Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

jaja_vor

Потребител
  • От него общо

    25
  • Регистрация

  • Беше тук

За jaja_vor

  • Рожден ден 02/11/1981

Местоживеене

  • Град
    София

Информация за профила

  • Пол
    Мъж
  • Кара
    Mitsubishi Carisma 1,8 GDI

jaja_vor's Постижения

Начинаещ

Начинаещ (3/14)

  • Първа Публикация
  • Сътрудник
  • Начален Разговор
  • Първа Седмица
  • Един месец

Спечелени Значки

0

Репутация

  1. jaja_vor

    GDI -свещи-аномалии

    Привет и от мен. И моята дава подобен разход в София, на кратки разстояния със студен двигател (въпреки че я изчаквам поне 3-5 мин. като запаля). С нови свещи съм (от цитираните по-горе от Милен) и лулите са горе долу добре (едната я смених със свещите). Извън града зависи как карам - правил съм разсход 5.0 за 150 км. при пестеливо каране, правил съм и 6.8 при 140-150 км. по магистралата.
  2. Здравейте колеги, някой може ли да ми каже дали двете рамена на предните чистачки са еднакви на КАРИЗМА 1,8 ГДИ '99 На моята имат разлика в извивката в долния си край. Подозирам че е сменяна от предишен собственик и затова сега като ми се движи лявата чистачка и докато стигне в горна позиция вече почти цялата е във въздуха (допират се само двата и края) от което следва че нищо не чисти.
  3. Здравейте, да не отварям нова тема, ще помоля за помощ в тази. И на мен бутона на шофьорската врата не правеше контакт и нищо не индицира когато отворя вратата. Почистих го, но сега работи само зумера и то ако има някаква друга отворена врата. Осветлението в купето не се управлява от този бутон (както и лампичката за отворена врата на таблото). Според мен някъде не е свързана, незнам. Ако някой може да помогне ....
  4. Благодаря за снимките. Ти предните направо за кората ли си ги монтирал? Хванати ли са по някакъв начин за ламарината на самата врата? Слагал ли си вата или друг звукопоглъщащ или изолационен материал?
  5. То и аз планивам да ги обезшумя, вратите също. Но и се чудя дали вместо да монтирам във фабричните места за говорителите отзад (тъй като там обема ми се струва доста малък), да сложа едни 13см - ви двукомпонентни и на задните врати. Възможно е да се чува доста по-добре. Този жълтия Херц е модел Hertz ESK 165, има и Hertz ESK 165L, който е с хартиена мембрана. - струват към 180-190 лв. Иначе най-скъпия 16,5 см от сивата серия е Hertz MLK2 TW и е над 1000 лв.
  6. Обезателно ще МУ напомня
  7. Здравей, Кората не искам да си я режа, но бих искам да видя монтажа на говорителите на предните врати . Ще съм ти благодарен за снимки.
  8. Привет, вече си мислех, че никой няма да ми пише. Можеш ли да ми кажеш какъв е модела на говорителите (на ХЕРЦА, а и на другите) или поне в какъв ценови диапазон са, за да се ориентирам. Слагал ли си някаква вата или звуко-изолация във вратите. Имаше ли си оригинални говорители във вратите, които си сменил, или оригиналните са ти били, както при мен, само отзад и отпред на самото табло. Можеш ли да ми кажеш и модела на CD-то. Ще съм ти благодарен и на снимков материал, мисля, че ще ми е от полза. Аз в събота вероятно ще минавам през Пловдив, но не знам с колко време ще разполагам, а и как ще те намеря. Аз трябва да ходя при Милен (до Бриколажа) да ми смени свещите и една лула.
  9. Здравейте колеги, Колата ми е Каризма, 1.8GDI със старото купе '98-'99 г. За мое съжаление моята е без инсталирано озвучаване в предните врати. Ако някой може да помогна и да ми обясни как се монтират точно говорителите в предните врати. Като махнах кората има отвори на самата врата за говорители, но са по скоро квадратни, със страна около 16 см. Най-вероятно има някакви фланци подпомагащи монтажа на говорителите. Знам, че ЕЛЕГАНС на Каризмите си имат вградени говорители във вратите, но не знам какви са точно и как са монтирани. Как да си монтирам и на моята. В момента предните са едни малки говорителчета и монтирани на предното табло, отдолу. Друг въпрос е дали някой е слагал говорители и на задните врати. Там