Премини към съдържание

Прекалено висок разход


nedim

Препоръчано мнение

Здравейте, отскоро притежавам галант 98 2.5 v6 автоматик ... Естествено, очаква се тази кола да харчи доста- но мисля, че извън градско 15,16 литра е прекалено много... Никой не можа да ми каже, какъв е проблема. Дали е в сондите или някъде другаде, Затова реших да сложа газов инжекцион,.чисто нов, но разхода е същият, може би и малко повече. Неравномерно работи колата, мисля, че я няма тази мощ ,която трябва да притежава този автомобил. Някой някакви съвети ?

Редактирано от valboss
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Разкажи какво е проверявано по автомобила, как е обслужван, от колко време го имаш и т.н.

Компресия мерена ли е? Масла сменяни ли са? Симптоми други има ли?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Закарай го за диагностика. Ще ти проверят работата на датчиците. Ако катализаторът е запушен нищо няма да отчете. Вероятно е също ЕГР-клапана. Него не знам дали го хваща диагностиката. Също така понякога ЕКУ-то дава сигнали да се пуска повече гориво, но пък тогава колата върви, а ти казваш, че не върви ... Защо се получава така, не знам.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Проверявани са сондите, иначе колата си е обслужена. Компресия не е мерена, но мисля че проблема не е от там, а е някакъв "софтуерен". Днес откачих и 4-те сонди и просто мога да кажа сега, че колата литна... на бензин. Та си мисля това - ако те са заминали подават грешна информация на ECU-то и от там идва цялото объркване. И сега като ги откачих колата си върви перфектно и може би ако се сменят с нови ще си върви освен перфектно, а също така ще има нормалния разход!

А отделно съм сменял свещи, кабели, капачка, палец.

Редактирано от Brigadiro
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Проблемът продължава да съществува дори и след сменени сонди. Колата глъхне при студен старт!!! Може ли от центровка да е ?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Колега, закарай си колата да я тестват на компютър. Откачайки сондите, колата минава в режим "Go home", тръгва да върви, но и харчи много гориво. Може да имаш проблем и с дебитомера или кой знае какво... само компютъра може да открие причината.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 1 месец ...

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...