Премини към съдържание

AMG_iev

Потребител
  • От него общо

    53
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което AMG_iev е написал

  1. Fix_ppd ми е скайпа

  2. И тук е засегнат проблема ти в точка 4 - http://www.mitsubishibg.com/forum/index.php?showtopic=19235
  3. http://www.mitsubishibg.com/forum/index.php?showtopic=16789&st=0&p=175247&hl=%EA%EB%E8%EC%E0%F2%F0%EE%ED%E8%EA&fromsearch=1entry175247
  4. AMG_iev

    Зелена лампичка Gdi Eco

    Ако имаш е много възможно да е изгоряла. Поради това че тази крушчица често свети, гасне, свети, гасне и т.н.... според начина на каране изгаря по-бързо от останалите. Когато взех моята каризма светеше, после спря и се бях претиснил, че нещо се е прецакал целия режим, но се оказа че след смяна на крушката пак мигаме ;)
  5. AMG_iev

    Зелена лампичка Gdi Eco

    Лампичката действително сигнализира, че автомобила е в икономичен режим. От както го разбрах се старая да карам така, че въпросната да свети максимално и забелязвам, че и при плавно ускорение също не угасва и най-важното усеща се много в разхода и портфейла. С други думи светенето на тази лампа е обратно пропорционално на светенето на оранжавата с колонката ;)
  6. AMG_iev

    Проблем със запалването

    Айде направи ми! А военните са различават от МВР по отношение на много неща и едно от тях е техниката. ЛанЗерите на МО с GDI ли са? И да ти кажа, че не само си мисля, а и много добре знам как се поддържат въпросните МПС-та. Сега най съществения въпрос - запалиха ли ти автомобила? И последно един съвет - ако държиш да си запазиш монтьорите си купи астра 1.4 или 1.6 екотек :D
  7. AMG_iev

    Проблем със запалването

    Ха, я виж ти - колите в МВР се оправяли. Аз не знаех :D Пич определено не си взел най-доброто решение за механици - едно, че колите на МВР се правят рядко и ако въобще се правят е да се смени нещо по ходовата част /най - много бейлети/ и дрго, че GDI в МВР няма. Този двгател си иска майстора, няма да казвам кой е да не прозвучи като подмазване ;) Дано само не си я дал в някой ведомствен сервиз на министерството, че скоро няма да я запалят.
  8. Вярвайте на лампичката. Тази година като тръгнах към морето по компютър ми показнаше 120км., което щеше да ми стигне да стигна една заветна цел - ШЕЛ, за който имах еднократен талон с 10 ст. намаление и исках да я напълня. Да ама като останаха 80 по комп и лампата светна и заредих на др. бензиностанция. Според мен компютъра смята среден разход и не взима в предвид пълна кола, хора багаж и т.н., а до калкото знам светне ли ти лампата ти остават 50 км. До преди този случай и аз гледах компа, но вече не!
  9. Моята 1.8 ГДИ, елеганс, я взех октомври 2010 за 4 500 лв. Произведена е 1999г., първа регистрация 2000г. Взех я на 175 000 км. Веднага пълно обслужване - ремъци, ролки, масла филтри - 280лв. Седмица след това ми се пукна маркуч на предно ляво спирачно цилиндърче. Смених двата предни маркуча и по спомен май дадох 80 - 90 лв. за това. После установихме леко омасляване на двигателя. Смяна на гарнитура барабар с почистване на дюзите, смяна на 4 еридиеви свещи NGK и 2 от лулите - всичко около 400лв. Претапицирване на тавана - 100 лв. /не че беше страшен но мен ме дразнеше, а и така стана супер/. Пастирах си я сам, дадох 30лв. само за пастата. Ако броим и 4 нови зимни гуми Спортива - 280лв. и две летни Спортиви - 180лв /според мен гумите са необходим консуматив, но някои хора ги считат за екстра/, защото от тези с които я купих само две стават за каране. Тониране на стъклата с УВЕзащитно фолио - 60лв....А щях да забравя - свалих оригиналното радио и хоп 180 лв. за едно JVC, друго не се сещам, но 100% има и още нещо по между другото. Май бая съм дал по нея - някъде по необходимост, другаде по ентусиазъм, но... цифрите са факт ;) И аз не смятам да я продавам. Баща ми я харесва много и иска до време да му я оставя....
  10. AMG_iev