също има отвори под кората, но са доста по малки (не знам дали и 13см. ще мога да вкарам) Задните говорители ми ги бяха махнали (така купих колата). Купих си от ТЕХНОПОЛИС 2 по 16,5см JBL за 70лв. , но се чува ужасно. Искам да направя нещо , поне за една прилична музика. Готов съм да дам и 300-400 лв за говорители и елементи по монтажа им. CD-то ми е Panasonic, среден клас и за сега няма да го сменям, ще си разчитам не него. Та идеята ми беше да монтирам 165мм мийт баси + пищялки във вратите (двукомпонентна система) и да сложа някакви говорители или отзад на мястото на фабричните или на задните врати. Помогнете с идеи.
  10. Благодаря за съветите .....
  11. Никой ли няма да помогне :(
  12. Здравейте колеги, бих искал и аз да споделя няколко проблема по колата си, за които ще помоля който може да помогне със съвет. Колата е Каризма 1,8 GDI '99 1. Фаровете - в момента ги държа на почти най-ниското им положение (на 2). Като се опитам да ги вдигна на по-високо и десния ми фар (мое дясно като седя в колата) започва да плува нагоре надолу. Като го смъкна пак на 2 и се оправя понякога, а понякога не и и ска да ги изгаря и пак да ги пусна за да застане на 1 място. 2. Вчера разбрах, че не ми работи запалката. То аз не пуша и запалка и нямам, но мислех да си купувам GPS и няма да има къде да го включа. Гледах в таблото с предпазителите, но не видях означение за запалката. Има ли отделен предпазител за нея и какво да проверя за да я подкарам? 3. Един малко странен, поне за мен, проблем. Още като я купих колата (преди около 3 месеца) се оказа, че отварянето на шофьорската врата не се индицира по никакъв начин. Нито на таблото ми светва че има отворена врата, нито ми пали плафона в средата на тавана. Аз отворих бутончето, което се натиска от самата врата, когато е затворена и наистина пластинките ми бяха нагорели и корозирали. Обърнах ги, почистих ги и вече бутончето си даваше контакт. Монтирах си го пак, но проблемът ми не се разреши. Колата продължава да не знае, че ми е отворена вратата. Останалите врати си работят нормално. Това което дразни е, най-вече, че не се пали осветлението в купето и че като отключа с дистанционното и отворя само моята врата и тя след няколко секунди си се самозаключва. Според мен още преди време като е дефектирал бутона на вратата и им е било по лесно да го шунтират някъде (било то с прекъсване или укъсяване, че не си спомням NO или NC беше бутона). Въпроса е как да го намеря мястото където е вързан този механичен датчик за отваряне на вратата. 4. Не мога да си изключа климатроника. Като го изключа или като го включа да върти въздуха вътре в купето и започва едно силно щракане чуващо се около жабката. Нещо се опитва да превключи, но не успява. Стига за сега с проблемите. Ще съм благодарен ако някой ми даде съвет.
  13. Моята преди 2 дни ми показа 5,4 / 100 за пробег около 150км. Иначе в града (в София) ми показва около 11,5л/100км. Не мога да го смъкна повече за момента. Но и аз карам само на къси разстояния (под 10км) и все пак е зима и е София. Колата е 1,8 GDI 1999-2000г. Зареждам от OMV. Вече бях при Милен и се оказа че още съм със заводските свещи (а на километража показва 140 000). Вероятно като ги сменя, а и едната лула ми е за смяна, ще се отрази, макар и малко на разхода. п.п. Не знам и до колко може да се вярва на бордовия, каква грешка дава.
  14. jaja_vor

    Каризма 1,8GDI на МЕТАН

    Аз не искам да и слагам газ. Търся си читава ГДИ и да си я карам на бензин. Лошото е, че нямам много време за да обикалям :(
  15. jaja_vor

    Каризма 1,8GDI на МЕТАН

    Аз не искам на газ. Затова и си търся именно ГДИ. Няма да му слагам нито газ, нито метан. А и до колкото прочетох, ако колата е ОК, то би трябвало, без да се натиска прекалено извънградско да е около 5-6л., а в града около 7,5-9. Сега масово разглеждам обяви за такива каризми. В най-добрия случай към края на седмицата може да отида до някой град да видя някоя, която ме е впечатлила повече по обявите.
×
×
  • Създаване...