Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

НАРЪЧНИК НА ФОРУМДЖИЯТА


DANI MG

Препоръчано мнение

Н а р ъ ч н и к''' на '''ф о р у м д ж и я т а

 

 

Ще се опитам да изясня някои неща по форума и да ги обобщя, разбира се ще се опитам да го кажа по възможно най-простичък начин и най-прост език, за да е достъпно за всички.

 

 

Първо нов сте и се регистрирате, предполагам не сте прочели правилата, (както и аз самия направих) за това сега ще наблегна на по-важните моменти, за да улесня вашата работа с форума.

 

Та регистрирате се, влизате и пред вас е тази картинка (показвам само горната и част):

 

http://images10.snimka.bg/001190238-big.jpg

 

С 2 можем да търсим във форума по ключови думи информация, която ни интересува, бърз начин да достигнем до необходимата ни информация.

 

С 1 е отбелязан контролният панел. Като кликнете върху него виждате това:

http://images10.snimka.bg/001190270-big.jpg

 

Позиция 3 Ви дава възможност да допълните информацията за себе си.

С позиция 4 може да си изберете подпис, който ще стои след всяко ваше мнение

С позия 5 си избирате аватар (това е картинката, която стои под името Ви)

Позиция 6 е друга ваша снимка или картинка.

 

Ето как изглежда сътвореното до тук :

http://images10.snimka.bg/001190286-big.jpg

По този начин профила е напълно готов и може да се втурнем да пишем във форума.

Виждаме във форума тема, в която искаме да изкажем мнение и стигаме до следната ситуация:

 

http://images10.snimka.bg/001190272-big.jpg

 

Това мнение е последното следва да напишем нашето:

 

Ако искаме да ОТГОВОРИМ НА ПОСЛЕДНОТО МНЕНИЕ натискаме бутон 8

 

http://www.mitsubishibg.com/forum/style_images/new_skin/p_quote.gif

 

Появява се този екран и пишем отговор на мненито на предния потребител.

 

http://images10.snimka.bg/001190283-big.jpg

 

Ако нямате възможност да пишете на кирилица може да използвате редактора активиращ се с бутона „Latinica/Кирилица". Също така да него има "Кредор" за превод, а също и в горната дясна част на форума. С него можете да смените лесно и бързо от латиница на кирилица, защото във форума се пише само на кирилица!

 

Ако искаме да НАПИШЕМ ОТГОВОР В ТЕМАТА натискаме бутон 10 http://www.mitsubishibg.com/forum/style_images/new_skin/p_quote.gif

Може да напишете бърз отговор (чрез натискане на бутон 9 http://www.mitsubishibg.com/forum/style_images/new_skin/t_qr.gif ), кaто се появява поле за писане непосредствено под бутони 9, 10 и 11.

 

 

Ако искате да цитирате повече от едно мнение натискате бутона 7 http://www.mitsubishibg.com/forum/style_images/new_skin/p_mq_add.gif на мненията които искате да цитирате и после бутон 10

 

Това са най-елементарните стъпки за правилно писане във форума на Мицубиши! Ако ги спазвате, ще покажете вашето уважение към колегите от форума.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Използването на бутона "Отговор"

 

Искам да наблегна още веднъж на този момент!

 

Моля, обърнете внимание на бутона

 

http://www.mitsubishibg.com/forum/style_images/new_skin/p_quote.gif

 

Той се намира под всяко мнение в крайната дясна страна. Действието му се обезмисля напълно, ако цитирате горния пост и още повече ако е изпълнен с картинки или снимки!

Ако цитата е дълъг използвайте примера долу с поставяне на многоточие. Така ще спестите голямото скролване с мишката и излишното товарене с информация.

 

Мицубиши Галант се произвежа от...................

 

Или

 

....................................

 

Когато цитата е голям, с много картинки и снимки, а пък от своя страна участват много хора в разискванията може да използвате обръщение, като например:

 

@Big Boss - може ли да ми промениш акаунта?

Ако не ви се налага точен цитат, моля, изполвайте го крайно рядко!

За предпочитане са бутоните:

 

http://www.mitsubishibg.com/forum/style_images/new_skin/t_reply.gif

 

и особено

 

http://www.mitsubishibg.com/forum/style_images/new_skin/t_qr.gif

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 6 месеца ...
  • Admin

Не може да се пише на латиница. Това са го решили членовете на клуба.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 10 месеца ...
  • преди 3 седмици ...
  • Admin

Ето нагледно как се инсталира фонетична кирилица на компютъра ви.

