Modrus Публикувано 30 ноември 2009 Сподели Публикувано 30 ноември 2009 Трябва да има такова дето реагира и на студено - има бири на които отзад пише "Наздраве!" и ако четеш надписа - значи бирата е охладена точно ;) Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rosko Публикувано 30 ноември 2009 Сподели Публикувано 30 ноември 2009 Екстра работа! Благодаря ви, момчета! Само, дето останах без чаша, ама не съм и много по кафето - жената ми я конфискува от вратата още.... Ама халбата си - няма да я дам! Очакваме включване! Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Т. Минтов Публикувано 30 ноември 2009 Сподели Публикувано 30 ноември 2009 .........Само, дето останах без чаша, ама не съм и много по кафето - жената ми я конфискува от вратата още.... Ама халбата си - няма да я дам! Очакваме включване! Предвидливите хора си поръчахме по две :) Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
BOGRY Публикувано 30 ноември 2009 Сподели Публикувано 30 ноември 2009 Екстра работа! Благодаря ви, момчета! Само, дето останах без чаша, ама не съм и много по кафето - жената ми я конфискува от вратата още.... Ама халбата си - няма да я дам! Очакваме включване! Ама ако жената си пада и по бирата?? :giggle: Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rosko Публикувано 30 ноември 2009 Сподели Публикувано 30 ноември 2009 Разбира се, че си пада по бирата, ама аз ще си поръчам 2...... Някак си не държа много на кафето, твърде кафяво е, не е пенливо, газирано..... Виж, една потна биричка е друга работа Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vanjo Публикувано 30 ноември 2009 Сподели Публикувано 30 ноември 2009 Виж, една потна биричка е друга работа Дойдохме си на думата !!! :icon_thumbup: Наздраве :drinks: Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
echik Публикувано 30 ноември 2009 Сподели Публикувано 30 ноември 2009 Някак си не държа много на кафето, твърде кафяво е, не е пенливо, газирано..... Виж, една потна биричка е друга работа Ей това се казва приказка , НАЗДРАВЕ :icon_dance: Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vanjo Публикувано 2 декември 2009 Сподели Публикувано 2 декември 2009 (редакция) BOGRY, имам следното въпросче към тебе: ЧАШАТА МОЖЕ ЛИ ДА СЕ ПОСТАВЯ В МИКРОВЪЛНОВА ПЕЧКА ??? /Или покритието не го позволява? / Извинявам се, ако някъде напред в темата е обяснено - просто съм го пропуснал... Редактирано 2 декември 2009 от Vanjo Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
k1k1_ Публикувано 2 декември 2009 Сподели Публикувано 2 декември 2009 BOGRY, имам следното въпросче към тебе: ЧАШАТА МОЖЕ ЛИ ДА СЕ ПОСТАВЯ В МИКРОВЪЛНОВА ПЕЧКА ??? /Или покритието не го позволява? / Извинявам се, ако някъде напред в темата е обяснено - просто съм го пропуснал... Аз лично бих ти препоръчала... ако имаш и миялна да не я слагаш... преди време си направих гаф с подобна чаша, но беше само снимка без този готин ефект ;) Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
BOGRY Публикувано 2 декември 2009 Сподели Публикувано 2 декември 2009 BOGRY, имам следното въпросче към тебе: ЧАШАТА МОЖЕ ЛИ ДА СЕ ПОСТАВЯ В МИКРОВЪЛНОВА ПЕЧКА ??? /Или покритието не го позволява? / Извинявам се, ако някъде напред в темата е обяснено - просто съм го пропуснал...Не, недей, ако не искаш да я ползваш 2-3 пъти. Но микровълновата по принцип е вредна. Спомням си, че в Англия имаше дело срещу патента. Иначе защо ще препоръчват, като отвориш вратичката на печката, да стоиш встрани?! :icon_n_walkman: Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dark Публикувано 2 декември 2009 Сподели Публикувано 2 декември 2009 защо ще препоръчват, като отвориш вратичката на печката, да стоиш встрани?! :icon_n_walkman:...защото манджата продължава да се вари и известно време след като е спряла печката. То и за конвенционалните печки се препоръчва същото. Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
BOGRY Публикувано 2 декември 2009 Сподели Публикувано 2 декември 2009 ...защото манджата продължава да се вари и известно време след като е спряла печката. То и за конвенционалните печки се препоръчва същото. За икономия на ток, а не да се предпазиш от микровълните! Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dark Публикувано 2 декември 2009 Сподели Публикувано 2 декември 2009 Ха-ха-ха тия микровълни бее. Добре, че са микро, ако бяха макро щяха да са още по-опасни ;) "Микровълните" се ползват от телефони, безжичен интернет, радари, релейки и още куп други неща. МВП-то ти е най-малкия проблем.И не, "микровълните" не продължават да блуждаят в печката след като се изключи в очакване да ги освободиш през вратичката, като духа от лампата на Аладин :Р Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stevensgr Публикувано 8 декември 2009 Сподели Публикувано 8 декември 2009 Добре тогава,като не са вредни микровълните защо в книжките им пише да не се гледа отблизо през стъклото докато работи микровълновата а?Извинявам се за спама. Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vladimirov Публикувано 9 декември 2009 Сподели Публикувано 9 декември 2009 Защото някаква минимална част от енергията минава, особено покрай краищата на вратичката, където се затваря. Другата по-основателна причина е че вътре може да си сложил нещо стил а ла "breniac" и да те отнесе. :icon_n_blowup: :tooth: Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gosho Публикувано 9 декември 2009 Сподели Публикувано 9 декември 2009 Чашите са супер яки, аз обаче забелязах една особеност която си мислех че е бъг ама май е нормално Значи става въпрос за следното : ако е наполовина пълна изпиваш, изстива и дотам докадето е била пълна се появява една леееко по светла ивица по цялата обиколка на чашата, нагоре докадето не е била пълна си е пак по-тъмна. На следващото пълнене догоре с топло (да стане бяла цялата) и като изстине по-светлата ивица изчезва Та въпроса е гореспоменатия процес нормален ли е - може би се дължи на разлика в температурите на покритието докато е пълна не нацяло. Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rosko Публикувано 9 декември 2009 Сподели Публикувано 9 декември 2009 Така можеш да си прецениш големината на глътката...... Колкото отпиеш - толкова пръстенчета се получават, което според мен е нормално. Апелирам този ефект да го няма на халбите, че нашите с Ечика ще съдържат едно-две пръстенчета :hysterical: :hysterical: :hysterical: Та като стана дума - има ли развитие за халбите? Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
valboss Публикувано 9 декември 2009 Автор Сподели Публикувано 9 декември 2009 Чашите са супер яки, аз обаче забелязах една особеност която си мислех че е бъг ама май е нормално Значи става въпрос за следното : ако е наполовина пълна изпиваш, изстива и дотам докадето е била пълна се появява една леееко по светла ивица по цялата обиколка на чашата, нагоре докадето не е била пълна си е пак по-тъмна. На следващото пълнене догоре с топло (да стане бяла цялата) и като изстине по-светлата ивица изчезва Та въпроса е гореспоменатия процес нормален ли е - може би се дължи на разлика в температурите на покритието докато е пълна не нацяло.Това е нарочно постигнат ефект. Но се наблюдава само при чаши, които са мултифункционални. Тоест, освен за кафе, мляко и чай - се използват и за греяна ракия. Смисълът е, че като видиш къде е леееко по светлата ивица, да се ориентираш на другият ден колко си изпил и колко греяна ракия да си сипеш отново, така, че да остане приятно топла докато си я изконсумирваш....Но такива чаши поръчах само за Роско, Тишо, Ечика и Велико. Откъде се е взела тази ракиена чашка при теб - не мога да си обясня.... Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Modrus Публикувано 9 декември 2009 Сподели Публикувано 9 декември 2009 (редакция) Но такива чаши поръчах само за Роско, Тишо, Ечика и Велико. Откъде се е взела тази ракиена чашка при теб - не мога да си обясня....:( Е нас кучетата ли да ни ... :( ? На нашите защо няма такива екстри? :( И аз искам да съм от светло зелените дето имат чаши с памет ;) Редактирано 9 декември 2009 от jolly_roger Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
BOGRY Публикувано 9 декември 2009 Сподели Публикувано 9 декември 2009 Със сигурност има порцеланови халби.Така, че остана само покритието.Може да се ползват хим. елементи, например като надписа, който се появява на етикетите на бирените бутилки, когато са оладени на 5 градусаЗдравейте, приятели! Пусти халби :beer: Има такива, и то в стар английски стил, но не се знае производителят дали ще продължи да ги прави. Това ще стане ясно някъде януари-февруари и аз ще ви уведомя своевременно.За химичните елементи по етикетите ми обясниха, че са само за хартия. Но халбите могат да се печатат и без магия, важното е как ще ги оформим, и пак ще има ефект.Сега да ви кажа задача за домашно. Това термочувствително покритие го е измислил учител по химия. Вярвам, няма смисъл да ви казвам - бивш учител. Просто се е сетил, че може да се използва за сувенири. И се е оказал прав. Сега - ние химици нямаме ли??!! Нека някой измисли покритие, което да се задейства примерно на 5-6 градуса, патентоваме го - и :icon_n_gora: Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vladimirov Публикувано 11 декември 2009 Сподели Публикувано 11 декември 2009 (редакция) То го има. Има и такива термометри тип "лепенка" - само при желаната температура ства порзрачно или се оцветява. http://img686.imageshack.us/img686/3734/stickonthermometer.jpg Редактирано 11 декември 2009 от vladimirov Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
BOGRY Публикувано 11 декември 2009 Сподели Публикувано 11 декември 2009 (редакция) То го има. Има и такива термометри тип "лепенка" - само при желаната температура ства порзрачно или се оцветява. Това го знам. Мога да ви предложа и такива настолни календари. Но всяко нещо си има място и предназначение. Покритието на чашите се състои от три пласта, които се нанасят поотделно и всеки един от тях играе своята роля. А четвъртият е печатът. Редактирано 11 декември 2009 от BOGRY Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
valboss Публикувано 21 декември 2009 Автор Сподели Публикувано 21 декември 2009 След повече от двадесет дена път, най-накрая и sirko си получи чашите в Обединеното Кралство.Така всички, с изключение на един колега, са си взели поръчките.Искам да подсетя stevensgr, че има да получава чаша. Може би я е забравил.. Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sirko Публикувано 21 декември 2009 Сподели Публикувано 21 декември 2009 Островитяни какво да ги правиш, аз почти ги бях отписал и щях да пия една студена вода но взеха, че дойдоха. Много съм доволен, BORGY казвай какво е положението с халбите и да почваме със списъците за тях. Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
tzenov Публикувано 22 декември 2009 Сподели Публикувано 22 декември 2009 Колеги,много късно видях темата,но ходих на срещата в София за да видя чашите и останах впечатлен.Та...имам ли шанс да поръчм три броя чаши? Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Препоръчано мнение
Присъединете се към разговора.
Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.