Иска ми се и да прекъсна някоя връзка, която да затрудни паленето на колата. Познавате ли някой добър специалист, който да съдейства?

Редактирано от valboss
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Незнам, аз много съм патил и затова търся някакво предложение за защита. Аз засега напраних каквото мога, сложих я на охраняван паркинг и инсталирах чип с GPS. Исками се и да прекъсна някоя връзка, която да затрудни паленето на колата. Познавате ли някой добър специалист, който да съдейства.

 

Я разкажи за тоя чип с GPS ? Цени ? Къде ? :icon_hmm:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам едно устройство, което заключва предния капак с ключ, който се намира вътре в купето. Чисто ново е, купувах го когато си взех Паджерото, но така и не ми остана време да го монтирам.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Я разкажи за тоя чип с GPS ? Цени ? Къде ? :icon_hmm:

За такава информация те съветвам да се обърнеш към компанията в която си застрахован. В зависимост от устройството и възможностите му може да надхвърли 500лв. + абонамент!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Mtel имат услуга Auto control съвместно с GPS Bulgaria. Стандартно оборудване е 200лв + 20лв абонамент. Има опция за скрит монтаж и си следите колата през сайта на GPS Bulgaria.

 

Sent from my GT-I9070 using Tapatalk 2

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Каквито и мерки с/у кражба да взимаш - набележи ли те някой майстор няма спасение.

 

Изобщо не си прав и ще ти обясня защо. Качествено монтиран имобилайзер, както и например скрит ключ, който блокира бензиновата помпа, ти дават една огромна сигурност и спокойствие. Автоджамбазите може да са много добри и да действат бързо, но не са магьосници. Не им е проблем да спират фабрични аларми, да ти хванат сигнала от дистанционнното, както и да неотрализират аларми, монтирани за 1-2 часа, но няма как в рамките на минути да разберат защо една кола не пали и какво точно е прекъснато по веригата. Ако можеха да го правят, щяха да работят като ел. инженери и да оправят проблеми за по 5 минути :)

 

ПС. не коментирам случаите, в които товарят колата с паяк, там е ясно че няма какво да направиш.

 

Освен това GPS системите не са много надеждни, защото ползват ГСМ мрежата за да изпращат информация, а както знаем ГСМ сигнала се заглушава лесно.

Редактирано от d0ni
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...