Премини към съдържание

Любомир Ненов

Потребител
  • От него общо

    94
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което Любомир Ненов е написал

  1. И аз имах същия проблем. Сменях термостати, датчици, промивах охладителната състема и какво ли още не. И все същото - при температури над 34, 35 градуса и климатик, загрява и спира. Най-накрая свалих радиатора, сваля се заедно и интеркулера и после се отделя. Между двете имаше напластена мръсотия като кече, все едно си сложил одеало върху радиатора. Измих го с водоструйката и сега мисля че всичко е ОК.
  2. На мойта няма такива скоби и подложки. На самите накладки в средата има пружинка която ги държи натегнати. Няма тракане или дрънчене.
  3. Купувам спойлер за Спейс Стар до 2004 предложения на лични или тук .
  4. Търся капачки за задни главини на Спейс Стар Дизел 2003г - запазени, здрави не деформирани. 0888457516 - Любо
  5. И при мен го имаше точно този проблем. След като смених две външни карета и една полуоска - ефект никакъв. Проблема се оказа в тампона на макферсона. Карах 2-3 години така преди това. Доста е изнервящо. Повече не се повтарял ефекта. Късмет
  6. Само да допълня. Тампоните които свалих Монро, ги сменях точно преди 1 година. Разглобих тенекиите и извадих самия тампон. И се оказа най-елементарен тампон затворен между две тенекии, дори не е вулканизиран за тенекиите. Като ги сложих на масата един до друг, единия беше с около 1.5 мм по-висок. И това само за 1 година. Ето как изглрждат нещата отвътре. http://www.engdesign.eu/Pics/Auto/T003.jpg http://www.engdesign.eu/Pics/Auto/T004.jpg http://www.engdesign.eu/Pics/Auto/T005.jpg http://www.engdesign.eu/Pics/Auto/T006.jpg http://www.engdesign.eu/Pics/Auto/T007.jpg :icon_hmm:
  7. Абсолютно те подкрепям. При ментропането започна още като хвана студа през Декември. Като се стопли ходих на майстори. 1. Смениха ми шарнирите. Тропането намаля, но не изчезна. 2. Смених 4-те амортисьора с нови Каяба, старите се оказаха Монро. Бяха изтекли никой не занае кога и газ нямаше, трагедия пълна. И като се почна едно тракане и скърцане особено сутрин по студеното, ужас. 3. Кормилни накрайници вътрешни и външни. Чукането и скърцането продължава. Два пъти питах майсторите и ми казва че тампона на макферсона е като нов. 4. Смених задни биалети и тампоните на щангата. Ефект никакъв. 5. Купих си скоби за пужини. 6. Смених сам тампона на макферсона и лагерите. Купих си Български произдодство на Димитров ЕООД, да ги пробвам. Сега вече е ОК.
  8. Как се захваща за задния капак ? От снимките не става ясно.
  9. Долу в дясно до редиатор, като гледаш срещу колата.
  10. Най-добрия вариант е да е МАП сензор. Възможно е и някой друг сензор да е причината. Най-лошия е горивна помпа. Първо направи диагностика и после смяна на части.
  11. 99% не е турбото. Самото турбо е с доста голям луфт на турбината (която си снимал). Това да не те смущава. По-скоро е лагер на обтегача, генератор, водна помпа).
  12. Вероятно отдушника на резервоара е запушен.
  13. И при мен тракането се оправи ! Смених тампоните на макферсона, лагера и тарелка. Целия комплект - 95 лв на Монро, за едната страна.
  14. За всеобща радост тази кола няма DPF. :icon_thumbup:
  15. Оставащите килонетри не могат да се зануляват. Трябва да се зареди най-малко 15л гориво, компютъра да преизчисли оставащите километри.
  16. Лагер на ролка или водна помпа. Колкото по-рано го смениш, толково по-добре.
  17. Има два болта под врътките за парното, развиват се. Сваля се целия панел(пепелник, радио, духалки и т.н.) заедно с издърпване.
  18. И да го смениш с чисто нов пак ще свети лампата. Грешката в еърбега не може да се изчисти с Бош компютър или разни други самоделки. Тази грешка се чисти само с компътър на Мицибиши през буксата за диагностика, без разглобяване и други простотии. При мен беше точно така. Бяха махнали лампата да не свети когато купувах колата. После по сервизите ме съпунисваха здраво. Ту бил копютъра на еърбега, ту главния, ту лоши връзки и т.н. И като отидох в сервиз на Мицубиши изчистиха гршката и сега е ОК. Е взеха ми 43-45 лв преди три години, но какво да се прави. Сега системата работи.
  19. Прекалено много НЕистини в една обява или това е нормално за Българския авто пазар. Модела няма : ASR/Тракшън контрол, Аларма, най вероятно няма и Застраховка, понеже пише че нов внос. Не е 100 коня - 102 коня е. Не е евро 4 - евро 3 е. Не е 2006 г - 2004г е, след 2004г модела не е произвеждан. За колометрите се сещай сам !!! :icon_clap:
  20. И при мен има "тракане отпред". Но то се появява само на пълен ляв завой на 1-ва скорост и докато колата е студена. След 15-20 минути каране вече го няма или почти го няма. "Тропането" не е като каре : чат-чат-чат-чат, по-скоро е като лагер : хър-р-р-р. Все едно се опитваш да включиш скорост без съединител. Ходих при разни майстори, но всички вдигат рамене и изказват какви ли не прдположения. Първо смених лявото каре, "тракането" остана. После смених и лагерите (двата предни), тракането пак остана. Тракането осезаемо идва отпред от ляво, но както казах на пълен ляв завой (тръгване от знак Стоп) на студена кола. И сега чакам да се стопли времето за да изчезне. :icon_crying:
  21. Най-вероятно четките на вентилатора са си заминали. Трябва да се свали вентилатора и да се провери. А може да е и контактна история.
  22. Любомир Ненов

    Огледало

    MITSUBISHI SPACE STAR 98-05 LEFT SIDE HEATED CONVEX MIRROR GLASS 1. Ебай от Англия е най-евтино. Аз от там се снабдих преди година. 2. От вносителя. По спомени цената за оледалото(само стъклото) около 70 лв.
  23. Минах по този път. Не е от накладките, от лагернате главини е шума. Сменях накладки, гресирах лагерите, сменях смазката и пак се чува , но не винаги. Накрая смених главините и всичко се оправи.
  24. Любомир Ненов

    SRS

    Грешката от SRS на този модел се трие само на Мицубиши компютър за диагностика. Мойта като я взех нямаше лампа на SRS, като сложих лампа тя светна и на диагностиката излезе че защото е нямало лампа затова дава грешка. Според сервизното ръководство грешките от SRS се самоизчистват след 999 часа . Имам приятели и в Бош сервиз и в други сервизи, не можаха да махнат грешката. Махнаха я в сервиза на Мицубиши. Преди 2-3 години около 40 лв.
×
×
  • Създаване...