 

Сваляте този файл. Аз съм с него на моя компютър и работи безотказно години наред. :)

 

 

ЛИНК

 

Разархивирате. Отивате в папката, където пише BPhonXp2. След това се отварят три икони. Отивате на BgKYBSXP.inf кликвате с дясно копче на мишката върху тази икона и на падащото меню избирате Insall. Сега вече кирилицата е инсталирана на компютъра ви.

За да продължите инсталацията и настройките отивате на самото начало на десктопа най-долу в ляво, откъдето гасите компютъра ви на

Start -> Control Panel -> Regional and Language.

 

Трябва да изглежда прозореца така(на падащото меню отгоре избирате Bulgarian, а отдолу Bulgaria)

http://www.picvalley.net/u/7/1552_532.JPG

 

Не натискате OK, a Languages - Details

 

http://www.picvalley.net/u/7/1555_917.JPG

 

Сега кликвате на Add и настройвате панела на

падащото меню на Input language:

Bulgarian ,

а на долното падащо меню Keyboard Layot/IME:

Bulgarinan Phonetic

Давате ОК и се получава този прозорец на финала.

 

 

http://www.picvalley.net/u/7/1567_447.JPG

 

Кликвате на Apply -> OK

 

Долу в дясно вече имате инсталирана иконка със смяната на езика.

Рестартирайте компютъра. :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 10 месеца ...

Здравейте,колеги!С риск да се изложа,искам да задам някои въпроси за работа с форума.

 

1.Как мога да качвам снимки?

 

2.Как да поставям линкове?

 

Благодаря Ви предварително!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Регистрираш се в ТОЗИ сайт. Качваш в него снимки или си организираш албуми. Когато имаш нужда да покажеш снимка, копираш линка към нея и го постваш във форума.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Според мен колегата пита за съвсем друго нещо.

 

Ще се опитам да ти обясня стъпките, по които да решиш проблемите по описаните от теб спънки във въпросите ти. Виж прикачената снимка, която съм сложил. Оттук надолу ще ти пиша отговори, базирани по маркираните там неща:

 

- Ако искаш да добавиш линк -> независимо дали си в опцията Бърз отговор или Добави отговор, добавянето на линк се прави с бутона, който съм маркирал като 1. Той прилича на зелено А с плюсче пред него. Той се използва по три начина:

а. Ако искаш да превърнеш дума, която вече си написал, в линк, то я маркираш с мишката, след което натискаш бутона. Ще ти се отвори нов прозорец с едно поле (в моята картинка, това е обект 5), в което да въведеш пътя на линка. Потвърждаваш с Ок и думата се превръща в линк.

б. Ако искаш да добавиш линк в края на изписания от теб текст, то директно натискаш бутона, без да си маркирал нищо. Тогава прозорчето отново ще поиска пътя на твоя линк, след което, като го потвърдиш с Ок, прозорчето ще се презареди и ще те попита за ключова дума. Това е думата, с която линкът се изобразява. Ако искаш той да се показва със самото си съдържание, то просто два пъти изписваш пътя и готово. Моята препоръка е да използваш Emote иконата за линк, която най-чисто и нагледно представя връзка към външен сайт. Той се изписва по следния начин :linк:

в. Последният начин е за най-напреднали - да изпишеш ръчно BB кода (това е интерпретационен език, чийто синтаксис се разчита след публикуване на тема). Синтаксисът за линк е следният: [ur|=%пътят до сайта, до който ще води линка]%Думата, с която искате да се покаже[/ur|].

 

- Ако искаш да добавиш снимка, то трябва да имаш предвид, че има два основни вида Добавяне. При единия се подава път към външна за сайта снимка, а при другия снимката се зарежда (upload-ва) на сървъра на форума. Нека разгледаме двата модела:

а. За добавяне на външна снимка. За да го направите, преди всичко, трябва да имате някъде качена картинка. За целта можете да използвате сайтове за безплатни онлайн галерии, като snimka.bg, picassa.com, flickr.com и други, както и сайтове с безплатно хостинг пространство, като data.bg, hit.bg и други. Първо си качвате там файла на картинката, която искате да покажете. След което взимате пътя до тази картинка (!!!ВАЖНО!!! - пътят до картинката не е същото, като пътят до страницата, на която тя се вижда!!! Ако искате да копирате пътя на снимка от snimka.bg, примерно, то си харесвате дадената картинка, десен бутон върху нея, избирате Properties и оттам взимате пътя до картинката. За да се убедите, че сте намерили правилното нещо, убедете се, че пътят завършва с .jpg .jpeg .gif .png). Когато имате пътя до картинката, използвате бутон 2 от моята картинка, която прилича на картина (отдясно на този за добавяне на линк). Когато го натиснете ще се отвори пак ново прозорче, подобно на това за добавяне на линк. В полето попълвате пътя и потвърждавате с Ок.