    Каризма 1,8GDI на МЕТАН

    Аз вече направих една година с 1.8 ГДИ и честно да ви кажа се чудя на кой и за какво му е да слага газ на тази кола. Важно е двигателя да е поддържан. Вярно е, че всичко е строго индивидуално - за какво ползваш колата, колко я караш и как я караш... но ако смяташ да се газифицираш е безмислено да се хвърлиш на ГДИ. Имам близко, найстина билизко наблюдение над пежо 206, 1.4 с газ, което карах и на бензин и на газ. От 5 извънградско стана на 7 /с климатик/, градско беше 7, сега е 9 - 10 в зависимост дали е загряла и как се кара. С каризмата при ,смея да твърдя, поддържан двигател разходът в града ми е 8 - 9, извънградско - 7 /всичко с климатик/. И сега най-важното уточнение - конете при каризмата са двойни и като ги сравниш с разхода нещата се оправдават, но......всеки сам си прави сметка за него си! Сега ще ви споделя един своеобразен тест драйф с двата автомобила - пежото 1.4 на газ и каризмата 1.8 ГДИ с изчистени дюзи и нови свещи. Миналата година пътувах от Пловдив до Созопол и обратно с пежото на газ - двама човека, багаж и климатик - 60 лв. Тази година с каризмата същия маршрут, обаче четери човека и двойно повече багаж, пак с климатик - 80лв. Сами си правете сметка!И най-вано е задкормилното устройство!
  11. Прав е колегата. Като взех моята преди да го сваля ангренажния ремък изглеждаше като нов - лъскав, здрав с надписите по него, но когато го свалих приз два - три сантиметра беше напукан като пукнатините минаваха перпендикулярно на пистити и си беше много зле ремъка. Не знам какво ще решиш, но за мен обслужването на автомобил втора рака е задължително непосредствено след закопуването. До колкото знам нещата стават страшни при скъсване на ангренажа.
  12. AMG_iev

    Решен проблем с Плафон.

    Благодарим, аз ще го имам предвид. Видях че са свързани като ми сваляха тавана за претапициране, но не обърнах внимание на въпросните пластинки. Засега съм ОК с плафоните ;)
  13. AMG_iev

    Избор на летни гуми

    Аз съм с новия модел на спортива - http://diana-ltd.com/index.php/products/view/69 с размер 195/55/15, който до колкото знам го пуснаха тади година и съм много доволен. И зимните са ми спортива, но 185. Разпитвах много преди да я обуя - мнения много, разбирачи бол, но масовото мнение беше, че това е една от най-добрите гуми малко над среден клас, обясниха ми че е дъщерна фирма на дънлоп - не знам колко е вярно, но гумите определено са качествени, направени са от каучук и аз лично харесвам как се държят на пътя.
  14. Честито, със здраве да си я караш и много безаварийни километри. Обзавеждането е като моята, но при теб много ми хареса топчето на скоростния лост А за съветите - просто чети по форума и ще намериш всичко, наблегни и на особеносттите на GDI двигателите ;)
  15. Как го поправи, че и аз имам този проблем, така я взех - без да сигнализира, сложих си го в главата - стана ми навик да си ги проверявам фаровете и до сега не ми се е случвало да забравя, но е хубаво да си я върна тази екстра ;)Благодаря предварително
  16. AMG_iev

