Премини към съдържание

Препоръчано мнение

Здравейте.

 

Имам митсубиши колт 1.6 16в 113 к.с. 94г. и много ми се иска да сложа всмукателни и изпускателни колектори от КОЛТ 1,8 ГТИ и след това чип. Някой правил ли е такъв проект и дали ще стане? И от къде мога да си купя "бърз" разпределителен вал с керамичен съединител и олекотен маховик?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Чип няма как да сложиш...Ако някой ти каже, че ще ти сложи такъв просто го подмини с усмивка :) А да слагаш генерация с по-голям диаметър, ще вдигнеш повече врява от колкото да има особен ефект... Мен ако питаш или си карай колта така, или му пускай 2.0 DOHC мотор от еклипс 1г. Поздрави...

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Говоря за оригинална изпускателна система от КОЛТ ГТИ, която едва ли ще вдига повече врява, а целта е газовете да излизат по-свободно.

А чип-а да са след всички модификации, а там вече има смисъл :)

 

Преди съм си мислел за вариант от 2.0 мотор от еклипс 1-ва генерация, но незнам кой може да го направи. Нито от къде мога да си поръчам необходимите тампони и други необходими части за присаждане, дали те ще паснат, как ще се припасва предното окачване, понеже оригиналното от КОЛТ няма да стане... Има много повече неясноти и трудности от колкото този проект който съм замислил (ако стане).

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Според мен лично с генерация от ГТИ няма да има никакъв ефект, а и застъпването на газовете е сметнато за конкретния мотор... Ако очакваш ефект, има спортни генерации за 4Г92, но са си цифра... Що се отнася за чип, мицубиши нямат такъв :) Софтуера е в самия процесор. Модификации могат да се правят директно върху твоя софт посредством лаптоп, кабел и софтуер. Не съм сигурен, че тук има човек което може да направи това нещо. Имай в предвид, че ако ти прецака софта, може да се наложи да си търсиш нов ЕКУ. За повече и точна информация питай Милен. Що се отнася до еклипсовия мотор, виж тия момчета как са се справили :link:

 

Edit: Ето ти примерна генерация за твоя мотор :link:

Редактирано от Emil Dimitrov
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Цялостната идея е не само за изпускателен колектор, а за всмукателен и изпускателен колектор и бърз вал и още няколко неща. Има във Варна кой да човърка в софтуера на колите. Просто искам да знам дали пасват колекторите от 1.8 ГТИ на 1.6 и от къде мога да си купя олекотен маховик, бърз вал и керамичен съединител

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Само с разпределителен вал няма да стане работа :) Ще трябват и по-корави пружинки, има цели китове. Иначе нещата за които питаш ги има в нета, просто потърси... Тук в бг ще те разочаровам но няма да намериш нищо за тези мотори...

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Никой ли незнае дали пасват всмукателите и изпускателите от 1.8 на 1.6 ???

и никой ли не си е модифицирал силово колата да ми каже от къде си купува части???

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 2 седмици ...

Аз ползвам мегаскуирт,по-лесно е от колкото да се чипва нещо,пък конкретно в случая не може да се чипва.....

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Има ли полза осезаема от електрониката при теб ? Замервал ли си го ? С широколентова ламбда сонда ли си ? А TPS ? Дай малко инфо за какво става въпрос, че ми е интересно...

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Монтирана е на другата ми кола,и там има доста разлика.

Най-хубавото е,че не се ползват скъпите ламбда сонда и дебитомер.Трябва само ТПС (който вероятно ще стане оригиналния) и МАП сензор,който е вграден в мегата.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 4 години ...

На този двигател няма по принцип какво да му се прави. Ако искаш да правиш бегачка вариянта е или 2.0 еклипс или 4г92 90к.с. Понеже моята е тотализирана (същата като твоята) ще взимам донор 1.3. Ще правя опит да я запаля с електроника от 1.3 понеже няма дебитомер и е с мап сензор. Приготвил съм турбина ККК к24, изпускател от 2.0 4г63 тръбен за фланец за турбото, ще търся пружини за клапаните от тойота селика понеже са малко по твърди. Маховика на 1,3 е малко по лек и него ще пробвам да сменя със скоростната кутия. тампоните ги напълних полиуретанов силикон, и усетих разлика. Генерацията ще мина на ф55 или ф60. Дросел от голф 2.0 и още малко дреболии от други коли. Надявам се да стане моя замисъл и да изкара добро вървене.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 10 месеца ...

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...