!! Ако искате да превърнете снимка в линк, то първо добавяте снимка, по описания вече начин, след което маркирате BB кодът й и го превръщате в линк по описания горе начин за добавяне на линк при маркирана дума.

!! Добавените снимки ще излязат на екрана там, където е написан кодът им. Тоест, ако е вътре в текст, то снимката ще излезе там, подравнена отдолу с текста.

!! Добавените снимки сами се умаляват в подходящ за показване размер. Това става автоматично НО НЕ Е ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО!!! Смалявайте снимките преди да ги сложите като линк в мнение, защото при всяко зареждане на темата, всеки потребител ще трябва да зарежда голямата картинка! Ненужно е!!!

 

б. За добавяне на снимка на сървъра на сайта. Първо трябва да знаете, че този модел позволява качването не само на снимки, но на всякакви документи. За да се използва тази опция, трябва да сте или в подробен модел за добавяне на отговор, или в създаване на тема. Всеки потребител има лимит за качване на файлове, който се вижда при екран за въвеждане на съдържание в долния ляв ъгъл, или по моята схема, това е обект 4. Там пише колко са използвани досега и колко остават. Лимитът се определя от типа на достъп на потребителя - обикновен, потребител+, член на клуба, модератор, администратор. Ако си достигнете лимита, можете да триете качени файлове дори от теми, до които вече нямате достъп. Това се прави по следния начин: от горната част на екрана избирате Контрол панел > в него в лявото меню намирате най-долната група "Опции" в която вторият линк е "Редактирай прикачените файлове". Като го изберете ще излезе списък с всички файлове, които сте добавяли някога. За да го изтриете, маркирайте го с чек бокса вдясно и натиснете бутона Изтрий най-долу на текущия екран.

Сега обратно към това - как се добавя файл/снимка. В същата лента, където пише лимитът ви, вляво има Browse поле (обект 3 от моя екран). Натискате Browse, при което ще се отвори системен прозорец на Windows (или с каквато там ОС сте) с който намирате и избирате САМО ЕДИН!!! файл/картинка от локалната машина. Потвърждавате с Ок, след което натискате бутона "Прикачи". Файлът не може да бъде по-голям от 2Мб. Като натиснете бутона, ще се добави файла. Ако искате да добавите още един файл - повтаряте процедурата. Ако искате да ги пренаредите или управлявате, използвайте падащия списък над тези полета.

!! Добавените така снимки винаги излизат най-долу в края на вашата тема/коментар и в подредбата, в която сте ги добавили. Отново важи правилото за преоразмеряването на по-големи файлове.

!! Добавените така файлове, различни от снимки, излизат като линкове в края на темата/коментара ви, като се изписват с оригиналните имена на файловете + размерът им.

!! Достъп до така добавени снимки/файлове имат САМО ПОТРЕБИТЕЛИ, КОИТО СА ЛОГНАТИ ВЪВ ФОРУМА!!!! Това е изключително важно, особено за хора, които пускат обяви за коли!!! Хора, ако добавяте така снимки, то външни потребители няма да ги виждат!!!

!! Не забравяйте да натиснете зеленият бутон Прикачи, след като сте избрали файла през Browse. Ако не го натиснете и публикувате своя коментар/тема, то файлът няма да е прикачен!

 

Ами дано съм бил полезен. Ето, вижте - снимката на екрана, която добавям към своя отговор, е прикачен към сървъра на форума файл, тоест - добавена е по втория модел.

post-1850-1231535050.jpg

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 3 месеца ...
  • преди 2 години ...

Всичко е ясно само че има доста хора тук които никога не са посещавали преди форум или регистрирали :icon_doh:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 2 години ...

Много добре е обяснено за новите потребители на форума. Голям труд сте положили с обясненията.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 2 месеца ...
  • преди 5 месеца ...

Здравейте, колеги :)

От няколко дни съм във форума и се опитвам да намеря информация, за това как мога да кача снимки на колата, в моят профил, къде мога да опиша неща за нея. Виждам, че има раздел "гараж", но явно не успявам да открия как се борави с него :icon_blush: Ще съм благодарна, ако ме насочите и моля да ме извините, ако вече има описано някъде по темите, пък аз не съм го намерила :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 11 месеца ...
  • Admin

Здравейте, не мога да разбера как да пиша в чата

 

ЗА НОВИ ПОТРЕБИТЕЛИ: Трябва да имате 20 мнения, за да публикувате в секциите

"Продавам", "Извън темата" и форумния чат.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

ЗА НОВИ ПОТРЕБИТЕЛИ: Трябва да имате 20 мнения, за да публикувате в секциите

"Продавам", "Извън темата" и форумния чат.

ок благодаря :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...