Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Прекалено висок разход


nedim

Препоръчано мнение

Здравейте, отскоро притежавам галант 98 2.5 v6 автоматик ... Естествено, очаква се тази кола да харчи доста- но мисля, че извън градско 15,16 литра е прекалено много... Никой не можа да ми каже, какъв е проблема. Дали е в сондите или някъде другаде, Затова реших да сложа газов инжекцион,.чисто нов, но разхода е същият, може би и малко повече. Неравномерно работи колата, мисля, че я няма тази мощ ,която трябва да притежава този автомобил. Някой някакви съвети ?

Редактирано от valboss
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Разкажи какво е проверявано по автомобила, как е обслужван, от колко време го имаш и т.н.

Компресия мерена ли е? Масла сменяни ли са? Симптоми други има ли?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Закарай го за диагностика. Ще ти проверят работата на датчиците. Ако катализаторът е запушен нищо няма да отчете. Вероятно е също ЕГР-клапана. Него не знам дали го хваща диагностиката. Също така понякога ЕКУ-то дава сигнали да се пуска повече гориво, но пък тогава колата върви, а ти казваш, че не върви ... Защо се получава така, не знам.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Проверявани са сондите, иначе колата си е обслужена. Компресия не е мерена, но мисля че проблема не е от там, а е някакъв "софтуерен". Днес откачих и 4-те сонди и просто мога да кажа сега, че колата литна... на бензин. Та си мисля това - ако те са заминали подават грешна информация на ECU-то и от там идва цялото объркване. И сега като ги откачих колата си върви перфектно и може би ако се сменят с нови ще си върви освен перфектно, а също така ще има нормалния разход!

А отделно съм сменял свещи, кабели, капачка, палец.

Редактирано от Brigadiro
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Проблемът продължава да съществува дори и след сменени сонди. Колата глъхне при студен старт!!! Може ли от центровка да е ?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Колега, закарай си колата да я тестват на компютър. Откачайки сондите, колата минава в режим "Go home", тръгва да върви, но и харчи много гориво. Може да имаш проблем и с дебитомера или кой знае какво... само компютъра може да открие причината.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 1 месец ...

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...