Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

chovek69

Потребител
  • От него общо

    37
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което chovek69 е написал

  1. Това е добра идея. Послено в големия студ наистина налях около 0,5Л антифриз концентрат. Ще пробвам да го разредя да видим, но се съмнявам, да е от това. Благодря 1
  2. Здравейте колеги, извинявам се,но за да не отварям нова тема се включвам в тази, тъй като е близка до моя проблем. Накратко, надува маркучите и естествено майстора се точи да сменя гарнитура и да тества глава. Да, обаче преди две години съм правил основен ремонт на двигателя (преди <20к). Малко след това започна да меши масло с антифриз и айде шлайф на глава,нова гарнитура, нови болтове и поправка на радиатор. Направо съм се видял в чудо с тая кола, а и харчи като за световно. Към момента съм установил следното: 1. На студено като я запаля, маркучите се втвърдяват след 2-3 минути, но няма мехурчета в казанчето, дори и при форсиране. От капачката на радиатора (сменена с нова) започва да излиза антифриз, пак след минути. 2. pH на антифриза е в норма (7-7,5), лично премерено от мен в лаба, т.е не би следвало да има изгорели газове 3. Изглежда, че първа степен на перката ми не работи, включва се само при пуснат климатик (не съм сигурен на колко градуса тр. да се включи и дали има възка) 4. Термостатът работи Колата никога не е прегрявана. Има ли нещо друго, което може да се направи преди да се отваря двигателя ? Благодаря предварително !
  3. Абсолютно същото се случи и при мен след смяна на амортисьори и пак се оказа тампона на макферсона. Много странно...
  4. Ей това ти трябва https://www.olx.bg/ad/mini-modul-za-avtodiagnostika-elm327-wifi-bluetooth-obd-ii-v2-1-ID4VY94.html#170d300bcc Аз си го ползвам с една програмка Torque на телефона https://play.google.com/store/apps/details?id=org.prowl.torque&hl=bg Успех
  5. Да кажа и аз как реших проблема с моята грешка p0420, за която бях писал по-горе. След като махнах и двата катализатора и нещата зазляха още повече, реших да сложа втулка, която да отдалечава задната лабда сонда. Вече хиляда км, нямам никакви грижи и не излиза грешката и колата върви супер добре. Без да имам намерение да правя реклама , моята я купих ето от тук: http://eco-traffic.com/index.php?route=product/product&product_id=3002 Ако модераторите решата могат да затрият адреса.
  6. Няма никакъв проблем да се сложи без OBD контрол, аз съм с такъв и няма грижи. Ако обаче искаш да ти гори малко и да се настрои в движение е добре да е с OBD. За гарантиран газаджия мога да дам координати в София на лични .
  7. chovek69

