Премини към съдържание

Ivo Ru

Потребител
  • От него общо

    210
  • Регистрация

  • Беше тук

За Ivo Ru

  • Рожден ден 10/16/1961

Местоживеене

  • Град
    София

Интернет контакт

  • AIM
    ivorusinov

Информация за профила

  • Пол
    Мъж
  • Кара
    Mitsubishi Space Runner 2.0 4G63 2000 г.

Посетили профила

1,596 посетили

Ivo Ru's Постижения

Редовен форумист

Редовен форумист (8/14)

  • Първа Публикация
  • Сътрудник
  • Първа Седмица
  • Един месец
  • Една Година

Спечелени Значки

1

Репутация

  1. Здравейте, След 2 години експлоатация, реших да споделя мнения по колата. ASX 1,6, 117 кончета, ръчна, с фабрична газ на BRC. С автоматични светлини и чистачки, круиз контрол, без парктроник, без еко и навигация. Карам малко. За 2 години - 12 000 километра. Още при покупката имаше леко, едва забележимо потропване отпред в дясно. До сега съм сменил 2-та кормилни накрайника (още като я взех) и 2 предни биалетки след 7 к км. каране.. Сменил съм и свещите. Другото е стандартното обслужване. Изненадан съм от разхода на гориво. На бензин така и не съм я засичал. Не я юркам - 90-100 извънградско, 120-130 на магистрала. Разход 5.6 - 6 на 100 км на газ. Добра динамика според мене за този двигател. Ако трябва да изпреваря по-бързо - от 5-та на 3-та и пак 5-та. Има достатъчно голям запас във високите обороти. Стабилна на път, не е от най-обезшумените автомобили, но не дразни. Колата не е с голям багажник. За семейство с повече от 1 дете ще е тесничко за багажа. Има си дребните местенца за разни джунджурии - горна, долна жабка, подлакътник с горно и долно отделение. Приятен според мене за каране автомобил. Послушен волан. Ако не търсите голям автомобил или такъв с висока мощност, ще останете доволни. А ако попаднете и на гледан екземпляр, ще имате малко грижи по поддръжката.
  2. Мисля че има бензин 4х4 след фейслифта-2012 година, 2к двигател, 150 кс. Не съм проверявал за цена, но мисля че е доста по висока. Мен тази като мощност и задвижван и пари разбира се ме устройва. Не съм се катерил по нагоре нито като мощност, нито като пари. Дизелите също са 4х4. Не ми допадат ( вероятно защото не съм купувал, карал и поддържал дизел)
  3. Здравейте, насочил съм се към колата от тази обява: https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=21597140997392795&slink=jfq1zu Ако някой я е гледал, да сподели мнение. Ще съм много благодарен. ASX 1.6 бензин Искам да си направя и сметка с обслужването. Масло двигател и скоростна, филтри двигател и купе, антифриз, до тук ми е ясно. За двг. маслото по-тънко ли да налея? 5w-30, 0W-30 или 10w-40 е ОК. Не съм имал кола с верига. Там прави ли се обслужване. Тази има ли филтър на горивото? Предните 2 имаха такъв в резервоара и не се обслужваше. Въобще... Ще се радвам да споделите какво да сменя и прегледам по колата след покупка.
  4. Автомобила е продаден. Модератора може да затвори темата
  5. Пропуснал съм телефон за връзка с мене: 0879260164. Разбира се може и на лично
  6. Продавам Mitsubishi Space Runner 2000k, 136 ps, 1999 г,. 215000 км. Всички екстри за модела. Гражданска отговорност и технически преглед до ноември 2016 г. Винетка за 2016 г. Сменен съединител преди 15000 км. , сменени спирачни дискове с накладки преди 10000 км. Два комплекта гуми, летни с алуминиеви и зимни със стоманени джанти. Добро техническо състояние, газов инжекцион. Забележки по външния вид (следи от градушка) Цвят - червен, Антиблокираща система, Въздушни възглавници - Задни, Въздушни възглавници - Предни, Газова уредба, Напълно обслужен, С регистрация, Шибедах Аларма, Имобилайзер Централно заключване, Ел. Огледала, Ел. Стъкла, Климатик, Регулиране на волана. Стерео уредба Не успях да кача снимки и поставям линк към обявата в мобиле. http://www.mobile.bg/11468166974571341 Специална цена за колеги от форума - 2500 лева
  7. Не съм търсил какви са точните размери, но е с 5 болта като всички останали... вагони и рънъри след 1999 г.
  8. Ivo Ru