    Окачване

    Какъв ти е размера на гумата? Явно профила ти е голям
  17. Станала е супер колицата, поздравления... браво. Замислял ли си се за туниране на стъклата, ще допренесе за визията ;)
  18. Обслужи я - масло, ремъци, филтри, а тънкото пипане - свещи, нагар, обороти и т.н ги остави за България. Макар, че ако там има читав майстор, който знае от какво има нужда този двигател я изчисти там, смени свещи и изгорели лоли ако имаш, а и най - вероятно и частите ща са по евтини от тук. Замисли се над това защото щом ти предстоят 3 000 километри ако я отремонтираш напълно преди да тръгнеш ще си избиш ремонта от икономията на гориво. Като пример ти казвам само, че карам служебна астра 1.4 без климатик, 75 коня и в момента гори с литър повече градско отколкото моята Каризма 1.8, 125 коня, карайки я на климатик ;) Един съвет - ако решиш да сменяш лоли и свещи тук си ги купи от Англия, засичал съм по сайтовете че там са доста по-евтини. Свещите за този вид двигател са коментирани милион пъти по темите из форума - еридиеви на NJK, а ако се поразровиш ще им намериш и каталожния номер. Ще ти кажа че тук са по 33, 34 лева в магазин бройката, складова цена им е 25, но трудно се намират на тази, така че сам си реши. Относно тресенето, носенето и др. подобни не бързай да се хвърляш по ходовата част. Като взех моята беше ужасна - бягаше на ляво, тресеше. Нови гуми, проверка на джантите за кривини, в резултат на която установих че предна лява е крива - изправиха я, после стенд и стана като влак в релси на пътя. Айде успех ;)
  19. Аз те съветвам да се пребереш и я карай при Милен в Пловдив, и моята правеше подобни изпълнения с оборотите - чух хиляда "компетентни" мнения и резултат нямаше. Накрая я закарах при човека, каза че е от дроселовата клапа, изчисти я и сега оборотите са идеални ;) После смених свещи и две от лолите, защото бяха изгорели, гарнитурата на двигателя, че имаше лек теч, почисти нагара от дюзите и разхода ми падна с около литър и направо стана друг автомобил. Милен знае всичко за този автомобил и този двигател, така че щом имаш пребиране не е зле да й хвърли едно око.
  20. Първо честито и със здраве да си я караш. Моята е същата, с дървенко и въпросния надпис на волана ;), предполагам имаш и надпис елеганс на страничната външна лайсна. Относно копчетата за стъклата и аз имах такъв проблем на предно дясно. Свалих кората на вратата, изключих блока на копче от буксата, извадих го и като го отворих се видя, че пластинката леко се е износила и не замасява. Аз си реших проблема като си изрязах по формата на копчето пърче от по твърд найлон /като този от PVC бутилка/ и сега е 6 ;) Ако ти се занимава давай смело, не е голяма философия.
  21. AMG_iev

    Ще паснат ли?

    Аз моята Каризма си я карам по каталог /има лепенка в основата на шофьорската врата с препорачителните размери/ и съм много доволен като возия, разход и т.н. Зимните са ми 185/60/15, а летните 195/60/15. Преди да си купя летни гуми се поогледах за джанта 16 с размер на гумата 55, но цената ме разколеба, и за сега ще си карам така ;)
  22. Само да споделя,че в крайна сметка използвах ослугите на тапицер и тавана стана супер. Видях как се сваля и въобще не е философия - държи се на седниците, хватките за ръце, предните кори на колоните и плафоните с осветление. Последните две са на щипки, а седниците и хватките са на болтчета. Като махнете това и тавана си пада ;)
  23. И аз смятам да сменям целия плат с по-тъмен, даже черен, а що се отнася до разлепянето по време на топли дни има лепила, които са за температуре от - 40 до + 100. Относно избиването си има технология на насаняте и лепенето - определен интервал от време, който да се изчака от нанасянето на лепилото до поставяне на плата. Мислиш ли, че е такава сложнотия свалянето, мисля да махна една от корите на предните колони и да видя как е тавана, аз мисля, че е като на другите коли - няма как да не се сваля, предполагам, че е дървен, шперплат или нещо от сорта. Ти май твърдо си решил да ме разообедиш :D Като говорих с тапицера веднага като я погледна и отсече 80 лв., даже и не се замисли, което ми подсказва, че не е голяма философия свалянето ;)
  24. Прочете ли темата на БМВ феновете, колегите са сложили и снимки и доста добре изглеждт всички? Нямя подобни оплаквания ако всичко се направи с качествени материали. Вероятно е да си прав ама ще се радвам ако някой който го е правил сподели мнение.
  25. Прегледах темите във форума, но не срещнах някоя, която да се отнася до моя проблем. Проблемът е еститически, а не технически ;) Та по същество - явно старият собственик е бил доста висок и темето му се потривало в тавана в областта на шофьорското място и там е зацапано, а и сигурно леко е бил провиснал, защото явно същият се е опитал да го позалепи и то доста нескопосано. На други места тавана пак леко е провиснал и вече съм решил да го претапицирам. Най - добрата цена която ми предлагат е 80 лв., но ми се струва, че няма да е голяма философия аз да го направя. Някой колеги от БМВ форума са се справили доста добре сами и май от там ми дойде музата - http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=82410 Някои от вас сблъсквал си се е с подобен проблем и как го е решил.Ако някой е претапицирал сам да сподели за лепила, плат, кое как се сваля и т.н. Ще се радвам да споделите мнения и съвети. Хубавото е, че нямам шибидах, люк и други подобни. От 15-ти юни съм отпуск - до тогава събирам информация и ако се реша се захващам, ако не ще дам 80 лв. и ..... ще видим каква ще я свършат.Благодаря предварително!
×
×
  • Създаване...