Премини към съдържание

Мартин Дончев

Потребител
  • От него общо

    105
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което Мартин Дончев е написал

  1. Продавам акумулатор TENAX 60 ампера с обратен плюс цена 80 лева, 2 год гаранция
  2. Аз пък много се нервя като видя кола за продан с изтърбушено радио.
  3. Мартин Дончев

    canister

    Е щом е скъсан сигурно е проблем. При на брат ми лансера имаше нещо като почукване от педала и казаха че е точно от този canister, мисля че някакъв вакуум прави.
  4. Говорим за Мицу все пак )
  5. Какво стана колега какво се оказа?
  6. За колегата Milen_z ли става въпрос, от Пловдив който беше?
  7. Добре сте вие в София с DJ-йа, има кой да ви оправи колите. Аз съм с малко по-нов Лансър от колегата моя е 91 г. Знам че имам букса за диагностика ама във Варна не съм чувал за така изявен по мицутата майстор. И при мен свети чек енджина от няколко месеца но понеже нямаше никакви промени като обороти, скорост и други такива така си карам. Естествено тя лампата показва че има проблем и на последък двигателя на празен ход тресе все едно съм на 3 цилиндъра. Но незнам от всички спомени през годините от елкони по скоро са били догадки от колкото нещо сигурно, така че нещо не ми се ходи на майстор по-скоро ме е страх от некомпетентни такива.
  8. Хехе точна така. Както каза мангала който ми прави последния път гумата (спукана на две места поради паркиране пред друг блок), гадно племе сме ние Българите.
  9. Абсолютно точно. И какво значи цялата тази схема? Какво прави?
  10. Аз съм с Лансър 91г. двигател 4G15. Рамата е JMBSNC62AMU500680.
  11. Колеги лека грешка. За този цилиндър който се чудим какъв е тръбичката която идва от под купето и влиза в тази кутия в отвор с надпис TO TANK. Надписа TO CARB има отвор от който нищо не излиза, а от кутията излиза след него по малка тръбичка с надпис A/C и се движи по горепосочения път. Понеже нямам климатик това A/C ми е много странно. А и EGR клапан нямам. Може би япончето монтирало моето мицу е някакъв луд фен на AC/DC.
  12. И мен така ма плашиха едно време. Ако е майстор газаджията би трябвало да нямаш грижи.
  13. Тази цилиндрична кутия и на мен ми е X. Едно маркуче някъде от под купето влиза в нея с надпис на капака на кутията TO TANK и после друго маркуче с надпис до него TO CARB излиза от същата кутия и стига до това което си снимал. От там тръгва друго маркуче и ако правилно съм видял влиза някъде до дроселовата клапа. Би трябвало и при теб да влиза там а не в термостата (ко ще прави там?).
  14. Криви дискове може би?
  15. Мартин Дончев

    Привет колеги

    Това с притрисането и на мен ми е много интересно на какво се дължи? И аз го имам от скоро като потеглям при студен двигател и на наклон (с предницата нагоре). Според някои други форуми проблема е или в съединител или в амортисьори. За накладки незнам, невярвам да е от тях.
  16. Огледай добре кабелчетата на това нещо да няма някой скъсан. Един колега от форума беше имал точно такъв проблем.
  17. Здравей, релето би трябвало да е някъде до лоста за мигачите. Може да е и отпред при бушоните под капака на двигателя. А може и да е този на който пише head lamp (пак под капака).
  18. Мартин Дончев

    Спукана глава

    Здравей, наскоро имаше тема във форума за спукана глава. Мисля че има значение къде точно е пукната.
  19. Здравейте колеги,бях пропуснал да уточня че влагата е предимно в дясната част на багажника. Вчера свалих и силиконизирах задния стоп, после махнах една пластмасова кора под капачката на резервоара. Там зейна фабричен отвор с диаметър около 20 стотинки (на първата снимка е запушен с твърдата част от тубата силикон). Махнах същата кора от дясно и стана ясно че този отвор е за болт за бронята на колата. Някой го е забравил да го сложи. Под лявата кора се натъкнах на някаква много странна кутийка. Прилича ми на нещо като филтър ама кой слага филтри в калника? Някой има ли идея за какво служи тази кутийка?
  20. Уплътненията на капака са добре. Събота ще се разровя в багажника (дават го добро времето) и ще пиша какво съм открил.
  21. Здравейте колеги. Мисля че притежавам колата с най-влажния багажник. Общо взето три месеца в годината (през лятото когато е сухо и топло) багажника е сух. При първия дъжд през Септември до следващото лято е някаква ужасна влага в багажника. Бях отпушвал пропката която е в най-ниската част на багажника под резервната гума (беше пълна с пясък и парчета ръжда), но след отпушването пак си е влажно и мокро. Доста е изнервящо и нямам идея на какво се дължи. Оставя ли едно кашонче или нещо хартиено на сутринта е подгизнало. Да не говорим за инструменти и ръждясал крик и ключ за гумите. Някой ако е имал подобен проблем или знае на какво може да се дължи ще съм благодарен ако сподели. P.S. Колата е Лансър седан 91 г.
  22. Спирачната система все пак не е само накладки, едва ли само спортни накладки и всичко е наред.
  23. Отчетох са с един вот за Мицу и някои други марки. Обаче ако се активират Опел-истите нямаме шанс.
×
×
  • Създаване...