Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

novak

Потребител
  • От него общо

    126
  • Регистрация

  • Беше тук

За novak

  • Рожден ден 09/29/1982

Местоживеене

  • Град
    София/Тутракан

Интернет контакт

  • Уебсайт адрес
    http://
  • ICQ
    265613296

Информация за профила

  • Пол
    Мъж
  • Кара
    Galant GLS GDI, 1999г.

Посетили профила

977 посетили

novak's Постижения

Ентусиаст

Ентусиаст (6/14)

  • Първа Публикация
  • Сътрудник
  • Начален Разговор
  • Първа Седмица
  • Един месец

Спечелени Значки

0

Репутация

  1. Ами може и от това да е. В сряда заминавам за щатско за 10 дни, така че като се върна, ще ти я донеса, да я прегледаш, когато имаш време.
  2. Оказа се, че катализаторите не са толкоз скъпи - http://www.ebay.co.uk/itm/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=200697163842&ssPageName=ADME:L:OC:MOTORS:3160 Поръчах си го и се надявам с него да е по-добре.
  3. В интерес на истината, пари не ми взеха сега. Ходих в Радиала под моста Чавдар. Нещо са ги затегнали май пунктовете. До сега не съм имал проблеми, въпреки че показателите са си били общо взето същите (и в тоя пункт съм минавал миналата или по-миналата година). Ако някой е минавал тази година в някой по-либерален пункт в София, да даде координати (може би на лични, за да не издаваме хората) Спирачките ще ги оправим, но емисиите ме притесняват - там няма ефикасно решение.
  4. Привет колеги, Днес бях на технически преглед с Галанта (GDI двигател, '99г.) и ме върнаха с два проблема: - задните спирачки не държали достатъчно според тях. Машината показа 1000 нютона отзад и 1600 отпред. Колко трябва да е по принцип? Накладките и дисковете са на около 6 месеца (4-5 хил. км). Вероятно помпата трябва да се погледне. - по-сериозния проблем са емисиите. На празен ход показа 0.55 (при макс. допустими 0.5) CO а на 2-3 хил. оборота показа 0.7 (при макс. допустими 0.3). Аз не съм махал катализатор, ама не съм сигурен, че предния собственик не го е махнал. Може пък и просто да си е заминал. Какви са ми опциите според вас по тоя въпрос?
  5. novak

    Нова предна броня

    Броните също така и доста успешно се ремонтират стига да не са много намлени. Ако е само пукната/скъсана на някое място не вярвам да има проблем.
  6. novak

    Удариха ме

    Мерси за отговорите, колеги. Ще ги имам предвид.
  7. novak

    Удариха ме

    Привет, Вчера сутринта ми отнеха предимство на кръстовището между Министерския Съвет и Президенството и ме ударих отпред вдясно. По-сериозните щети са преден, десен калник и повреда по предния мост. Ето две снимки http://www.snimka.bg/album.php?album_id=400595 Най-гадното е че само преди няма и два месеца боядисах колата и беше като нова... В петък миналата седмица направих каско в Лев Инс. Днес ще ходя, да завеждам щетата (мобилен екип направи оглед на място). Та въпроса ми е ако някой е правил щета по тяхно каско, да даде съвет, как да процедирам. Дали да я оставя на техен сервиз (и евентуално кой) или да взема парите кеш. Ако се съгласят по фактура - има ли някакви ограничения в сумите? Как точно става плащането по фактура - аз плащам на сервиза и те ми връщат парите срещу фактурата или нося фактурата и те директно плащат на сервиза? Мобилния екип е писал допълнителен оглед на ходовата част - това къде и как става?
  8. novak

    Спирачни дискове

    Моя съвет е да си намериш от тези електронните безконтактни термометри, дето мерят температурата без да ги допираш, а само като ги насочиш към обекта. Освен това извърши манипулацията първо от едната страна на автомобила. Така минаваш някакъв участък, натискаш спирачката няколко пъти и като спреш - мериш температурата на джантата и диска от двете страни. Ако има значителна разлика между обработената и необработената страна, значи работи това.
  9. novak

    Разход Gdi автоматик

    За нашите двигатели има осезаема разлика между А95 и А98, понеже са с висока компресия, а бензина дето го продават за 95 октанов, всъщност едва ли е толкова наистина. На мен доста ми скача разхода ако сипвам 95 и затова си карам с 98 почти от както съм го купил.
  10. novak

    Лагер за предна главина

    Ще пиша в темата, за да не отварям нова. Въпроса ми за съвместимостта на лагерите/главините. Обадих се във фирмата и ми казаха, че имат за "Галант ЕА__ с 2.0, 2.5 и дизел". Моя галант е EA3A и не съм 100% сигурен, че попада в категорията. Гледам в CAPS-a за 2.0, 2.5 и дизела в зависимост от точната година на производство има няколко парт номера за тази част. При ЕА3А има само една (последната при другите модели). Има ли опасност главината да не пасне на моя Галант? В смисъл модела, който имат, да е за замяна при по-ранните модели и да не пасва при ЕА3А или всичките са взаимозаменяеми?
  11. novak

    Борд компютър проект

    Вероятно ти трябва по-нова версия на DirectX.
  12. novak

    Борд компютър проект

    Ето го файла за по-удобно aga, тази схема дали ще работи със 100 волтовите инжектори на GDI двигателите?
  13. + 3000 лв транспорт минимум; + 12360 лв акциз; + ??? мито; + ДДС върху акциза (за това не съм напълно сигурен); ---- = над 16700 (или 19200) лв за комби с десен волан на 11години. Даже да е VR-4, някак си не ми звучи много примамливо :icon_hmm:
  14. novak

    Борд компютър проект

    Не съм експерт, но предполагам ще стане с един интегратор, който в най-простата си форма може и да е кондензатор към масата след резистора. След това напражението зависи от коефициента на запълване на сигнала, тоест продължителността на импулса. :rolleyes: Тънкия момент идва в разграфяването на скалата, за което ще ти трябва МУТ или твоята програмка
  15. novak

    Въпрос!

    С газ анализ. След катализатора не трябва да остават недоизгорели вещества като въглероден окис и сажди. Другия вариант е да се отвори и да се види дали стените на питата на катализатора са покрити със сажди. Иначе ламбда сондите засичат концентрация на кислород. Ако концентрацията на кислород ти е една и съща преди и след катализатора (при достатъчно загрял катализатор), очевидно катализатора не работи, понеже недоизгорели съединения винаги ще има. Според мен за да сложат две сонди по този начин, би трябвало да следят за това. Но това си е само мое предположение от обща култура.
×
×
  • Създаване...