    Годишна винетка

    С винетката се плаща данък за ползване на магистрали, първостепенни и второстепенни пътища. С такса в цената на горивото, ще бъдат ощетени водачите, които карат само градско. Така че това няма да стане и не е коректно. Данъкът е малък. За резервоар гориво се дават повече пари дори и в момента (при спада на цената на горивата). Друг е въпросът, че парите събрани от винетките потъват в държавния бюджет и само част от тях отиват за ремонт и поддръжка на пътища.
  9. Ivo Ru

    Газ на Space Star?

    Сам си писал "стандартна газова уредба", а после задаваш въпрос за "стандартен газов инжекцион". Ситемите са 2. Стандартна газова и газов инжекцион. Първата е създадена основно за карбураторни двигатели. Газовия инжекцион работи като бензиновия. Монтират се газови дюзи и газта се впръсква във всмукателния колектор към всеки цилиндър. Повечето двигатели на Mitsubishi могат да работят и с 2-те системи. Първата е с по-ниска цена, както си забелязал. Изисква качествен майстор, защото има опстност от детонации в колектора и последващ не евтин ремонт. 2-рата е по-икономична и с по-малък спад на мощността. Няма опасност от детонации. Има достатъчно теми за плюсове и минуси на двата варианта. Има и трето поколение газови системи. Те също са инжекционни, но при тях газта се впръсква в колектора в течно състояние. Те са значително по-скъпи от "стандартния" газов инжекцион и не знам някой предлага ли такива системи в България.
  10. Да не отварям нова тема. И аз търся само лула за под бобината. Автомобила е Спейс Рънър 2.0 к и 2000 година. С 2 бобини всяка за по 2 цилиндъра, 4G63 двигател. Проверявал съм в Косер и на други места, но предлагат комплекти с бобината. Ако някой има налична, да пише.
  11. А сигурен ли си, че повдигачите не са за смяна? При следващата смяна първо сложи добавка за почистване на мазилната система. Ако са запушени отворите на повдигачите да ги отпуши за да влиза масло там. Но според мене най-добре проверете повдигачите. Ако те са за смяна, няма да намериш масло което да реши проблема.
  12. Здравейте колеги, Търся заден десен габарит/стоп/мигач за Спейс Рънър 2000 година. Градушка...
  13. И на бензин и на газ ли го прави или само на газ? Има ли вибрации в двигателя на празен ход.
  14. Ivo Ru

    Телефон

    Съгласен съм със StanislavB. Нямам наблюдение върху Windows 8 телефоните, но не съм много доволен от Android-ските. Не знам за какво ще го ползваш, но андроида избуя според мене заради многото приложения за него. За съжаление писани от кого ли не. Дори и добре работещи, често им липсва развита функционалност. Едно работи, друго не съвсем, режимите за настройки са малко. (пример: Получавам служебната поща от Exchendge serwera на телефона. Със старата симбианска Нокия имаше режим за синхронизация от час до час. Тук такова нещо няма. И като ти издрънчи 6-7 пъти през нощта изключваш звуковата сигнализация и псуваш. Е... Самсунг са го дописали и там за последните версии го има...) От време на време рестартираш, защото започва да бави, чистиш кешове да освободиш памет и т.н. Нокия и Микрософт имат различна визия към продуктите които предлагат на пазара и предполагам и тук са се придържали към нея. Каквото има работи добре, има достатъчно настройки и режими за да си го персонализираш. предполагам че ще работи доста по-дълго без да създава досадни проблемчета.
  15. И аз видях голям зор докато ги отвия. Ползвах голяма отверка с квадратно сечение на стъблото и малък гаечен ключ който пасваша застъблото на отверката. Натискаш здраво и въртиш странично с ключа докато чуеш пукването. После тръгва лесно. Като залепени са.... Успех!
×
×
  • Създаване...