    Грешка Р0421 съвети

    Абсолютно същата работа е и при мен. Явно спейсовете с 1,6 двигателя си имат този проблем. Лошото е, че предния катализатор е заедно с колекторите и както четох си е адската драма да се пипа по него. Аз я трия тая грешка и след 500 км пак се появява, но се отразява и на вървежа ако стои по-дълго. Ако някои има решение ще се радвам да сподели.
  8. колега, би ли споделил (може и на лични), кой го монтира твоя ГИ ?.
  9. Пламене, ти си я виждал многократно, но защо мислиш че не е за този модел кола ? След като я купих, 2 години си вървеше чудесно... сега даже е с чисто нов изпарител; според мен е до настройки и желание. При Ленков е такава навалица, че трябва да си запиша час за 2016 (), за това и се обърнах за помощ тук.
  10. Здравейте, колеги , виждам че тук има доста разбирачи на ГИ. Бих искал да платя на някой от София, да погледне и настрои таблиците в движение. Писна ми от мързеливи газаджии; последния ми каза, че без OBD комп. на ГИ не можело да се настрои в движение и естествено иска 300-400 кинта за нов. Накратко, тримовете на бензин и на газ тотално се различават и естествено колата особено в ниските предавки е доста зле. Като паля с бензин 95, на газ трупа различни грешки от типа powertrain, но със 100 октана няма и помен от тях. ГИ е Бардолини. Мерси предварително.
  11. Привет, благодаря за информацията, аз съм с модела от 2001, който наистина е с 2 катализатора (потвърдено и от 2-ма майстори). И аз съм абонат на Пламен () и на мен ми каза абсолютно същото за тази грешка. Междувременно ходих на специализирана диагностика на запалителната система + газ анализатор (много съм доволен, който иска на лични да му дам координати). Ламбдите са ОК, но катализаторите не са съвсем добре и според майстора е добре да махна задния. Това което мисля да предприема е, което е направил един колега от Русе...сложил е тръба на мястото на задния катализатор и само в най-горещите дни му давало грешка за висока температура на изгорелите газове. Ето темата: http://www.mitsubishibg.com/forum/index.php?showtopic=28844&st=0&p=312216&hl=+%EA%E0%F2%E0%EB%E8%E7%E0%F2%EE%F0%20+%D0%F3%F1%E5&fromsearch=1entry312216
  12. И аз съм на същия хал, само че при мен дава грешка P0420 Catalyst System Efficiency Below Threshold (Bank 1), няма миризми, но колата си е малко спъната. Сондите са уж ОК според диагностиката. Най-куцото е, че колата е с два катализатора (Space Star 1.6) и ламбда сондата е между тях. Едните разбирачи казват да махна задния, другите предния като се премести сондата след задния. Някой имал ли е подобен казус, да даде съвет ?
  13. Супер много благодаря ! Нaистина е H4.
  14. Привет колеги, левия ми фар не свети и когато тръгнах да сменям крушката видях че буксата, която влиза в нея е нагоряла и се разпада. От София съм и ходих до "Италианеца", както и до една автоморга на бул Вл Вазов. Продавали ги били с фаровете заедно и естествено нямаше нито фарове нито букси. От къде мога да намеря такава букса заедно с прилежащите и кабели ? Благодаря предварително !
  15. ЕКО са адските измамници. За 3 месеца 2-ри път ми се случва да ми напълнят газовата бутилка до 40л., при положение, че събира 43л (нормално се пълни винаги до 33л). Днес беше втория път и странно как жената с мерцедеса на газ () преди мен, беше забравила да си плати. Това се случи точно на ЕКО-то на Резбраска. Първият път беше на бул. Владимир Вазов. Тъпото е, че няма Лукойл до нас.
  16. Извинявам се за намесата в тази тема, но мисля че при мен проблема с ГИ е нещо като начален етап на същия като описания. Става дума за следното: При външна температура под 5 градуса, при превключване от бензин на газ, колата започва да се дави за около 15-20 сек, след което се оправя и тръгва нормално. Казах на газаджията да ми настрои превключването да се случва на 45 градуса, но въпреки това не се оправи. Интересно, че когато е топло времето няма проблем. Някой има ли идея какво може да е ? Мерси предварително
  17. Само да кажа, че работата заспа точно с този тип пръстени. Благодаря на колегата Бакалов. В това магазинче се оказа, че има от пиле мляко, така че ако някой го закъса с уплътнения, пръстени и тн. да го има предвид (линка е по-горе).
  18. Този мислиш ли, че ще стане ? http://micromaxtrade.com/prod.php?lng=bg&cat=3&subcat=3 Оригиналните май ги правят от някакъв HP-U (подсилен полиуретан), който е червен на цвят. Притеснява ме факта, че майстора е замерил някакви странни размери за о-пръстен (дебелина 2мм, а разтояние м/у вътр, и външ диаметър 4мм), т.е сечението излиза, че е елипса. Възможно ли е това, или просто се е сплескал ?
  19. Външен d=12mm, вътрешен 8.2mm, дебелина 1.9mm , като може да има грешка +/-0.1 mm заради огъването. Благодаря за бързата реакция.
  20. Здравейте колеги. Заведох моя Спейс Стар да му чистят бензиновите инжектори и се оказа, че единия О-пръстен от към рейката, е бил подменян от предишни собственици с грешен такъв и е за хвърляне. Сега търсим подходящ О-пръстен (червен на цвят), но до меомента се оказва мисия невъзможна. В Ратола само с поръчка и чакане. Моля ако някой има идея от къде може да се купи да сподели. Благодаря предварително!
  21. Пичове може и да е от батериите. С чисто нови SONY от Техномаркет ми правеше абсолютно същите шашми, но след това ги смених с някаква куча марка и сега работи екстра. Лепнете с някакво моментно лепило по едно парченце алуминиево фолио на двете графитени пъпки от вътре за по добър контакт.
  22. Грешно ме разбра - Ди джея е ОК във всяко отношение, просто е много зает.
  23. Здравейте колеги, Досега съм си правил колата при DJ Tymbi и съм юзключително доволен. Все пак той е доста зает и не ми се ще да го занимавам с по-дребни проблеми. Като изключим Ратола и Балкан старс, бихте ли ми препоръчали майстор / сервиз в София, който да разбира от нашите коли и да не дере кожи. Благодаря предварително
  24. И аз потвърждавам на 195/55 няма проблеми, вече 2-ро лято карам с такива и сме се товарили по 5 човека с яко багажи.
  25. При мен си духа постоянно, но много рядко се случва да издава един свирещ шум.
×
×
  • Създаване...